Ухвала
від 26.02.2024 по справі 509/280/24
ОВІДІОПОЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 509/280/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2024 року. Овідіопольський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Гандзій Д.М.

при секретарі Задеряки Г.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в смт. Овідіополь, матеріали цивільної справи в порядку окремого провадження за заявою ОСОБА_1 , за участю заінтересованої особи Служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації, Органу опіки та піклування при виконавчому комітеті Таїровської селищної ради Одеського району Одеської області, КНП «Ізмаїльський спеціалізований будинок дитини» Одеської обласної ради» Одеської міської ради, Овідіопольський відділ державної реєстрації актів цивільного стану в Одеському районі Одеської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про усиновлення,-

ВСТАНОВИВ:

11 січня 2024 року заявниця ОСОБА_1 , звернулась до Овідіопольського районного суду Одеської області із вищевказаною заявою в якій просила суд визнати її ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , усиновлювачем малолітнього ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , внести зміни до актового запису № 409 від 05.08.2021 року зареєстрованого Білгород - Дністровським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Білгород - Дністровському районі Одеської області ПМУМЮ (м. Одеса) в прізвище дитини « ОСОБА_2 » на « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ім`я дитини « ОСОБА_2 » на « ІНФОРМАЦІЯ_3 » по батькові дитини « ОСОБА_2 » на « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та записати усиновлювача батьком дитини в графі відомості про мати - ОСОБА_1 .

Згідно із ч. 4 ст. 294 ЦПК України, справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Враховуючи, що чиним ЦПК України не передбачено залучення заінтересованої особи суд вважає за необхідне застосувати аналогію закону.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Аналогія закону й аналогія права як засоби усунення прогалин у законодавстві передбачені ст. 8 ЦК і ч. 8 ст. 8 Цивільного процесуального кодексу (ЦПК) України. У разі відсутності закону, який регулює спірні відносини, суд застосовує закон, який регулює подібні відносини, а за відсутності такого суд виходить із загальних засад і змісту законодавства України.

Враховуючи, що висновок про доцільність усиновлення та його відповідність інтересам дитини ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , від 04.01.2024 року № 22/01 надано Одеською районною державною (військовою) адміністрацією Одеського району Одеської області, а тому суд вважає за необхідне залучити їх до участі у справі в якості заінтересованої особи.

Керуючись ст.ст. 53, 294 ЦПК України,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі у розгляді заяви в якості заінтересованої особи: Одеську районну державну (військову) адміністрацію Одеського району Одеської області (65032, м. Одеса, пр-т. .Шевченка, 4).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Д.М. Гандзій

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117303311
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення

Судовий реєстр по справі —509/280/24

Рішення від 13.03.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Гандзій Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні