Ухвала
від 28.02.2024 по справі 914/514/24
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

28.02.2024 р. Справа № 914/514/24

Суддя Манюк П.Т. розглянувши

позовну заяву: Товариства з обмеженою відповідальністю «Фірма «Гранполіс-Плюс», м. Львів,

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «Галвесттрейд», м. Львів,

про стягнення 389 298, 04 грн

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю «Фірма «Гранполіс-Плюс» звернулося в Господарський суд Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Галвесттрейд» про стягнення 389 298, 04 грн.

Суд визнав позовні матеріали достатніми для відкриття провадження у справі.

Разом з тим, позивачм до позовної заяви долучено клопотання про витребування у відповідача доказів, а саме: акт здачі-приймання робіт (надання послуг) від 28.02.2022 № ОУ-0000004 на суму 8 400, 00 грн та акт здачі-приймання робіт (надання послуг) від 01.04.2022 № ОУ-0000006 на суму 8 400, 00 грн.

Частинами 1 та 2 статті 81 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів); 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Всупереч вимогам пункту 4 частини 2 статті 81 Господарського процесуального кодексу України позивач не зазначив яких заходів він вживав для самостійного отримання відповідних доказів, не надав доказів вжиття таких заходів та не вказав причини неможливості отримати ці докази самостійно, відтак суд не вбачає достатніх правових підстав для задоволення вказаного клопотання про витребування у відповідача доказів.

Керуючись ст.ст. 12, 174, 176, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив:

1. Відкрити провадження у справі № 914/514/24 за правилами загального позовного провадження.

2. Підготовче судове засідання призначити на 25.03.24 на 10:00 год

3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду (м. Львів, вул. Личаківська, 128).

4. У задоволенні клопотання позивача про витребування доказів - відмовити.

5. Позивачу: надати оригінали додатків долучених до позовної заяви - для огляду; відповідно ст. 166 ГПК України надати відповідь на відзив (за наявності) протягом 5 днів з дня його отримання; одночасно надіслати відповідачу копію відповіді на відзив та долучені документи, докази відправки представити суду до початку судового засідання; забезпечити участь уповноваженого представника у судовому засіданні.

6. Відповідачу: відповідно до ст. 165 ГПК України протягом 15 днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі подати суду відзив одночасно надіслати позивачу копію відзиву та документів долучених до нього, докази відправки представити суду до початку судового засідання; надати докази сплати заборгованості; забезпечити участь уповноваженого представника у судовому засіданні; надати суду докази реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі.

7. Зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС можна за посиланням: https://id.court.gov.ua/. Із порядком реєстрації електронного кабінету можна ознайомитись у розділі 4 Реєстрація та авторизація користувачів Інструкції користувача електронного суду ЄСІТС за посиланням: https://is.gd/y5sLfZ.

8. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

9. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - lv.arbitr.gov.ua/sud5015/.

10. Роз`яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

11. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Відповідно до ч. 9 ст. 81 ГПК України, у разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Суд звертає увагу учасників справи на те, що з 18.10.2023 набрали чинності положення Закону України від 29.06.2023 № 3200-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов`язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами". Вказаним Законом внесено зміни до Господарського процесуального кодексу України, згідно із якими осіб, визначених частиною 6 статті 6 Господарського процесуального кодексу України, в обов`язковому порядку зобов`язано зареєструвати свої електронні кабінети в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами.

Разом з тим, слід зауважити, що особі, яка зареєструвала електронний кабінет в ЄСІТС, суд вручає будь-які документи у справах, в яких така особа бере участь, виключно в електронній формі шляхом їх направлення до електронного кабінету такої особи, що не позбавляє її права отримати копію судового рішення у паперовій формі за окремою заявою.

Суддя Манюк П.Т.

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117306517
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 389 298, 04 грн

Судовий реєстр по справі —914/514/24

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

Ухвала від 28.02.2024

Господарське

Господарський суд Львівської області

Манюк П.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні