Ухвала
від 22.02.2024 по справі 676/5834/23
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 676/5834/23

провадження № 2/753/2516/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" лютого 2024 р. м. Київ

Дарницький районний суд м. Києва у складі головуючого судді Кулика С.В., за участю секретаря Скобіоли О.П., позивача ОСОБА_1 , представника позивача ОСОБА_2 , представника третьої особи Кандалової Н.М., розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дарницького районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Кам`янець-Поідльської міської ради.

На адресу суду з виконавчого комітету Кам`янець-Подільської міської ради надійшло клопотання про заміну третьої сторони - служби у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради, на орган опіки та піклування Кам`янець-Подільської міської ради.

Учасники в судовому засіданні не заперечували проти задоволення клопотання.

Відповідно до частини третьої статті 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

За змістом частини третьої статті 53 ЦПК України якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Враховуючи наведене, беручи до уваги, що діючим законодавством не передбачено заміну третьої особи, суд вважає необхідним залучити Орган опіки та піклування Кам`янець-Подільської міської ради до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись статтею 53 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_3 , третя особа Служба у справах дітей Кам`янець-Подільської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів - Орган опіки та піклування Кам`янець-Подільської міської ради у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Роз`яснити, що відповідно ч. 6 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Треті особи мають право подати пояснення щодо позову або відзиву в порядку, передбаченому ст. 181 ЦПК України, протягом 10 днів із дня вручення вказаної ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя С.В. Кулик

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117310145
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —676/5834/23

Рішення від 29.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 10.04.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 20.11.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Кулик С. В.

Ухвала від 19.09.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Семенюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні