Ухвала
від 28.02.2024 по справі 753/4155/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4155/24

провадження № 2/753/4427/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" лютого 2024 р. суддя Дарницького районного суду міста Києва Колесник О.М., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКС КРЕДИТ» про визнання договору кредитної лінії недійсним

ВСТАНОВИВ:

До Дарницького районного суду м. Києва надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКС КРЕДИТ» про визнання договору кредитної лінії недійсним, яку передано судді Колеснику О.М., для вирішення питання про відкриття провадження у справі.

Згідно з частиною 2 статті 27 ЦПК України, позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Як вбачається зі змісту позовної заяви, місцем знаходження відповідача в позовній заяві вказано АДРЕСА_1 , що також підтверджується відповіддю №469716 від 28 лютого 2024 року наданою Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та за адміністративно-територіальним поділом відноситься до Голосіївського району м. Києва.

Крім того, місцем проживання позивача в ній вказано адресу: АДРЕСА_2 , однак згідно відповіді №469709 від 28 лютого 2024 року наданої Єдиним демографічним реєстром, ОСОБА_1 не має зареєстрованого місця проживання.

За приписами пункту 1 частини 1 статті 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене вище, вимоги діючого законодавства, той факт, що місцем знаходження відповідача - Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКС КРЕДИТ» є адреса: м. Київ, вул. Казимира Малевича, 86-Е, суддя приходить до висновку, що позовна заява повинна бути передана на розгляд до Голосіївського районного суду м. Києва, за місцем знаходження відповідача.

У відповідності до положень ч. ч. 1, 2 статті 32 ЦПК України, спори між судами про підсудність не допускаються і справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Згідно з частиною 3 статті 31 ЦПК України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 27, ч. 1, ст. 31, ст. 32 Цивільного процесуального кодексу України, суддя

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «МАКС КРЕДИТ» про визнання договору кредитної лінії недійсним - передати на розгляд за підсудністю до Голосіївського районного суду м. Києва.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення відповідної ухвали суду до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу не було подано протягом встановленого законом строку. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

СУДДЯ: КОЛЕСНИК О.М.

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117310207
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання договору кредитної лінії недійсним

Судовий реєстр по справі —753/4155/24

Ухвала від 09.04.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Шевченко Т. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Колесник О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні