Ухвала
від 26.02.2024 по справі 756/9794/23
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 756/9794/23

Провадження № 2-о/756/189/24

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26 лютого 2024 року місто Київ

Суддя Оболонського районного суду м. Києва Ткач М.М., розглянувши матеріали заяви ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення,

УСТАНОВИВ:

Заявник ОСОБА_1 через свого представника адвоката Мініч Г.Г. звернувся до суду в порядку окремого провадження з вищевказаною заявою, в якій просив: встановити факт, що ОСОБА_1 є єдиною особою, яка відповідно до закону зобов`язана утримувати ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Зазначив, що встановлення цього факту необхідно йому на підтвердження права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, передбаченого абз.11 ч.1 ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Ухвалою Оболонського районного суду м. Києва від 07.08.2023 відмовлено у відкритті провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення.

Постановою Київського апеляційного суду від 30.01.2024 ухвалу Оболонського районного суду м. Києва від 07.08.2023 скасовано та направлено справу для продовження розгляду.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 293 ЦПК України, у порядку окремого провадження розглядаються справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення.

Заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 315, 318 ЦПК України.

Підстав, установлених ЦПК України, для залишення заяви без руху, повернення заяви, відмови у відкритті провадження в цивільній справі суддею не виявлено.

Відповідно до вимог Розділу ІІІ ЦПК України та ст. 318 ЦПК України справа підсудна Оболонському районному суду м. Києва, а тому провадження за заявою підлягає відкриттю. Розгляд справи здійснювати в порядку окремого провадження.

Відповідно до ч.3 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом із додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Інші особливості розгляду цих справ встановлені цим розділом.

Згідно з ч.4 ст.294 ЦПК України справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Верховний Суд України у своєму листі від 01.01.2012 року вказує на те, що сторонами у справах окремого провадження є заявники, заінтересовані особи, які є спеціальними суб`єктами цього виду провадження. При визначенні кола заінтересованих осіб у встановленні факту, слід враховувати їх юридичний інтерес, а саме: тоді, коли факти, що підлягають встановленню, можуть вплинути на їх права та обов`язки; якщо це організації та установи, в яких заявник буде реалізовувати рішення про встановлення факту.

Звертаючись до суду із вищевказаною заявою, визначаючи мету встановлення цього факту, ОСОБА_1 зазначає, зокрема, що встановлення даного факту необхідно йому на підтвердження права на відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації, передбаченого абз.11 ч.1 ст. 23 ЗУ «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Відтак, заявником не в повній мірі визначено коло заінтересованих осіб, які мають брати участь у справі, рішення у справі щодо яких може вплинути на їх права та обов`язки шляхом його реалізації.

Так, враховуючи мету встановлення у судовому порядку зазначеного факту, заявником не вирішено питання щодо участі в справі в якості заінтересованої особи Оболонський районний у місті Києві територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

За таких обставин, суд дійшов висновку про необхідність залучення до участі у даній справі у якості заінтересованої особи Оболонського районного у місті Києві територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Керуючись статтями 293-294, 315, 318 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити окреме провадження у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: ОСОБА_2 , про встановлення факту, що має юридичне значення.

Залучити до участі у справі в якості заінтересованої особи: Оболонський районний у місті Києві територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

Призначити справу до судового розгляду на 10.04.2024 о 09 год. 30 хв. у приміщенні Оболонського районного суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. вул. Левка Лук`яненка, 2-Є, каб. 3.

У судове засідання викликати учасників, яким при собі мати документ, що посвідчує особу, а представникам - їх повноваження.

Заінтересованій в справі особі не пізніше дати розгляду справи в судовому засіданні подати письмові пояснення.

Копію ухвали про відкриття окремого провадження надіслати заявнику, а заінтересованій особі - копію ухвали та заяви.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо руху справи за веб-адресою: http://ob.ki.court.gov.ua.

Суддя М.М. Ткач

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117310589
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —756/9794/23

Ухвала від 22.03.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Ткач М. М.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Ткач М. М.

Постанова від 30.01.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 29.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 15.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Верланов Сергій Миколайович

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Ткач М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні