Ухвала
від 28.02.2024 по справі 205/14170/23
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

28.02.2024 Єдиний унікальний номер 205/14170/23

Провадження № 2/205/113/24

У Х В А Л А

28 лютого 2024 року Ленінський районний суд м. Дніпропетровська в складі:

головуючого судді - Терещенко Т.П.,

за участю секретаря судового засідання Кривозуб О.С.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в порядку загального позовного провадження в м. Дніпрі клопотання представника відповідача Дніпровськоїміської ради- Ревякіної НаталіїМиколаївни прозалучення вякості третіхосіб,які незаявляють самостійнихвимог щодопредмету споруна сторонівідповідача, у цивільній справі за позовною заявою Західної окружної прокуратури міста Дніпра до Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 про передачу майна у власність територіальної громади,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

23 січня 2024 року представник відповідача ДМР - Ревякіна Н.М. надала до суду клопотання про залучення в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Департамент по роботі з активами Дніпровської міської ради та Регіональний офіс водних ресурсів у Дніпропетровській області до участі у цій справі. В обґрунтування клопотання посилається на те, що враховуючи повноваження Департаменту та предмет судового спору, вважає, що рішення у справі може вплинути на права і обов`язки Департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради та Регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області, оскільки вони є компетентними органами, які відповідно до законодавства узгоджують проекти землеустрою на предмет їх відповідності, зокрема водному законодавству, а тому вважає, що рішення у цій справі може вплинути на права, інтереси чи обв`язки цих органів.

Представник відповідача Дніпровської міської ради Ревякіна Н.М. надала суду заяву в якій просила розглянути вказане клопотання без їх представника.

Інші учасники справи у підготовче судове засідання не з`явилися, на підставі ст. 128 ЦПК України повідомлялися належним чином про день, час та місце розгляду справи, про причини неявки суд не повідомили, будь-яких клопотань про відкладення чи розгляд справи без їх участі суду не надали.

Відповідно до ч. 2 ст.247ЦПК України суд розглядає справу без фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Дослідивши матеріали справи та клопотання представника відповідача ДМР - Ревякіної Н.М., суд дійшов таких висновків.

Згідно із ч. 1 ст.2ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Частиною 1 статті 53 ЦПК України передбачено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Враховуючи наведене, характер спірних правовідносин, зміст позовних вимог, та те, що прийняте рішення у вищезазначеній справі за позовною заявою Західної окружної прокуратури міста Дніпра може вплинути на права та обов`язки Департаменту по роботі з активами Дніпровської міської ради та Регіонального офісу водних ресурсів у Дніпропетровській області, суд вважає за необхідне залучити вказані органи до участі у справу у якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, задля недопущення порушення їх прав при винесенні судового рішення.

Керуючись ст. ст. 53, 54, 198, 247, 258, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання представника відповідача Дніпровськоїміської ради- Ревякіної НаталіїМиколаївни про залучення вякості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача задовольнити.

Залучити до участі у цивільну справу за позовною заявою Західної окружної прокуратури міста Дніпра до Дніпровської міської ради, ОСОБА_1 про передачу майна у власність територіальної громади в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача:

-Департаментпо роботізактивамиДніпровської міськоїради (код ЄДРПОУ 37454258, місцезнаходження: 49000, м. Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, буд. 75);

-Регіональний офісводнихресурсіву Дніпропетровськійобласті (код ЄДРПОУ 01038699, місцезнаходження: 49044, місто Дніпро, проспект Дмитра Яворницького, буд. 39-А).

Відкласти підготовче судове засідання у зв`язку із залученням до участі у справу третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, на 03 квітня 2024 року на 10 годину 45 хвилин.

Позивачу направити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, копії позовної заяви з додатками до неї.

Роз`яснити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, їх право на подання письмових пояснень щодо позову або відзиву, викладення своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з дотриманням вимог, встановлених ч.ч.3 6 ст.178 ЦПК України.

Пояснення або відзив треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача, мають право подати у строк п`ятнадцять днів з дня вручення копії ухвали.

Копію ухвали направити залученим третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає і заперечення на неї можуть бути включено до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя: Т.П. Терещенко

.

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117319445
СудочинствоЦивільне
Сутьпередачу майна у власність територіальної громади

Судовий реєстр по справі —205/14170/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Терещенко Т. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні