Ухвала
від 28.02.2024 по справі 235/1559/24
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кс/235/559/24

Єдиний унікальний номер № 235/1559/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про тимчасовий доступ до речей та документів

28 лютого 2024 року м. Покровськ

Слідча суддяКрасноармійського міськрайонногосуду Донецькоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 ,розглянувши клопотанняслідчого відділурозслідування злочиніву сферітранспорту слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції вДонецькій області ОСОБА_3 ,яке погодженоз прокуроромДонецької спеціалізованоїпрокуратури усфері оборони ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,

в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12024052410000022 від 03.01.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України-

ВСТАНОВИЛА:

27.02.2024року доКрасноармійського міськрайонногосуду Донецькоїобласті слідчийвідділу розслідуваннязлочинів усфері транспортуслідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїв Донецькійобласті ОСОБА_3 ,з клопотанням,яке погодженоз прокуроромДонецької спеціалізованоїпрокуратури усфері оборони ОСОБА_4 ,в якомупросить надатидозвіл натимчасовий доступдо оригіналівмедичної документації, асаме дооригіналів медичноїдокументації ((історіїхвороби тарентгенограм,карт амбулаторнохворих,або будь-якихінших документівщодо госпіталізаціїта наданнявказаним особаммедичної допомоги,укладених з02.01.2024) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,які перебуваютьу власностіпосадових осібКНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,розташованому заадресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового вилучення (здійснення їх виїмки) оригіналів зазначених медичних документів в уповноважених посадових осіб вказаної медичної установи.

Слідчий до судового засідання не з`явився, належним чином повідомлений про дату та час розгляду клопотання, надав заяву про розгляд клопотання в його відсутність, в якій просив його задовольнити.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по цих матеріалах, вважаю, що клопотання слідчогопідлягає задоволенню з таких підстав.

Як вбачається з клопотання та долучених до нього матеріалів, 02.01.2024 року приблизно о 11:50 год., водій ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 (військовослужбовець в/ч НОМЕР_1 ), перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керуючи автомобілем «Volkswagen Polo» європейський реєстраційний номер НОМЕР_2 , здійснював на ньому рух по проїжджій частині автошляху Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине, з боку м. Покровська по напрямку до м. Павлоград, на території Покровського району, Донецької області. Проїжджаючи 1148 км.+200 м. вказаного автошляху, водій ОСОБА_6 , здійснюючи випередження автобуса «РУТА 25», реєстраційний номер НОМЕР_3 під керуванням водія ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 , який рухався в попутному напрямку, не дотримався безпечного інтервалу, внаслідок чого, правим переднім колесом автомобіля, здійснив зіткнення з лівою задньою частиною кузова автобуса. Внаслідок зіткнення, вказані транспортні засоби, рухаючись по інерції та перебуваючи в некерованому стані, виїхали за межі проїжджої частини вліво на газон та зустрічну смугу руху, з наступним перекиданням.

Внаслідок вказаної ДТП, були травмовані: водій автомобіля «Volkswagen Polo» європейський реєстраційний номер НОМЕР_2 ОСОБА_6 та його пасажир ОСОБА_8 ІНФОРМАЦІЯ_1 , водій та пасажири автобуса «РУТА 25», реєстраційний номер НОМЕР_3 : ОСОБА_7 ІНФОРМАЦІЯ_4 , ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_9 , 43 роки, ОСОБА_10 ІНФОРМАЦІЯ_5 , ОСОБА_11 ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_7 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_8 , ОСОБА_15 ІНФОРМАЦІЯ_9 , ОСОБА_16 , ІНФОРМАЦІЯ_10 , ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_11 , ОСОБА_18 ІНФОРМАЦІЯ_12 та ОСОБА_19 ІНФОРМАЦІЯ_13 .

Досудовим розслідуваннямвстановлено,що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 проходив стаціонарнелікування КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,розташованому заадресою: АДРЕСА_1 .

З метою забезпечення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищевказаного злочину, зокрема для отримання відомостей, які є необхідними для належної кваліфікації вчиненого діяння - встановлення ступеню тяжкості, спричинених ОСОБА_5 , внаслідок дорожньо-транспортної події тілесних ушкоджень, на виконання вимог п. 2 ч. 2 ст. 242 КПК України, виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи.

Про доступ до зазначених документів слідчий просить суд.

Згідно ч.1 ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Відповідно до частини 5 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини 6 цієї статті слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Приймаючи до уваги те, що для повного, об`єктивного та всебічного досудового розслідування даного кримінального провадження мають значення матеріали про надання медичної допомоги ОСОБА_5 , що перебувають у посадових осіб КНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відомості, які містяться у вказаних документах, є необхідними для подальшого проведення судово-медичної експертизи, враховуючи неможливість іншими способами отримати дану інформацію, вважаю за необхідне надати дозвіл на тимчасовий доступ до вказаних документів, у формі, що передбачена ч.1 ст.159 КПК України, яка полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості тимчасово вилучити їх оригінали.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст.159-166, 309, 372 КПК України, слідча суддя-

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого відділурозслідування злочиніву сферітранспорту слідчогоуправління Головногоуправління Національноїполіції вДонецькій області ОСОБА_3 ,яке погодженоз прокуроромДонецької спеціалізованоїпрокуратури усфері оборони ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12024052410000022від 03.01.2024,за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.1ст.286-1КК України- задовольнити.

Надати слідчомувідділу розслідуваннязлочинів усфері транспортуслідчого управлінняГоловного управлінняНаціональної поліціїв Донецькійобласті старшомулейтенанту поліції ОСОБА_3 ,право тимчасовогодоступу додокументів,що можутьстановити лікарськутаємницю,а самедо оригіналівмедичної документації((історіїхвороби тарентгенограм,карт амбулаторнохворих,або будь-якихінших документівщодо госпіталізаціїта наданнявказаним особаммедичної допомоги,укладених з02.01.2024) ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,які перебуваютьу власностіпосадових осібКНП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »,розташованому заадресою: АДРЕСА_1 , з можливістю тимчасового вилучення (здійснення їх виїмки) оригіналів зазначених медичних документів в уповноважених посадових осіб вказаної медичної установи.

Строк дії ухвали встановити два місяці з дня постановлення, тобто до 28.04.2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідча суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117320535
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12024052410000022 від 03.01.2024, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 КК України

Судовий реєстр по справі —235/1559/24

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Стоілова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні