Ухвала
від 29.02.2024 по справі 587/250/24
СУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 587/250/24

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду

29 лютого 2024 року Сумський районнийсуд Сумськоїобласті вскладі:головуючого суддіГончаренко Л.М.,за участюсекретаря судовогозасіданняМакошенець С.І.,розглянувши упідготовчому судовомузасіданні узалі судум.Суми цивільнусправу запозовом ОСОБА_1 до Степанівської селищної територіальної громади Сумського району Сумської області, третя особа: Сумська районна державна нотаріальна контора про визнання нікчемного заповіту дійсним,

ВСТАНОВИВ:

По зазначеній цивільній справі проведено підготовку до судового розгляду.

Від представника позивача ОСОБА_1 ОСОБА_2 надійшла заява про проведення підготовчого судового засідання без їх участі, просить призначити справу до судового розгляду.

Представник відповідача Степанівської селищної ради Сумського району Сумської області в підготовче судове засідання не з`явився, направив заяву про розгляд справи без участі представника, просить розглянути справу за наявними матеріалами у відповідності до вимог чинного законодавства та прийняти законне і обґрунтоване рішення.

Третя особа державний нотаріус Сумської районної державної нотаріальної контори Блошенко В.І. в судове засідання не з`явилась, направила до суду заяву про розгляд справи без участі представника Сумської районної державної нотаріальної контори.

Статтею 189 ЦПК Українивизначено, що завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

Відповідно до ч. 3 ст. 200ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197ЦПК України, у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

Згідно ст. 210 ЦПК України, суд має розпочати розгляд справи по суті не пізніше ніж через шістдесят днів з дня відкриття провадження у справі, а у випадку продовження строку підготовчого провадження не пізніше наступного дня з дня закінчення такого строку.

Враховуючи викладене, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання та призначення справи до судового розгляду по суті.

З урахуванням наведеного, керуючись ст. ст. 189, 196-198, 200 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити до судового розгляду цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Степанівської селищної територіальної громади Сумського району Сумської області, третя особа: Сумська районна державна нотаріальна контора про визнання нікчемного заповіту дійсним на 02 квітня 2024 року на 09 годину 00 хвилин, про що повідомити сторін по справі.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Л.М.Гончаренко

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117321811
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання нікчемного заповіту дійсним

Судовий реєстр по справі —587/250/24

Рішення від 02.04.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Сумський районний суд Сумської області

Гончаренко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні