Ухвала
від 29.02.2024 по справі 739/451/24
НОВГОРОД-СІВЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 739/451/24

Провадження № 2/739/137/24

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

29 лютого 2024 року м. Новгород-Сіверський

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області у складі судді Чепурка В.В., ознайомившись із позовною заявою в.о. керівника Новгород-Сіверської окружної прокуратури (місцезнаходження: Чернігівська область, Новгород-Сіверський район, м. Новгород-Сіверський, вул. Замкова, 9) в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області (місцезнаходження: м. Чернігів, вул. П`ятницька, 11А) до ОСОБА_1 (останнє відоме зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_1 ), третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватне підприємство «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції» (місцезнаходження: Чернігівська область, м. Новгород-Сіверський, вул. Вокзальна, 15), про конфіскацію земельних ділянок,

В С Т А Н О В И В:

15 лютого 2024 року до Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області надійшла позовна заява в.о. керівника Новгород-Сіверської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватне підприємство «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції», про конфіскацію земельних ділянок.

Згідно з отриманою 28 лютого 2024 року довідкою відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання УДМС в Чернігівській області місце проживання ОСОБА_1 зареєстроване на території Новгород-Сіверського району Чернігівської області.

Зазначена позовна заява підсудна Новгород-Сіверському районному суду Чернігівської області, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні.

З огляду на предмет та підстави позову, беручи до уваги той факт, що спір між позивачем та відповідачем виник щодо спадкового майна, суд приходить до висновку, що дана справа згідноположень ЦПК України підлягає розгляду в порядку загального позовного провадження.

На підставі викладеного, керуючись статтями 19, 28,187, 189, 194, 274 Цивільного процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду позовну заяву та відкрити провадження у справі за позовом в.о. керівника Новгород-Сіверської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області до ОСОБА_1 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача Приватне підприємство «Новгород-Сіверські аграрні інвестиції», про конфіскацію земельних ділянок.

Розпочати у справі підготовче провадження, проведення підготовчогосудового засіданняпризначити на10год.00хв.24квітня 2024року в приміщенні Новгород-Сіверського районного суду Чернігівської області (Чернігівська область, м. Новгород-Сіверський, вул. Гімназична, 10а).

Копії даної ухвали надіслати учасникам справи.

Відповідачу разом з копією даної ухвали надіслати копію позовної заяви та доданих до неї документів.

Роз`яснити відповідачу право надіслати (подати) суду протягом п`ятнадцятиднівздня отриманняданої ухваливідзив напозовну заяву івсі письмовіта електроннідокази (якіможливо доставитидо суду),висновки експертіві заявисвідків,що підтверджуютьзаперечення протипозову. Відзив має відповідати вимогам, визначеним у статті 178 ЦПК України.

Одночасно з подання до суду відзиву відповідач зобов`язанийнадіслати копіювідзиву тадоданих донього документівіншим учасникамсправи. У випадку ненадання копії відзиву на позов іншим учасникам справи у встановлений судом строк, суд може вирішити питання щодо стягнення з особи, яка не виконала вказаний обов`язок, штрафу у порядку та розмірах, визначених статтею 148 ЦПК України.

У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Роз`яснити відповідачу право пред`явити зустрічний позов протягом строку для подання відзиву. Зустрічна позовна заява повинна відповідати вимогам статей 175, 177 ЦПК України.

Роз`яснити третійособі,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору,що вонамає процесуальніправа таобов`язки,встановленні дляучасників справи,а такожмає правоподати письмовіпояснення щодопозову звикладенням аргументіві міркуваньна підтримкуабо запереченняпроти позову протягомп`ятнадцяти днівз дня отримання даної ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - https://court.gov.ua/sud2513/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Суддя В.В. Чепурко

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117322798
СудочинствоЦивільне
Сутьконфіскацію земельних ділянок

Судовий реєстр по справі —739/451/24

Ухвала від 06.05.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Новгород-Сіверський районний суд Чернігівської області

Чепурко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні