Ухвала
від 28.02.2024 по справі 461/2942/23
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 461/2942/23 Головуючий у 1 інстанції Романюк В.Ф.

Провадження № 22-ц/811/2383/23 Доповідач в 2-й інстанції Мікуш Ю. Р.

УХВАЛА

28.02.24 Львівський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ :

головуючого - Мікуш Ю.Р.,

суддів -Приколоти Т.І., Савуляка Р.В.

розглянувши клопотання представника Акціонерного товариства «Райффайзен Банк»-адвоката Криницької Наталії Віталіївни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції ,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Львівського апеляційного суду знаходиться цивільна справа за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на ухвалу Галицького районного суду м.Львова від 25 липня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк в особі Львівської обласної дирекції акціонерного товариства «Райффайзен Банк» та Публічного акціонерного товариства «Артем-Банк» , про визнання недійсними договорів.

Розгляд справи призначений на 14 год.00 хв. 18 березня 2024 року.

27 лютого 2024 року адвокат Криницька Н.В. подала клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку.

Розглянувши клопотання, суд апеляційної інстанції дійшов висновку про його задоволення.

Згідно з ч.ч.1,3,5,11 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та засобів електронної ідентифікації, що мають високий рівень довіри, відповідно до вимог законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" та "Про електронну ідентифікацію та електронні довірчі послуги", у порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Згідно з пунком 46 розділу ІІІ ПОЛОЖЕННЯ про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи затвердженої

рішенням Вищої ради правосуддя від 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21 (далі ПОЛОЖЕННЯ) за наявності в суді технічної можливості учасник справи у порядку, встановленому процесуальним законом, може брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою власних технічних засобів. Ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Пунктом 49 ПОЛОЖЕННЯ передбачено, що для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції учасник справи повинен попередньо зареєструватися в Електронному кабінеті. Учасник справи також повинен перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, визначеним Інструкцією користувача підсистеми відеоконференцзв`язку, для роботи із системою відеоконференцзв`язку.

Враховуючи наявність у Львівському апеляційному суді технічної можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку (https://vkz.court.gov.ua), колегія суддів задовольняє клопотання.

Керуючись статтею 212 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

клопотання адвоката Криницької Наталії Віталіївни про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів - задовольнити.

Розгляд апеляційної скарги ОСОБА_1 на ухвалу Галицького районного суду м.Львова від 25 липня 2023 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Райффайзен Банк в особі Львівської обласної дирекції акціонерного товариства «Райффайзен Банк» та Публічного акціонерного товариства «Артем-Банк» , про визнання недійсними договорів-18 березння 2024 року о 14 год 00 хв. провести в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою підсистеми відеоконференцзв`язку з представником АТ «Райффайзен Банк»- адвокатом Криницькою Н.В., який зареєстрована у системі за такими реквізитами: електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1 , тел. НОМЕР_1.

Попередити Криницьку Н.В. , що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали направити адвокату Криницькій Н.В. в електронний кабінет.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, оскарженню у касаційному порядку не підлягає.

Головуючий Ю.Р.Мікуш

Судді : Т.І.Приколота

Р.В.Савуляк

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117322974
СудочинствоЦивільне
Сутьучасть в судовому засіданні в режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —461/2942/23

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

Постанова від 01.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Постанова від 01.04.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 26.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 20.03.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 28.08.2023

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Мікуш Ю. Р.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Галицький районний суд м.Львова

Романюк В. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні