Ухвала
від 26.02.2024 по справі 509/5152/21
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/2100/24

Справа № 509/5152/21

Головуючий у першій інстанції Кочко В.К.

Доповідач Кострицький В. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про повернення апеляційної скарги

26.02.2024 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі судової колегій судової палати з розгляду цивільних справ: Кострицького В.В., Назарової М.В., Лозко Ю.П., вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на додаткове рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 19 червня 2023 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "ХУТОР ЦЕНТРАЛЬНАЯ" про встановлення факту наявності трудових відносин, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення невиплаченої заробітної плати,-

встановив:

Додатковим рішенням Овідіопольського районного суду Одеської області від 19 червня 2023 року заяву Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "ХУТОР ЦЕНТРАЛЬНАЯ" про ухвалення додаткового рішення - задоволено.

Не погодившись з вказаним рішенням, 24 липня 2023 року ОСОБА_1 звернувся через суд першої інстанції до Одеського апеляційного суду з апеляційною скаргою, що підтверджується штампом вхідної кореспонденції.

Ухвалою Одеського апеляційного суду від 07 серпня 2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 залишено без руху та надано строк для усунення недоліків вказаних в ухвалі, а саме: надання клопотання про поновлення строку на оскарження зазначеного рішення.

Копію вказаної ухвали направлено ОСОБА_1 на адресу, вказану в апеляційній скарзі, та отримана ним 09 жовтня 2023 року, про що свідчить рекомендоване повідомлення про вручення поштового відправлення.

Отже, строк для усунення недоліків, зазначених в ухвалі Одеського апеляційного суду від 07 серпня 2023 року, сплив 19 жовтня 2023 року.

На теперішній час будь-яких клопотань від ОСОБА_1 на адресу Одеського апеляційного суду не надходило.

Виходячи з вищевикладеного, колегія суддів приходить висновку, що у визначений судом термін, скаржником не усунуто недоліки апеляційної скарги.

Статтею 44 ЦПК України закріплено обов`язок особи, яка бере участь у справі, добросовісно здійснювати свої процесуальні права і виконувати процесуальні обов`язки.

Сторона, яка бере участь у судовому процесі, зобов`язана з розумним інтервалом часу сама цікавитися провадженням у її справі, добросовісно користуватися належними їй процесуальними правами та неухильно виконувати процесуальні обов`язки.

Враховуючи наведене, що ОСОБА_1 тривалий час як ініціатор судового провадження в суді апеляційної інстанції не цікавиться станом розгляду його апеляційної скарги, хоча мав таку можливість та процесуальний обов`язок, є підстави вважати, що судом було вжито всіх залежних від нього заходів для прискорення процедури розгляду апеляційної скарги.

До теперішнього часу скаржником не усунуто недоліки, вказані в ухвалі суду від 07 серпня 2023 року, як того вимагалося від нього.

Згідно з ст. 357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу.

Відповідно до ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Враховуючи зазначені обставини, оскільки ОСОБА_1 у встановлений в ухвалі суду від 07 серпня 2023 року строк недоліки апеляційної скарги не усунув, тому апеляційну скаргу слід вважати неподаною та повернути скаржнику.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає ОСОБА_1 повторно звернутися до апеляційного суду із апеляційною скаргою після усунення обставин, які стали підставою для її повернення.

Керуючись ст. 357 ЦПК України, апеляційний суд,-

ухвалив:

Апеляційну скаргу ОСОБА_1 на додаткове рішення Овідіопольського районного суду Одеської області від 19 червня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "ХУТОР ЦЕНТРАЛЬНАЯ" про встановлення факту наявності трудових відносин, зобов`язання вчинити певні дії та стягнення невиплаченої заробітної плати повернути скаржнику.

Повернення апеляційної скарги не перешкоджає повторному зверненню із скаргою до апеляційного суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення апеляційної скарги.

Копію цієї ухвали надіслати учасникам справи у порядку, визначеному статтею 272 ЦПК України.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів.

Судді В.В. Кострицький

М.В. Назарова

Ю.П. Лозко

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117324082
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про виплату заробітної плати

Судовий реєстр по справі —509/5152/21

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Кострицький В. В.

Рішення від 19.06.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Рішення від 30.05.2023

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 05.09.2022

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

Ухвала від 28.09.2021

Цивільне

Овідіопольський районний суд Одеської області

Кочко В. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні