Ухвала
від 22.02.2024 по справі 638/6076/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/6076/23

Провадження № 2/638/1229/24

УХВАЛА

Іменем України

22 лютого 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова в складі:

Головуючого судді - Щепіхіної В.В.,

при секретарі - Рєзнік І.П.,

представника позивача - ОСОБА_1 ,

відповідача - ОСОБА_2 ,

представника відповідача - ОСОБА_3 ,

розглянувши у підготовчомусудовому засіданніцивільну справуза позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа: Шоста Харківська державна нотаріальна контора, про усунення від права на спадкування та визнання права власності в порядку спадкування за законом,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дзержинськогорайонного судуміста Харкова перебуває позовна заява ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , третя особа: Шоста Харківська державна нотаріальна контора, про усунення від права на спадкування та визнання права власності в порядку зпадкування за законом.

В судовому засіданні представник позивача, адвокат Багмат П. Д., підтримав своє клопотання про витребування доказів з Шостої Харківської державної нотаріальної контори, а саме відомостей щодо кола спадкоємців ОСОБА_5 та належним чином завірені копії матеріалів спадкової справи. Додатково зазначив, що самостійно сторона позивача не може надати відповідні докази, оскільки ця інформація охороняється законом та містить нотаріальну таємницю.

В судовому засіданні представник відповідача, адвокат Хоссейн Е., пояснила, що спадщина від умерлої ОСОБА_5 відкрита приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу Гібадуловою Ларисою Августинівною, додатково зазначила, що сторона відповідача не заперечує проти задоволення клопотання представника позивача.

Суд, дослідивши клопотання про витребування доказів, зазначає наступне.

Відповідно до вимог частини 1 статті 81ЦПКУкраїни кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до частини 1 статті 84 ЦПК Україниучасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з частиною 6статті 84ЦПКУкраїни будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи викладене суд вважає, що клопотання про витребування доказів необхідно задовольнити частково, оскільки у позивача є складнощі щодо отримання доказів у цивільній справі з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи.

На підставі викладеного, враховуючи вимоги ч. 2ст. 198 ЦПК України, суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів та відкладення підготовчого засідання на іншу дату та час.

Керуючись ст. ст. 81, 84, 198 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИ:

Відкласти підготовче судове засідання по цивільній справі №638/6076/23 на 03 квітня 2024 року о 15 год. 00 хв.

Витребувати у приватного нотаріусаХарківського міськогонотаріального округуГібадулової ЛарисиАвгустинівни (адреса: АДРЕСА_1 ) інформацію про коло спадкоємців ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 , та належним чином завірені копії матеріалів спадкової справи.

Витребувані документи надати суду до початку наступного підготовчого засідання.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин, протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Попередити відповідальних осіб, що відповідно до п.3 ч.1ст.148ЦПКУкраїни у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі до від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

В судове засідання викликати учасників справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі «Судова влада України» за веб-адресою: https://dg.hr.court.gov.ua/sud2011/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Щепіхіна В.В

Дата ухвалення рішення22.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117328904
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення від права на спадкування та визнання права власності в порядку спадкування за законом

Судовий реєстр по справі —638/6076/23

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 22.02.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

Ухвала від 05.09.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Щепіхіна В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні