Ухвала
від 29.02.2024 по справі 490/1350/24
ЦЕНТРАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа №490/1350/24

Провадження №6/490/154/2024

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про передачу справи за підсудністю

29 лютого 2024 року м. Миколаїв

Суддя Центрального районного суду м. Миколаєва Чаричанський П.О., розглянувши заяву ТОВ "Дебт Форс" про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересована особа: ТОВ "Вердикт Капітал", Приватний виконавець Малкова М.В., ТОВ "Кампсіс Лігал", боржник ОСОБА_1 ,

В С Т А Н О В И В:

23 лютого 2024 року до суду надійшла заява ТОВ "Дебт Форс" про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересована особа: ТОВ "Вердикт Капітал", Приватний виконавець Малкова М.В., ТОВ "Кампсіс Лігал", боржник ОСОБА_1 .

Суд вважає, що позовна заява підлягає передачі на розгляд іншому суду в зв`язку з непідсудністю даної справи Центральному районному суду м. Миколаєва.

Так,із матеріалівзаяви встановлено,що напримусовому виконанніу приватноговиконавця МалковоїМ.В.перебуває виконавчепровадження №62904861з примусовоговиконання виконавчогонапису №17157,виданого 14.08.2020року приватнимнотаріусом Житомирськогоміського нотаріальногоокругу ГорайО.С.про стягненняз ОСОБА_1 на користьТОВ«ВЕРДИКТ КАПІТАЛ» заборгованості у розмірі 17290,66 грн.

З Постанови приватного виконавця Малкової М.В. від 19.01.2021 року у виконавчому провадженні №62904861 про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника, вбачається, що ОСОБА_1 отримує дохід від ТОВ "Науково-виробнича компанія "Укргазтех" (ЄДРПОУ 31554186, місце знаходження якого є м. Миколаї, Інгульський р-н, вул. Олійника, 28, кв.46), куди і було скеровано дану постанову для виконання.

За приписами ч.1ст.2 ЦПК Українизавданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчаснийрозгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

За приписамист. 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, кожен при вирішенні спору щодо його цивільних прав та обов`язків або при встановленні обґрунтованості будь-якого кримінального обвинувачення, висунутого проти нього, має право на справедливий і відкритий розгляд упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Вказаний припис реалізується у національному законодавстві, зокрема визначеними процесуальними нормами, правилами підсудності та їх суворим дотриманням судами.

Як роз`яснив Європейський суд з прав людини у справах «Верітас проти України» та «Сокуренко та Стригун проти України», суд не може вважатися «судом, встановленим законом» у розумінні п. 1 ст. 6 Конвенції у разі перевищення ним своїх повноважень, визначених процесуальним законодавством. Зокрема, повноваження суду на розгляд конкретної справи, заяви або скарги визначається правилами підвідомчості та підсудності.

Відповідно до ч. 1ст. 8 Закону України «Про судоустрій та статус суддів» ніхто не може бути позбавлений права на розгляд його справи в суді, до юрисдикції якого вона віднесена процесуальним законом.

Відповідно до приписів ч.2ст. 446 ЦПК України- процесуальні питання, пов`язані з виконанням рішень інших органів (посадових осіб), вирішуються судом за місцем виконання відповідного рішення.

Місце виконання рішення визначенеположеннямист. 24 Закону України «Про виконавче провадження», відповідно до якої виконавчі дії провадяться державним виконавцем за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна.

Приватний виконавець приймає до виконання виконавчі документи за місцем проживання, перебування боржника - фізичної особи, за місцезнаходженням боржника - юридичної особи або за місцезнаходженням майна боржника.

Виконавчі дії у виконавчих провадженнях, відкритих приватним виконавцем у виконавчому окрузі, можуть вчинятися ним на всій території України.

Заявником до заяви не долучено доказів, що місцем виконання виконавчого напису є територія Центрального району м.Миколаєва.

Так, згідно відповіді з Єдиного державного демографічного реєстру №467164 ОСОБА_1 ніде не зареєстрований.

Одночасно вбачається, що місцем виконання виконавчого напису є його місце роботи ТОВ "Науково-виробнича компанія "Укргазтех" (ЄДРПОУ 31554186, місце знаходження якого є м. Миколаїв, Інгульський р-н, вул. Олійника, 28, кв.46), куди і було скеровано постанову про звернення стягнення на заробітну плату, пенсію, стипендію та інші доходи боржника для виконання.

З урахуванням встановлених обставин, суд приходить до висновку, що заява ТОВ «Дебт Форс» про заміну сторони у виконавчому провадженні не підсудна Центральному районному суду м.Миколаєва.

Відповідно до ч. 1ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Приймаючи до уваги вищевикладене, відповідно до положень п.1 ч.1 ст. 31 ЦПК України, справу за заявою ТОВ "Дебт Форс" про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересована особа: ТОВ "Вердикт Капітал", Приватний виконавець Малкова М.В., ТОВ "Кампсіс Лігал", боржник ОСОБА_1 слід передати на розгляд до Ленінського районного суду м. Миколаєва.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 260, 353 ЦПК України, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Матеріали цивільної справи № 490/1350/24 за позовом ТОВ "Дебт Форс" про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересована особа: ТОВ "Вердикт Капітал", Приватний виконавець Малкова М.В., ТОВ "Кампсіс Лігал", боржник ОСОБА_1 передати за підсудністю до Ленінського районного суду м. Миколаєва.

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленоюЦПК Українипідсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першоїстатті 31 ЦПК України,здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя П.О. Чаричанський

СудЦентральний районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено01.03.2024
Номер документу117330939
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —490/1350/24

Ухвала від 08.05.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Микульшина Г. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Центральний районний суд м. Миколаєва

Чаричанський П. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні