Ухвала
від 27.02.2024 по справі 580/12432/23
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Черкаси

27 лютого 2024 року справа № 580/12432/23

Черкаський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Гаращенка В.В., розглянувши в порядку спрощеного провадження без виклику сторін адміністративну справу за позовом керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, Золотоніської міської ради, Золотоніської районної військової адміністрації до приватного підприємства «Агроспецпроект» про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

До Черкаського окружного адміністративного суду надійшов позов керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, Золотоніської міської ради, Золотоніської районної військової адміністрації до приватного підприємства «Агроспецпроект», в якому позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльність приватного підприємства «Агроспецпроект» в частині невжиття заходів щодо приведення у належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття з обліковим номером №89421, що розміщене за адресою: вул. Жашківська, 36 м. Золотоноша Черкаської області, зобов`язавши приватне підприємство «Агроспецпроект» (м. Київ, провул. Жуковського, 17/25, код ЄДРПОУ 31352489) вжити заходів щодо приведення в належний технічний стан та готовність до укриття населення захисної споруди цивільного захисту - протирадіаційного укриття з обліковим номером №89421, що розмішене за адресою: вул. Жашківська, 36 м. Золотоноша Черкаської області, у відповідності до Вимог щодо утримання та експлуатації захисних споруд цивільного захисту, затверджених Наказом Міністерства внутрішніх справ України №579 від 09.07.2018 «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту».

Розглянувши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до частини 2 статті 26 Кодексу адміністративного судочинства України позови до юридичних осіб пред`являються в суд за їхнім місцезнаходженням згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, якщо інше не передбачено цим Кодексом.

Судом встановлено, що місцезнаходженням приватного підприємства «Агроспецпроект» згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань є - провул. Жуковського, 17/25, м. Київ.

Оскільки місцезнаходження приватного підприємства «Агроспецпроект» є місто Київ, тому цей спір підлягає розгляду судом, юрисдикція якого поширюється на місто Київ, тобто Окружним адміністративним судом міста Києва.

Разом з цим, відповідно до Закону України «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду», Окружний адміністративний суд міста Києва припинив здійснення правосуддя з 15.12.2022 року.

Згідно з п. 2 розділу II до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом.

Враховуючи викладене, спір підлягає розгляду Київським окружним адміністративним судом.

Пункт 3 частини 1 статті 29 Кодексу адміністративного судочинства України передбачає, що суд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду якщо після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про передачу справи до Київського окружного адміністративного суду.

Керуючись статтями 26, 29, 243, 248, Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

УХВАЛИВ:

Адміністративну справу №580/12432/23 за позовом керівника Золотоніської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області, Золотоніської міської ради, Золотоніської районної військової адміністрації до приватного підприємства «Агроспецпроект» про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії - передати до Київського окружного адміністративного суду.

Матеріали адміністративної справи №580/12432/23 направити до Київського окружного адміністративного суду після закінчення строку на оскарження даної ухвали, а в разі подання апеляційної скарги - після залишення її без задоволення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання, однак апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана безпосередньо до Шостого апеляційного адміністративного суду у строк, встановлений статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Валентин ГАРАЩЕНКО

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117349688
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —580/12432/23

Ухвала від 27.02.2024

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Валентин ГАРАЩЕНКО

Ухвала від 29.12.2023

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Валентин ГАРАЩЕНКО

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні