Ухвала
від 28.02.2024 по справі 569/17019/23
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/17019/23

УХВАЛА

28 лютого 2024 року Рівненський міський суд

Рівненської області

в особі судді- Ковальова І.М.

при секретарі Фурдись В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Рівне під час підготовчого судового засідання цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітнього сина, стягнення понесених судових витрат,-

в с т а н о в и в :

В Рівненський міський суд з позовом до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітнього сина, стягнення понесених судових витрат звернулась ОСОБА_1 .

Ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області від 27 вересня 2023 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито загальне позовне провадження та призначено підготовче судове засідання на 17 жовтня 2023 року.

Ухвалою Рівненського міського суду Рівненської області від 17 жовтня 2023 року витребувано від органу опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради письмовий висновок про доцільність чи недоцільність позбавлення відповідача батьківських прав стосовно неповнолітнього сина.

13 лютого 2024 року на адресу Рівненського міського суду Рівненської області надійшла заява представника органу опіки та піклування Рівненського міськвиконкому про розгляд справи у відсутності представника органу опіки та піклування; висновок органу опіки та піклування від 12.02.2024 року №08-291 про доцільність позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав стосовно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 підтримує.

В судовому засіданні позивач заявлені позовні вимоги повністю підтримала, заяви чи клопотання відсутні, просить суд призначити справу до судового розгляду.

В судове засідання відповідач повторно не з`явився. Про день ат час розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином. Причин своєї неявки суду не повідомив, заяв чи клопотань про перенесення судового розгляду справи до суду не подавав.

В судове засідання представник органу опіки та піклування Рівненського міськвиконкому не з`явилась, однак подала до суду заяву про розгляд справи у відсутності представника органу опіки та піклування; висновок органу опіки та піклування від 12.02.2024 року №08-291 про доцільність позбавлення ОСОБА_2 батьківських прав стосовно сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 підтримує.

Ознайомившись з матеріалами позовної заяви, суд вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті процесуальних дій вчиняти не потрібно, справа може бути призначена до судового розгляду по суті.

Відповідно до ч.1 ст.196ЦПКУкраїни для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Відповідно до п.15 ч.2ст.197ЦПКУкраїни у підготовчому засіданні суд: призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи ) для розгляду справи по суті.

Відповідно до ч.1 ст.198ЦПКУкраїни підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.ч.1,2 ст.200ЦПКУкраїни у підготовчому засіданні суд постановляє ухвалу (ухвали) про процесуальні дії, що необхідно вчинити до закінчення підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті. За результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду; закриття провадження у справі; закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладені обставини у їх сукупності, суд вважає за необхідне закрити підготовче засідання та призначити справу до судового розгляду по суті.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.189,196,198,200 ЦПК України, суд, -

у х в а л и в:

Закрити підготовче провадження по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог орган опіки та піклування виконавчого комітету Рівненської міської ради про позбавлення батьківських прав, стягнення аліментів на утримання неповнолітнього сина, стягнення понесених судових витрат.

Призначити справудо судовогорозгляду посуті на18березня 2024року на14год.00хв.в приміщеніРівненського міськогосуду (33000м.Рівне, вул.Шкільна, 1).

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Рівненського

міського суду І.М. Ковальов

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117351814
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —569/17019/23

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Рішення від 09.04.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

Ухвала від 27.09.2023

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Ковальов І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні