Ухвала
від 29.02.2024 по справі 950/389/24
ЛЕБЕДИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 950/389/24

Номер провадження 1-кс/950/67/24

У Х В А Л А

про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів

29 лютого 2024 року м.Лебедин

Слідчий суддя Лебединського районного суду Сумської області ОСОБА_1

з участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання про дозвіл на тимчасовий доступ до речей і документів;

В С Т А Н О В И В:

Дізнавач СД ВП № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП України в Сумській області ОСОБА_3 , як сторона кримінального провадження, звернулася з клопотанням за матеріалами досудового розслідування № 12024205550000013 від 19.01.2024 року, порушеного за ознаками ч. 1 ст. 125 КК України, погодженим з прокурором Лебединського відділу Сумської окружної прокуратури ОСОБА_4 , до слідчого судді Лебединського районного суду Сумської області про надання тимчасового доступу до документів, що перебувають у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради, а саме до історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який перебував на стаціонарному лікуванні у неврологічному відділенні з 24.01.2024 року по 29.01.2024 року в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » з тілесними ушкодженнями.

Клопотання мотивує тим, що 19.01.2024 року близько 13 години 00 хвилин невстановлена особа перебуваючи в господарстві АДРЕСА_1 нанесла йому тілесні ушкодження у вигляді саден на обличчі та тулубі.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 з 24.01.2024 року перебувала на стаціонарному лікуванні у « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради.

Згідно Закону України «Про захист персональних даних» та Закону України «Про інформацію», дані із зазначенням прізвищ, імен та по батькові пацієнтів лікарні не розголошуються.

Під час досудового розслідування встановлено, що медична картка стаціонарного хворого ОСОБА_5 перебуває у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради, за адресою: АДРЕСА_2 .

Зазначені документи містять інформацію, яка самостійно чи в сукупності з іншими доказами матиме суттєве значення для з`ясування обставин вчинення кримінального правопорушення. Оригінали зазначених документів необхідні в матеріалах кримінального провадження для подальшого досудового розслідування. Враховуючи вказане їх необхідно вилучити.

Тому дізнавач звернулася до суду та просила отримати тимчасовий доступ до вказаної документації, яка має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

А так як існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, що перешкодить повному, швидкому та неупередженому розгляду кримінального провадження, дізнавач просила розглянути дане клопотання без виклику представників ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_6 , у володінні якої вони знаходяться.

В судове засідання дізнавач не з`явилася, надала суду заяву, в якій просила розглянути справу за її відсутності, підтримала клопотання в повному обсязі.

Згідно ч. 4 ст. 107 КПК України в зв`язку з неприбуттям в судове засідання осіб, які беруть участь в судовому провадженні фіксація за допомогою технічних засобів під час розгляду клопотання не здійснювалась.

Вивчивши матеріали справи суд приходить до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що СВ ВП № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП України в Сумській області провадиться розслідування у кримінальному провадженні № 12024205550000013, внесеного 19.01.2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 125 КК України.

Як вбачається зі змісту п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить конфіденційна інформація, в тому числі така, що містить лікарську таємницю.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України клопотання про надання тимчасового доступу може бути розглянуто без виклику особи, у володінні якої перебувають речі чи документи у випадку реальної загрози їх зміни чи знищення.

Відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи обставинивчинення імовірногозлочину,так яквони викладенів клопотаннідізнавача,правове обґрунтуванняклопотання,яке ґрунтуєтьсяна положенняхст.ст.161,162КПК України,те щобез тимчасовогодоступу дозазначених документів,що становлятьлікарську таємницюнеможливо з`ясувативсі обставинипо кримінальномуправопорушенню судприходить довисновку пронаявність підставдля розкриттялікарської таємниціта наданнядоступу дозапитуваної дізнавачемВП №3(м.Лебедин)документації,яка можемати важливезначення длявстановлення обставин,що підлягаютьдоказуванню вкримінальному провадженні,а такожвраховуючи доводидізнавача щодопорядку розглядуїї зверненнята вважаєнеобхідним клопотанняпро тимчасовийдоступ доречей ідокументів розглянутибез участівласника документів,задовільнити клопотанняі надатитимчасовий доступдо документації, яка знаходиться у володінні Комунального некомерційного підприємства « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради, за адресою: АДРЕСА_2 шляхом ознайомлення з ними та вилучення відповідних документів протягом шістдесяти днів з дня постановлення ухвали.

Тому суд вважає необхідним задовольнити клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів.

На підставівикладеного ікеруючись ст.ст.107,160,162,163,164,166,309КПК України;

УХВАЛИВ:

Клопотання дізнавача СД ВП № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП України в Сумській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів при проведенні досудового розслідування у кримінальному провадженні № 12024205550000013, задовільнити.

Надати дізнавачу сектора дізнання відділення поліції (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ (тобто можливість ознайомитись та вилучити відповідні документи) до справи КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради, а саме до історії хвороби стаціонарного хворого ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який перебував на стаціонарному лікуванні у неврологічному відділенні з 24.01.2024 по 29.01.2024 в КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » Лебединської міської ради.

Визначити строк дії ухвали тривалістю шістдесят днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Контроль за виконання ухвали покласти на дізнавача СД ВП № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП України в Сумській області ОСОБА_3 .

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_7

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 в матеріали судового провадження № 1-кс/950/67/24.

Примірник 2 дізнавачу СД ВП № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП

України в Сумській області ОСОБА_3

СудЛебединський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117356185
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —950/389/24

Ухвала від 29.02.2024

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні