Ухвала
від 29.02.2024 по справі 272/219/24
АНДРУШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 272/219/24

Провадження № 2/272/223/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

29 лютого 2024 року

Суддя Андрушівського районного суду Житомирської області Чуб І.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Андрушівської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів,-

встановив:

Позивач звернувся до суду із позовом до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів.

Позовна заява підлягає залишенню без руху, як така, що не відповідає вимогам ч.3 п.2-3, п.5, п.6-10 ст. 175 ЦПК України, а саме: позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету; зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; виклад оставин, якими позивач обгрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Подана позовна заява таким вимогам не відповідає.

Позивач звернувся до суду з позовом про позбавлення батьківських прав та про стягнення аліментів. Однак позивачем не зазначено назви сторін: позивач та відповідач, адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету у сторін, не зазначено ціну позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці.

Крім того, позивач просить передати дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 на його утримання, однак згідно викладених обставин та наданих підтверджень діти вже проживають разом з батьком ОСОБА_1 в АДРЕСА_1 , тому незрозуміло. є вказана вимога.

Cтаттею 160 Cімейнoгo кoдекcу України передбаченo правo батьків на визначення міcця прoживання дитини. Однак позивач звертається до суду з вимогою, яка не передбачена законом, а саме: передання дітей на його утримання.

Виходячи з наведеного, позивачеві необхідно конкретизувати позовні вимоги, навести обґрунтування позовних вимог та зазначити докази на підтвердження кожної обставини.

У разі заявлення вимоги про визначення місця проживання дітей має також бути сплачений судовий збір, який прирівнюєтьcя дo пoдання пoзoвнoї заяви немайнoвoгo характеру та cкладає 0,4 рoзміру прoжиткoвoгo мінімуму для працездатних ocіб відпoвіднo дo пп.2 п. 1 ч. 2 cт. 4 Закoну України «Прo cудoвий збір» та cтанoм на 01.01.2024 року рoзмір cудoвoгo збoру cтанoвить 1211,20 грн. відносно кожної дитини.

Крім того, всупереч вимогам закону позивачем не зазначено відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися; відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Позивач звертається до суду з позовною вимогою про позбавлення батьківських прав відповідача відносно двох дітей, однак сплачено судовий збір лише у розмірі 1211,20 грн.

Відповідно до ст. 4 ЗУ «Про судовий збір» судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду.

З 01.01.2024 року за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою судовий збір сплачується в 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який становить 1211,20 гривень. Проте позивачем сплачено судовий збір за одну позовну вимогу у розмірі 1211,20 грн. , тому позивачу необхідно сплатити судовий збір у розмірі 1211,20 грн. за ще одну позовну вимогу немайнового характеру на рахунок: Отримувач коштів - ГУК у Жит.обл/ ТГ м. Андрушівка/22030101, Код отримувача (ЄДРПОУ) -37976485, Банк отримувача - Казначейство України (ел.адм.подат.), Рахунок отримувача UA818999980313121206000006799, Код класифікації доходів бюджету -22030101 та надати відповідне підтвердження суду.

Згідно ч. ч. 1, 2ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях175і177цьогоКодексу, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. Згідно ч.3 ст. 185 ЦПК України якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначеністаттями 175і177цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Оскільки подана позовна заява не відповідає вимогам ст. ст. 175,177 ЦПК України, суд вважає, що позовну заяву відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України необхідно залишити без руху, надавши позивачу строк для усунення вищезазначених недоліків.

Керуючись ст. ст. 175, 185, 260 ЦПК України, суд

постановив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа орган опіки та піклування Андрушівської міської ради про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення зазначених недоліків десять днів з дня отримання позивачем ухвали, інакше заява буде вважатися не поданою та повернута позивачеві.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:І. А. Чуб

СудАндрушівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117358981
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —272/219/24

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 28.05.2024

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Андрушівський районний суд Житомирської області

Чуб І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні