Ухвала
від 29.02.2024 по справі 757/28580/19-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28580/19-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 лютого 2024 року Печерський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді - Новака Р.В.,

при секретарі судових засідань - Бурячок А.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву відповідача ОСОБА_1 про перегляд заочного рішення Печерського районного суду м. Києва від 14.12.2020 за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Квітень» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внесках на експлуатацію будинку,-

ВСТАНОВИВ:

Заочним рішенням Печерського районного суду м. Києва від 14.12.2020 позов об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Квітень» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внесках на експлуатацію будинку задоволено.

До суду звернулася відповідач із заявою про перегляд заочного рішення, мотивуючи тим, що участь у розгляді справи не приймала з об`єктивних причин, копію судового рішення отримала при ознайомленні зі справою 27.12.2023 та при ухваленні рішення суд не взяв до уваги докази, що можуть вплинути на результат справи.

Сторони в судове засідання не з`явились, про час, дату та місце судового розгляду повідомлялись належним чином.

Відповідно до ч. 1 ст. 288 ЦПК України заочне рішення підлягає скасуванню, якщо судом буде встановлено, що відповідач не з`явився в судове засідання та (або) не повідомив про причини неявки, а також не подав відзив на позовну заяву з поважних причин, і докази, на які він посилається, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заява про перегляд заочного рішення підлягає задоволенню з наступних підстав. Цивільна справа № 757/28580/19-ц була прийнята в провадження та призначена до розгляду в порядку позовного (спрощеного) провадження без повідомлення (виклику) сторін, однак підтверджень про отримання ОСОБА_1 копії ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви з додатками матеріали справи не містять. Крім того, відповідач була ознайомлена з матеріалами справи та отримала копію рішення 27.12.2023 про що свідчить розписка останньої долучена до матеріалів справи. Докази, на які відповідач посилається як на підставу перегляду судового рішення, мають істотне значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до ст. 284 ЦПК України заочне рішення може бути переглянуте судом, що його ухвалив, за письмовою заявою відповідача.

Заяву про перегляд заочного рішення може бути подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Учасник справи, якому повне заочне рішення суду не було вручене у день його проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на подання заяви про його перегляд - якщо така заява подана протягом двадцяти днів з дня вручення йому повного заочного рішення суду.

Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення може бути також поновлений в разі пропуску з інших поважних причин.

З матеріалів справи вбачається, що відповідач не була присутня при проголошенні рішення суду. Заочне рішення відповідач отримала 27.12.2023. Із заявою про перегляд заочного рішення звернулася 08.01.2024. Тобто, відповідачем не пропущено строк на звернення до суду із заявою про перегляд заочного рішення. А тому клопотання про поновлення строку для подання такої заяви задоволенню не підлягає.

На підставі викладеного та керуючись ст. 287, 288, 53, 54 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Скасувати заочне рішення від 14.12.2020 за позовом об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Квітень» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по внесках на експлуатацію будинку.

Призначити справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням сторін на 12 год. 00 хв. 01 травня 2024 року.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Новак

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117361287
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості по внесках на експлуатацію будинку

Судовий реєстр по справі —757/28580/19-ц

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Рішення від 14.12.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

Ухвала від 10.07.2019

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Новак Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні