Ухвала
від 01.03.2024 по справі 212/2254/24
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/2254/24

2-о/212/98/24

У Х В А Л А

01 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Суддя Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Пустовіт О.Г., розглянувши цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , НП «ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 2» про встановлення факту, що має юридичне значення факту постійного проживання та здійснення постійного догляду за особою, яка потребує постійного догляду,-

ВСТАНОВИВ:

В провадження судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Пустовіт О.Г. надійшла вказана заява про встановлення факту, що має юридичне значення.

Через канцелярію суду 29.02.2024 року від представника заявника ОСОБА_1 - адвоката Артеменко Олександри Валентинівни надійшла заява про повернення заяви про встановлення факту, що має юридичне значення до відкриття провадження.

За правилами ч. 3 ст. 294 Цивільного процесуального кодексу України справи окремого провадження розглядаються із додержанням загальних правил встановлених цим кодексом за винятком змагальності та меж судового розгляду, а також з урахуванням особливостей розгляду цих справ.

Пунктом 3 частини 4статті 185 ЦПК Українивстановлено, що позовна заява повертається у випадках, коли: до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

За правилами п. 3 ч. 4ст. 185 ЦПК Українизаява повертається, якщо до постановлення ухвали про відкриття провадження у справі від позивача надійшла заява про врегулювання спору або заява про відкликання позовної заяви.

Згідно ч. ч. 6, 7ст. 185 ЦПК Українипро повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді.

Оскільки провадження у справі не відкрито, розгляд справи по суті не проводився, суддя приходить до висновку, що заява про відкликання є обґрунтованою та підлягає до задоволення.

Керуючись, ст.185 ЦПК України, ЗУ «Про судовий збір», суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Заяву представника заявника ОСОБА_3 про відкликання заяви про встановлення факту, що має юридичне значення та повернення судового збору - задовольнити.

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: ОСОБА_2 , НП «ЦЕНТР ПЕРВИННОЇ МЕДИКО-САНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ № 2» про встановлення факту, що має юридичне значення факту постійного проживання та здійснення постійного догляду за особою, яка потребує постійного догляду - повернути заявнику.

Роз`яснити, що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення, а якщо учаснику справи ухвала суду не була вручена у день її складення - протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду шляхом подання апеляційної скарги до ДНІПРОВСЬКОГО АПЕЛЯЦІЙНОГО СУДУ.

Ухвала складена та підписана 01 березня 2024 року.

Суддя О. Г. Пустовіт

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117362088
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту, що має юридичне значення факту постійного проживання та здійснення постійного догляду за особою, яка потребує постійного догляду

Судовий реєстр по справі —212/2254/24

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Пустовіт О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні