Ухвала
від 01.03.2024 по справі 638/16891/23
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 638/16891/23

Провадження № 2-о/638/75/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 березня 2024 року м. Харків

Дзержинський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Цвіри Д.М.,

присяжних: Донського А.М., Косміної І.А.,

секретаря судового засідання Кордіварової А.С.,

заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника ОСОБА_2 ,

законного представника ОСОБА_3 ,

особа, відносно якої розглядається цивільна справа про визнання його недієздатним, встановлення опіки та призначення опікуна ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні питання про залучення адвоката у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Харківської міської ради, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні суду знаходиться вказана вище цивільна справа.

Ухвалою Дзержинського районного суду м. Харкова від 07.11.2023 відкрито провадження у справі та ухвалено розгляд справи проводити в порядку окремого провадження.

В судовому засіданні поставлено на обговорення клопотання представника заявника.

Усі учасники справи підтримали клопотання.

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, неодноразово повідомлявся про час та місце розгляду справи, причини неявки суду не повідомив.

Суд, вислухавши клопотання, думку учасників справи, приходить до наступних висновків.

Відповідно д ч. 5 ст.293ЦПК України у випадках, встановлених пунктами 1, 9 і 10 частини другої цієї статті, розгляд справ проводиться судом за обов`язковою участю адвоката особи, стосовно якої розглядається справа. У разі якщо особа не залучила адвоката, суд залучає його через орган (установу), уповноважений законом на надання безоплатної правничої допомоги. Рішення суду про доручення призначити адвоката негайно, але не пізніше двох робочих днів, надсилається відповідному органу (установі), уповноваженому законом на надання безоплатної правничої допомоги, для виконання.

Згідно з вимогами п. 24 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», право на безоплатну вторинну правничу допомогу згідно з цим Законом та іншими законами мають такі категорії фізичних осіб: особи, стосовно яких суд розглядає справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною; поновлення цивільної дієздатності недієздатних фізичних осіб та фізичних осіб, цивільна дієздатність яких обмежена, звільнення від повноважень опікунів чи піклувальників таких осіб.

Враховуючи викладене вище, а також відсутність у матеріалах справи відомостей про наявність у ОСОБА_4 адвоката, залученого на договірній основі, з метою забезпечення дотримання процесуальних прав та забезпечення процесуальних гарантій особи щодо якої вирішується питання про визнання її недієздатною, суд вважає за необхідне доручити призначити адвоката через Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганський та Харківській області.

Керуючись ст. 254, 260, 293 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Призначити для представництва інтересів ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП НОМЕР_1 , який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , відносно якого розглядається цивільна справа про визнання його недієздатним, встановлення опіки та призначення опікуна, адвоката для участі в судових засідань у Дзержинському районному суді м. Харкова в цивільній справі №638/16891/23.

Виконання ухвали в частині призначення адвоката доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганський та Харківській області.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя: Д.М.Цвіра

Присяжні: А.М.Донський

І.А.Косміна

СудДзержинський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117364863
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —638/16891/23

Ухвала від 19.04.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

Ухвала від 07.11.2023

Цивільне

Дзержинський районний суд м.Харкова

Цвіра Д. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні