Ухвала
від 27.02.2024 по справі 910/16128/23
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116 (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкладення розгляду справи

"27" лютого 2024 р. Справа№ 910/16128/23

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Владимиренко С.В.

суддів: Сітайло Л.Г.

Ходаківської І.П.

за участю секретаря судового засідання Огірко А.О.

за участю представників учасників справи згідно протоколу судового засідання від 27.02.2024

розглянувши у відкритому судовому засіданні апеляційну скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю «Комерційне Українське Будівництво»

на рішення Господарського суду міста Києва від 14.12.2023

у справі №910/16128/23 (суддя Кирилюк Т.Ю.)

за позовом Комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Подільського району міста Києва

до Товариства з обмеженою відповідальністю «Комерційне Українське Будівництво»

про стягнення 729 945,91 грн,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Північного апеляційного господарського суду перебуває справа №910/16128/23, розгляд якої призначено на 27.02.2024 на 13 год. 15 хв.

Позивач своїх представників в судове засідання, призначене на 27.02.2024 не направив. У письмовому відзиві на апеляційну скаргу позивач просив суд апеляційної інстанції розгляд справи проводити без участі представника з повідомленням про результат розгляду справи.

До апеляційної скарги відповідачем подано клопотання про призначення комплексної експертизи (почеркознавчої та технічної експертиз), проведення якої доручити Київському науково-дослідному інституту судових експертиз на вирішення якої поставити наступні питання:

Чи виконаний рукописний напис дати (15 вересня 2022 року) у «Договорі №20 від 15.09.2022 про виконання робіт з благоустрою територій» у графі «дата» одним із підписантів договору, а саме особами ОСОБА_1 або ОСОБА_2 .?

Чи виконаний рукописний напис дати (15 вересня 2022 року) у «Договорі №20 від 15.09.2022 про виконання робіт з благоустрою територій» у графі «дата» у час, яким він датований, а саме 15.09.2022?

Чи в один період часу були виконані підписи сторін у «Договорі №20 від 15.09.2022 про виконання робіт з благоустрою територій» з рукописним написом дати (15 вересня 2022 року?

Чи виконаний рукописний напис дати (30 вересня 2022 року) у «акті б/н приймання виконаних будівельних робіт» у графі «дата» у час, яким він датований, а саме 30.09.2022?

Відповідачем до апеляційної скарги подано клопотання про витребування доказів, а саме: 1) Подорожні листи, у яких міститься інформація стосовно обліку виконаної роботи автомобілем, кількість спожитого пального, пройдені автомобілем відстані, які були задіяні та стосуються виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

2) Акти на списання палива, які стосуються робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

3) Довідки про виконання робіт із зазначенням виду робіт та вказівки на адресу виконання робіт, які стосуються виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

4) Інформацію про використання кількості людино/годин, яка стосується виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

5) Відомість про використання матеріальних ресурсів, яка стосується виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

6) Інформацію про кількість людей залучених до виконання робіт та їх ПІБ, що стосується виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

7) Перелік робіт, які виконувались кожною окремою особою - працівником, який стосується виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

8) Інформацію про те, яке обладнання застосовувалося під час виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

9) Інформацію про те, які фонди коштів були задіяні для здійснення фінансування для придбання матеріалів, щодо виконання позивачем робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85;

10) Документи на підтвердження повноважень виконуючого обов`язки директора Весьолкіна Володимира Юрійовича, відповідно до яких він діє від імені КП УЗН Подільського району;

11) Зареєстровану податкову накладну на суму 729 945,91 (сімсот двадцять дев`ять тисяч дев`ятсот сорок п`ять гривень дев`яносто одна копійка) грн та підтвердження сплати ПДВ стосовно оплати робіт з благоустрою територій за адресою: Київська область, Обухівський р-н, с. Хотів, вул. Шевченка, 85.

У судовому засіданні 27.02.2024 представник позивача на вимогу суду апеляційної інстанції надав свої примірники Договору №20, який не містить дати його укладення, Договірної ціни «на будівництво Благоустрій території за адресою: Київська обл, Обухівський район, с. Хотів, вул. Шевченка, 85, що здійснює в 2022 році», Акта приймання виконаних будівельних робіт, який не містить дати його укладення.

23.01.2024 від відповідача надійшла заява про долучення документів до матеріалів справи, а саме: копії відповіді АТ «Укрпошта» №1.10.004.-24008-23 від 28.12.2023 на адвокатський запит б/н від 20.12.2023; копії відповіді АТ «Укрпошта» №1.10.004.-205-24 від 03.01.2024 на адвокатський запит б/н від 20.12.2023.

Колегія суддів, порадившись на місці, з метою дотримання рівності сторін, забезпечення всебічного, повного та об`єктивного дослідження фактичних обставин справи, дійшла висновку про відкладення розгляду даної справи та визнання явки представника позивача обов`язковою та витребування у нього оригіналів Договору №20, Договірної ціни «на будівництво Благоустрій території за адресою: Київська обл, Обухівський район, с. Хотів, вул. Шевченка, 85, що здійснює в 2022 році», Акта приймання виконаних будівельних робіт.

Згідно із частиною 3 статті 216 ГПК України про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами.

Відповідно до частини 2 статті 281 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

За приписами частин 4-10 статті 81 ГПК України будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

У разі неподання учасником справи витребуваних судом доказів без поважних причин або без повідомлення причин суд, залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання та яке ці докази мають значення, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у її визнанні, або розглянути справу за наявними в ній доказами, а у разі неподання таких доказів позивачем - також залишити позовну заяву без розгляду.

Частиною 1 статті 120 ГПК України визначено, що суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов`язковою.

Учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою (пункт 3 частини 2 статті 42 ГПК України).

Відповідно до статті 17 Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини» суди застосовують при розгляді справ як джерело права Конвенцію та практику Європейського суду з прав людини.

Конвенція на відміну від національного законодавства України не запроваджує чітких строків розгляду справи, проте посилання на строк містить стаття 6 Конвенції, яка постулює дефініцію розумного строку розгляду справи.

Аналізуючи практику Європейського суду з прав людини, можна дійти висновку, що критерії оцінки розумності строку розгляду справи має формувати суд, який розглядає справу. Саме суддя має визначати тривалість вирішення спору, спираючись на здійснену ним оцінку розумності строку розгляду в кожній конкретній справі, враховуючи її складність, поведінку учасників процесу, можливість надання доказів тощо.

Враховуючи вищевикладене, з метою необхідності забезпечення прав учасників судового процесу на участь їх представників у засіданні господарського суду, дотримання принципів рівності та змагальності учасників спору, забезпечення всебічного, повного та об`єктивного дослідження фактичних обставин справи, з урахуванням приписів статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, суд апеляційної інстанції вважає за необхідне відкласти розгляд справи.

Керуючись статтями 80, 216, 234, 235, 270, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд

У Х В А Л И В :

1. Відкласти розгляд справи №910/16128/23 на 19.03.2024 на 13 год. 30 хв. Засідання відбудеться у вказані дату та час за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1, літера А, зал судових засідань № 6, ІІ поверх.

2. Визнати явку позивача обов`язковою.

3. Зобов`язати позивача подати до суду апеляційної інстанції оригінали Договору №20, Договірної ціни «на будівництво Благоустрій території за адресою: Київська обл, Обухівський район, с. Хотів, вул. Шевченка, 85, що здійснює в 2022 році», Акта приймання виконаних будівельних робіт у строк до 14.03.2024.

4. Запропонувати позивачу надати свої міркування з приводу клопотань відповідача про призначення судової експертизи, витребування доказів та долучення документів до матеріалів справи.

5. Копію даної ухвали надіслати учасникам апеляційного провадження.

6. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя С.В. Владимиренко

Судді Л.Г. Сітайло

І.П. Ходаківська

Дата ухвалення рішення27.02.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117370656
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 729 945,91 грн

Судовий реєстр по справі —910/16128/23

Ухвала від 16.04.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 26.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 25.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 19.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 27.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 23.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Ухвала від 05.01.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Владимиренко С.В.

Рішення від 14.12.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

Ухвала від 20.10.2023

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кирилюк Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні