Ухвала
від 01.03.2024 по справі 905/1374/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м. Харків, пр. Науки, 5, тел.:(057) 702-07-99, факс: (057) 702-08-52,

гаряча лінія: (096) 068-16-02, E-mail: inbox@dn.arbitr.gov.ua,

код ЄДРПОУ: 03499901, UA368999980313151206083020649


У Х В А Л А

01.03.2024 Справа № 905/1374/23 Господарський суд Донецької області у складі судді Устимової А.М.,

розглянувши заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Техіновація"

про участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції у справі

за позовом: Товариства з обмеженою відповідальністю "Актіс Трейд"

до відповідача 1 Товариства з обмеженою відповідальністю "Ареал"

до відповідача 2 Товариства з обмеженою відповідальністю "Техіновація"

до третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача: Товариство з обмеженою відповідальністю "ШПБУ СХІД"

до третьої особи, що не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача 1: Державного реєстратора Краматорської районної державної адміністрації Донецької області Булошнік Інну Олександрівни

за участю третьої особи 3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача 1: ОСОБА_1

про скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав на об`єкт нерухомого майна

без повідомлення учасників справи

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Актіс Трейд" шляхом застосування підсистеми «Електронний кабінет» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи звернулось до Господарського суду Донецької області з позовом до відповідача 1 Товариства з обмеженою відповідальністю "Ареал", відповідача 2 Товариства з обмеженою відповідальністю "Дейл Базис", відповідача 3 Товариства з обмеженою відповідальністю "Техіновація" про скасування рішення державного реєстратора Краматорської районної державної адміністрації Донецької області Булошник Інни Олександрівни про державну реєстрацію прав та їх обтяжень (з відкриттям розділу), індексний номер: 61369896 від 04.11.2021 16:07:39 на об`єкт нерухомого майна, реєстраційний номер 2496992714120 - комплекс виробничих споруд, адреса Донецька область, Краматорського району, с.Курицине, вулиця Робоча, 1а, до складу якого входять: будівля АПК, А; котельня, Б; будівля охорони, В; склад інструменту, Г; склад ГСМ, Д; споруда копра, Е; будівля лампової, Є; заточна майстерня, Ж; будівля компресорної, З; електрощитова, К; слюсарна майстерня, Л; склад матеріалів, М; будівля підйомної машини, Н; будівля резервуара, О; будівля зварювального посту, П та закриттям відповідного розділу.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на те, що вказані споруди, які розташовані на земельній ділянці кадастровий номер 1420387300:01:000:2075, зареєстровані незаконно, зокрема, будівництво споруд, розташованих біля вентиляційного шурфу № 1 здійснювалось Товариством з обмеженою відповідальністю «ШПБУ СХІД» в межах виконання робіт за договорами підряду з Товариством з обмеженою відповідальністю «Техіновація» починаючи з 2018 року, до цього часу будь-які будівлі у вказаному місці були відсутні, наразі ці об`єкти перебувають на балансі Товариства з обмеженою відповідальністю «ШПБУ СХІД» та після завершення підрядних робіт підлягають передачі позивачу. Для державної реєстрації права власності на нерухоме майно за ТОВ «Ареал» не було подано документ, що посвідчує право власності особи на майно, що передається у власність юридичної особи, а наданий акт прийому передачі не посвідчений нотаріально. Вказане стало підставою для звернення до суду з позовом з метою захисту порушеного права шляхом скасування рішення державного реєстратора про державну реєстрацію прав на об`єкт нерухомого майна

Згідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 17.10.2023 для розгляду справи визначена суддя Устимова А.М.

Ухвалою від 12.02.2024 підготовче засідання призначено на 07.03.2024 року о 10:30 год.

01.03.2024 через підсистему "Електронний суд" від відповідача 2 надійшла заява про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції, в якій останній просить надати можливість представнику приймати участь в підготовчому засіданні в режимі відеоконференції.

За приписами ч.7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частин 1, 2 ст. 197 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою. Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Розглянувши заяву представника відповідача2, судом встановлено, що вона подана з дотриманням вимог частини 2 статті 197 Господарського процесуального кодексу України.

У зв`язку з наявністю технічної можливості проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції, а саме, в суді встановлена система відеоконференцзв`язку та програмне забезпечення «EasyCon», суд задовольняє відповідну заяву представника відповідача2.

В свою чергу, Порядком роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом ДСА України від 08.04.2020 №169 (надалі у тексті - Порядок №169) встановлено певні умови, дотримання яких направлене на забезпечення технічної та організаційної можливості участі особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення «EasyCon».

Враховуючи викладене, для забезпечення участі представника відповідача2 у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення «EasyCon», суд вчиняє необхідні процесуальні заходи згідно з резолютивною частиною цієї ухвали суду.

Одночасно, суд повідомляє, що участь у підготовчому засіданні у режимі відеоконференції відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення засідання суду у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Керуючись ст.ст. 197, 234-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Техіновація" про участь у підготовчому засіданні в режимі відеоконференції поза приміщенням суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Провести підготовче засідання у справі №905/1374/23, призначене на 07.03.2024 року о 10:30 год., в приміщенні Господарського суду Донецької області, у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зала судового засідання № 104.

Відеоконференція буде проведена за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» (пошук в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: https://easycon.com.ua).

Для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи повинен:

- отримати власний цифровий підпис в одному з акредитованих центрів сертифікації ключів (АЦСК) ( пошук таких центрів в мережі Інтернет здійснюється за посиланням : https://czo.gov.ua/ca-registry);

- перевірити наявні технічні засоби на відповідність технічним вимогам, встановленим у додатку 1 до Порядку № 169 ( пошук Порядку № 169 в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: https://dsa.court.gov.ua/…/dsa_pres_slujba_2020/N_169_20.pdf);

- зайти на офіційний веб-портал «Судова влади України» у розділ «Участь у відео засіданні» (пошук в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: www.court.gov.ua) ;

- зареєструватися з використанням власного електронного підпису в системі «EasyCon» (пошук в мережі Інтернет здійснюється за посиланням: https://easycon.com.ua).

Представнику відповідача2 забезпечити участь у підготовчому засіданні у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення «EasyCon» адвокату Донець С.О.

Попередити учасників справи, що на підставі части 5, 11 статті 197 Господарського процесуального кодексу України ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву; учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку.

Повідомити, що участь підготовчому засіданні у режимі відеоконференції відбудеться лише за умови наявності об`єктивних обставин, які забезпечать безпеку проведення засідання суду у приміщенні Господарського суду Донецької області.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці господарського суду Донецької області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: dn.arbitr.gov.ua.

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку окремо від рішення суду не підлягає, набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя А.М. Устимова

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117371077
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —905/1374/23

Ухвала від 03.04.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 07.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 01.03.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 12.02.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 16.01.2024

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 11.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 08.12.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 15.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 13.11.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

Ухвала від 23.10.2023

Господарське

Господарський суд Донецької області

Устимова Аліна Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні