Ухвала
від 01.03.2024 по справі 753/4528/24
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/4528/24

провадження № 1-кс/753/831/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"01" березня 2024 р. слідчий суддя Дарницького районного суду м. Києва ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Дарницького управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12023100020004958 від 12.12.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

01.03.2024 року до Дарницького районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого СВ Дарницького управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , погоджене прокурором Дарницької окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, (з можливістю тимчасового вилучення), а саме всіх документів, з яких складається зазначена історія хвороби та рентген знімки ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Обгрунтування клопотання.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи. Під час досудового розслідування виникла необхідність у проведенні судово-медичної експертизи. Для проведення судової медичної експертизи ОСОБА_4 експертами ІНФОРМАЦІЯ_3 , виникла необхідність у вилученні оригіналів документів, оригіналу історії хвороби, рентген знімків, а також інших медичних документів ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 , який 08.12.2023 року звертався за лікуванням до КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Старший с лідчий просить надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , оскільки вказані документи становлять лікарську таємницю та містять в собі інформацію, щодо отриманих тілесних ушкоджень ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Одержати в інший спосіб інформацію, яка містить лікарську таємницю, в межах вказаного кримінального провадження неможливо.

01.03.2024 року від прокурора Дарницької окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_5 надійшла заява, в якій просить розгляд клопотання проводити без її участі, клопотання підтримує в повному обсязі, просить задовольнити.

В судове засідання старший слідчий ОСОБА_2 , не з`явилась, про дату, час і місце судового розгляду була повідомлена належним чином, матеріали справи містять її клопотання про розгляд справи без її участі від 01.03.2024 року, що не перешкоджає розгляду клопотання відповідно до ч.4 ст.163 КПК України.

В судове засідання представник КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не з`явився, про дату, час і місце судового розгляду був повідомлений належним чином.

Мотивація слідчого судді.

Дослідивши зміст клопотання та доданих до нього матеріалів, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 333 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються під час судового провадження згідно з положеннями розділу ІІ КПК України, з урахуванням особливостей, встановлених розділом IV КПК України. Під час розгляду клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів, суд також ураховує причини, через які такий тимчасовий доступ не був здійснений під час досудового розслідування.

За змістом ст. 2, 131, 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів, як захід забезпечення кримінального провадження, застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження, в тому числі забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду, та полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Частиною 5 ст. 163 КПК України визначено, що тимчасовий доступ до речей та документів надається стороні кримінального провадження, якщо остання у своєму клопотанні доведе наявність підстав вважати, що речі та документи, до яких планується отримати тимчасовий доступ: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Крім того, відповідно до ч. 6 ст. 163 КПК України підставою для надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, є достатність підстав вважати, що відомості, які містять ці речі та документи, можуть бути використані як докази, а іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів неможливо.

Згідно з п. 2 ч. 1 ст. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належить відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Таким чином, отримання зазначених у клопотанні документів неможливо іншим шляхом ніж звернення до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Встановлено, що СВ Дарницького УП ГУНП у м.Києві здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12023100020004958 від 12.12.2023, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.122 КК України, щодо того, що 08.12.2023 року приблизно о 20 год. 15 хв. за адресою: АДРЕСА_2 , на території ІНФОРМАЦІЯ_4 , невстановлена особа нанесла тілесні ушкодження ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , у вигляді перелому нижньої щелепи зі зміщенням.

Зазначені слідчою обставини вказують, що тимчасовий доступ до речей надасть змогу органу досудового розслідування встановити ступінь спричинених потерпілому ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , тілесних ушкоджень, що має значення для кримінального провадження.

Проаналізувавши доводи клопотання та додані до нього матеріали, слідчий суддя дійшов висновку, що вказані у клопотанні документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а тому наявні підстави для надання слідчій тимчасового доступу до цих документів, з можливістю їх вилучення.

На підставі викладеного, керуючись статтями 159-163, 369, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Задовольнити клопотання старшого слідчого СВ Дарницького управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві старшого лейтенанта поліції ОСОБА_2 , погоджене прокурором Дарницької окружної прокуратури міста Києва ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 », в рамках кримінального провадження № 12023100020004958 від 12.12.2023, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 122 КК України.

Надати тимчасовий доступ до історії хвороби ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , з можливістю тимчасового вилучення всіх документів, з яких складається зазначена історія хвороби та рентген знімки, що знаходяться у КНП « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення, тобто до 01.04.2024 року.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями Кримінального процесуального кодексу України з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути включені до апеляційної скарги на судове рішення.

Суддя: ОСОБА_1

СудДарницький районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено23.04.2024
Номер документу117372535
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —753/4528/24

Ухвала від 01.03.2024

Кримінальне

Дарницький районний суд міста Києва

Осіпенко Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні