Ухвала
від 01.03.2024 по справі 520/3674/24
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

У Х В А Л А

01 березня 2024 р. справа № 520/3674/24

Харківський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді - Лук`яненко М.О., розглянувши клопотання представника відповідача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін та про розгляд справи в порядку загального позовного провадження за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об`єднання «Вертікаль» (вул. Шевченка, буд. 20,м. Харків,Харківська обл., Харківський р-н,61013) до Головного управління ДПС у Харківській області, утворене на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України (вул. Пушкінська, буд. 46,м. Харків,Харківська обл., Харківський р-н,61057) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень,

В С Т А Н О В И В :

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об`єднання «Вертікаль», звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з зазначеним позовом до Головного управління ДПС у Харківській області, утворене на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України, в якому просить суд:

1. Визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення рішення Головного управління ДПС у Харківській області № 00006162301 від 05 січня 2024 року (форма «ПС»)

2. Визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення рішення Головного управління ДПС у Харківській області № 00006232301 від 05 січня 2024 року (форма «ПС»).

Ухвалою Харківського окружного адміністративного суду від 14.02.2024 відкрито спрощене позовне провадження у справі без виклику сторін у судове засідання.

27.02.2024 через систему "Електронний суд" від представника відповідача - Славич А.М., надійшли клопотання, в яких зазначає, що з метою встановлення соціальної справедливості, керуючись виключно інтересами держави, вважає необхідним розгляд справи здійснювати за правилами загального позовного провадження та з метою надання можливості реалізації права на участь в судовому засіданні та надання пояснень з приводу обставин справи, що може вплинути на законність та обґрунтованість судового рішення за результатами розгляду справи, а також з метою забезпечення належного захисту інтересів Держави та недопущення втрат бюджету просить розглянути справу у судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розглянувши заявлені клопотання представника відповідача, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до ст.257 КАС України, за правилами спрощеного позовного провадження розглядаються справи незначної складності. За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

При вирішенні питання про розгляд справи за правилами спрощеного або загального позовного провадження суд враховує: значення справи для сторін; обраний позивачем спосіб захисту; категорію та складність справи; обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначати експертизу, викликати свідків тощо; кількість сторін та інших учасників справи; чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес; думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до пункту 6 частини 6 статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України для цілей цього Кодексу справами незначної складності є справи щодо оскарження рішення суб`єкта владних повноважень, на підставі якого ним може бути заявлено вимогу про стягнення грошових коштів у сумі, що не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Згідно з ч. 6, 7 ст. 262 КАС України, суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін: 1) у випадках, визначених статтею 263 цього Кодексу; 2) якщо характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

З огляду на те, що дана справа належить до категорії справ з незначною складністю, розгляд справи не становить значний суспільний інтерес, суд доходить висновку про відмову у задоволенні клопотань представника відповідача про розгляд справи з викликом сторін у судове засідання та про розгляд справи в порядку загального позовного провадження.

Керуючись ст. ст. 12, 243, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотань представника відповідача про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін та про розгляд справи в порядку загального позовного провадження за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробниче об`єднання «Вертікаль» (вул. Шевченка, буд. 20,м. Харків,Харківська обл., Харківський р-н,61013) до Головного управління ДПС у Харківській області, утворене на правах відокремленого підрозділу Державної податкової служби України (вул. Пушкінська, буд. 46, м.Харків,Харківська обл., Харківський р-н,61057) про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя М.О. Лук`яненко

Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено04.03.2024
Номер документу117382348
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —520/3674/24

Рішення від 01.05.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 01.03.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

Ухвала від 14.02.2024

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Лук'яненко М.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні