Ухвала
від 04.03.2024 по справі 497/171/24
БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

БОЛГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

04.03.2024

Справа №497/171/24

Провадження №2/497/253/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення відеоконференції

04.03.2024 м. Болград

Болградський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді Кодінцевої С.В.,

за участю секретаря судового засідання Мунтянової В.Р.,

без участі сторін,

розглянувши клопотання позивача ОСОБА_1 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Помічнянської міської ради Новоукраїнського району, Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав відносно неповнолітніх дітей та припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей,

ВСТАНОВИВ:

На розгляді Болградського районного суду Одеської області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Помічнянської міської ради Новоукраїнського району, Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав відносно неповнолітніх дітей та припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей.

Ухвалою судді від 01.02.2024 року було відкрито провадження та призначено підготовчий судовий розгляд на 29.02.2024 року о 09:00 годині, про що було сповіщено сторін по справі (а.с.90-91).

Ухвалою суду 29.02.2024 року здійснено заміну неналежної третьої сторони у даній справі Служби у справах дітей Болградської районної військової (державної) адміністрації Одеської області на належну третю сторону - виконавчий комітет Помічнянської міської ради Новоукраїнського району, Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування та відкладено підготовчий розгляд справи на 03.04.2024 року о 09:00 годині, про що було сповіщено сторін (а.с.107-109).

01.03.2024 року на електронну адресу суду надійшло клопотання від позивача ОСОБА_1 про надання можливості участі в судовому засіданні, призначеному на 03.04.2024 року о 09:00 годині в режимі відеоконференції з Котовським міськрайонним судом Одеської області, 66302, Одеська область, м. Подільськ прокулок ОСОБА_3 , inbox@kt.od.court.gov.ua., мотивуючи клопотання неможливістю прибутя до Болградського районнго суду Одеської області на встановлену судом дату через зайнятісь на військовій службі.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою (ч.1 ст.212 ЦПК України).

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву (ч.5 ст.212 ЦПК України).

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом (ч.6 ст.212 ЦПК України).

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання (ч.8 ст.212 ЦПК України).

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції (ч.9 ст.212 ЦПК України).

Суд, який забезпечує проведення відеоконференції, перевіряє явку і встановлює особи тих, хто з`явився, а також перевіряє повноваження представників (ч.10 ст.212 ЦПК України).

Використовувані судом і учасниками судового процесу технічні засоби і технології мають забезпечувати належну якість зображення та звуку, а також інформаційну безпеку. Учасникам судового процесу має бути забезпечена можливість чути та бачити хід судового засідання, ставити запитання і отримувати відповіді, здійснювати інші процесуальні права та обов`язки (ч.11 ст.212 ЦПК України).

Відеоконференція, у якій беруть участь учасники справи, фіксується судом, який розглядає справу, за допомогою технічних засобів відео- та звукозапису. Відео- та звукозапис відеоконференції долучаються до матеріалів справи в порядку, визначеному Положенням про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему та/або положеннями, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів) (ч.12 ст.212 ЦПК України).

Враховуючи, що право на участь в розгляді своєї справи гарантованеКонвенцією, Конституцією УкраїнитаЦПК України, приймаючи до уваги впровадження обмежувальних заходів пов`язаних з введенням військового стану на території України та з огляду на необхідність забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити заяву представника відповідача, провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Учасники справи зобов`язані з`являтися в судове засідання за викликом суду, якщо їх явка визнана судом обов`язковою (п.3 ч.2 ст.45 ЦПК України).

Керуючись ст. ст.45,189, 197, 212,260 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивача ОСОБА_1 про проведення судового засіданння в режимі відеоконференції по справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа виконавчий комітет Помічнянської міської ради Новоукраїнського району, Кіровоградської області в особі Органу опіки та піклування про позбавлення батьківських прав відносно неповнолітніх дітей та припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей - задовольнити.

Підготовче засідання у даній справі призначене на09:00годину 03.04.2024року провести в режимі відеоконференції.

Доручити Котовському міськрайонниму суду Одеської області, 66302, Одеська область, м.Подільськ, прокулок Спортивний 1А, ел. пошта: inbox@kt.od.court.gov.ua - забезпечити проведення підготовчого засідання о 09:00годині 03.04.2024року в режимі відеоконференції.

Копію ухвали негайно направити для організації її виконання до Котовського міськрайонного судум Одеської області, 66302, Одеська область, м. Подільськ, прокулок Спортивний 1А, ел. пошта: inbox@kt.od.court.gov.ua

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя С.В.Кодінцева

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117386022
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав відносно неповнолітніх дітей та припинення стягнення аліментів на утримання неповнолітніх дітей

Судовий реєстр по справі —497/171/24

Ухвала від 03.04.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

Ухвала від 01.02.2024

Цивільне

Болградський районний суд Одеської області

Кодінцева С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні