Ухвала
від 26.02.2024 по справі 761/415/24
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/415/24

Провадження № 2/761/4956/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 лютого 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва у складі:

головуючого: судді - Притули Н.Г.

при секретарі: Габунії М.Г.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання представника Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про поновлення строку на подання відзиву на позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва», треті особи: Київська обласна військова адміністрація, Київська міська рада (Київської міської державної адміністрації), Комунальне некомерційне підприємство Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф», Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київська міська рада про встановлення факту родинних відносин, визнання рішення протиправним, відшкодування матеріальної та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Шевченківського районного суду м. Києва перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва», треті особи: Київська обласна військова адміністрація, Київська міська рада (Київської міської державної адміністрації), Комунальне некомерційне підприємство Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф», Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київська міська рада про встановлення факту родинних відносин, визнання рішення протиправним, відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Ухвалою суду від 24.01.2024 року було відкрито провадження у справі за правилами позовного провадження в загальному порядку.

23.02.2024 року до суду надійшло клопотання представника Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про поновлення строку на подання відзиву на позовну заяву, у зв`язку з тим, що подати відзив на позовну заяву у встановлений судом строк не було можливості, оскільки з Департаменту звільнився працівник, який займався даною справою.

Дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку, що останнє не підлягає задоволенню за наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Згідно ч. 1, 2 ст. 178 ЦПК України у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову. Відзив підписується відповідачем або його представником.

Як вбачається з ухвали суду про відкриття провадження у справі від 24.01.2024 року Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) бере участь у даній справі як третя особа та не позбавлена можливості надати пояснення на заявлені вимоги.

Таким чином, враховуючи викладене, суд не вбачає підстав для задоволення клопотання представника Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про поновлення строку на подання відзиву на позовну заяву, оскільки подання третьою особою відзиву не передбачено ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 19, 127, 178 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання представника Департаменту охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про поновлення строку на подання відзиву на позовну заяву ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф м. Києва», треті особи: Київська обласна військова адміністрація, Київська міська рада (Київської міської державної адміністрації), Комунальне некомерційне підприємство Київської обласної ради «Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медичних катастроф», Дніпровський відділ державної реєстрації актів цивільного стану у місті Києві Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ), Департамент охорони здоров`я виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації), Київська міська рада про встановлення факту родинних відносин, визнання рішення протиправним, відшкодування матеріальної та моральної шкоди - відмовити.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Суддя: Н.Г. Притула

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117391876
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту родинних відносин, визнання рішення протиправним, відшкодування матеріальної та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —761/415/24

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 21.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 24.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

Ухвала від 12.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Притула Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні