Ухвала
від 04.03.2024 по справі 212/1071/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/1071/23

2-др/212/8/24

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2024 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Дехти Р.В., за участі секретаря судового засідання Зюркевич В.В., порядку ч.2 ст.247ЦПК України за відсутності учасників справи та без здійснення фіксації судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі, заяву представника позивача адвоката Бузинарська Д.М.. про ухвалення додаткового рішення по справі № 212/1071/23 за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Шахтоуправління «Покровське» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної втратою працездатності внаслідок професійного захворювання, -

в с т а н о в и в :

Рішенням Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 29.06.2023 року, позов ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Шахтоуправління «Покровське» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної втратою працездатності внаслідок професійного захворювання, задоволено частково. Стягнуто з Приватного акціонерного товариства «Шахтоуправління «Покровське» (код ЄДРПОУ 13498562) на користь ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,в рахуноквідшкодування моральноїшкоди 200999гривень (двістітисяч дев`ятсотдев`яносто дев`ятьгривень)00копійок. Стягнуто з Приватного акціонерного товариства «Шахтоуправління «Покровське» на користь держави України судовий збір в розмірі 2009 гривень 99 копійок.

29 лютого 2024 року на адресу суду надійшла заява представника позивача адвоката Бузинарська Д.М. про ухвалення додаткового рішення по справі № 212/1071/23, відповідно до якої представник позивач просить суд: доповнити резолютивну частину рішення суду: «в частині оподаткування моральної шкоди, заподіяної ушкодженням здоровя присуджених рішенням суду».

Оскільки позов було задоволено частково та стягнуто певний розмір моральної шкоди у грошовому розмірі, суд дійшов висновку про необхідність відмовити в ухваленні додаткового рішення по справі, та на підставі положень ст.270 ЦПК України, учасники справи не викликались в судове засідання.

Суд, дослідивши матеріали справи та поданої заяви про ухвалення додаткового рішення приходить до наступного висновку.

Так, статтею 270 ЦПК України визначено, що суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо:

1) стосовно певної позовної вимоги, з приводу якої сторони подавали докази і давали пояснення, не ухвалено рішення;

2) суд, вирішивши питання про право, не зазначив точної грошової суми, присудженої до стягнення, або майно, яке підлягає передачі, або дії, що треба виконати;

3) судом не вирішено питання про судові витрати;

4) суд не допустив негайного виконання рішення у випадках, встановлених статтею 430 цього Кодексу.

Заяву про ухвалення додаткового рішення може бути подано до закінчення строку на виконання рішення.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів із дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Додаткове рішення або ухвалу про відмову в прийнятті додаткового рішення може бути оскаржено.

Відповідно до статті 92 Конституції України,виключно законамиУкраїни встановлюються: Державний бюджет України і бюджетна система України; система оподаткування, податки і збори; засади створення і функціонування фінансового, грошового, кредитного та інвестиційного ринків; статус національної валюти, а також статус іноземних валют на території України; порядок утворення і погашення державного внутрішнього і зовнішнього боргу; порядок випуску та обігу державних цінних паперів, їх види і типи.

Судом встановлено та зазначено самим представником позивача у заяві про ухвалення додаткового рішення про те, що потрібно стягнуто моральну шкоду у грошовому розмірі без утримання податку з доходу фізичних осіб та інших обов`язкових платежів.

Наведений перелік підстав, за яких може бути постановлене додаткове рішення, є вичерпним.

Таким чином, ЦПК України передбачено процесуальний інститут додаткового судового рішення, яким вирішуються окремі правові вимоги, котрі не вирішені основним рішенням, та за умови, якщо з приводу позовних вимог досліджувались докази (для постанов) або вирішені не всі клопотання (для ухвал). Крім того, додаткове судове рішення може прийматися, якщо судом при ухваленні основного судового рішення не визначено способу його виконання або не вирішено питання про судові витрати.

Додаткове судове рішення є засобом усунення недоліків основного рішення, яким вирішено спір по суті позовних вимог за результатами судового розгляду справи, а не прийняття додаткових судових рішень.

Враховуючи те, що рішенням суду розглянуто усі позовні вимоги позивача, вирішено питання розподілу судових витрат та визначено спосіб виконання судового рішення, у суду відсутні правові підстави для прийняття додаткового рішення у справі, а тому, суд дійшов висновку, що у задоволенні заяви про ухвалення додаткового судового рішення слід відмовити.

Таким чином, дослідивши вказані матеріали, суд вважає, що підстав для ухвалення додаткового рішення немає, оскільки всі позовні вимоги позивача вирішено та питання судових витрат на користь держава Україна, судом було розглянуто і рішення по них прийнято, а тому в ухваленні додаткового рішення позивачу слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючись положеннями ст.ст.270,353-357 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

В задоволенні заяви представника позивача адвоката Бузинарської Діани Миколаївни про ухвалення додаткового рішення по справі №212/1071/23 за позовом ОСОБА_1 до Приватного акціонерного товариства Шахтоуправління «Покровське» про відшкодування моральної шкоди, заподіяної втратою працездатності внаслідок професійного захворювання, - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до ст.261 ЦПК України.

Повний текст ухвали складений 04.03.2024 року.

Суддя Р. В. Дехта

СудЖовтневий районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117392467
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них страхування, з них спори про відшкодування шкоди, заподіяної від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності

Судовий реєстр по справі —212/1071/23

Постанова від 22.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Постанова від 22.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 21.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 29.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Агєєв О. В.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Постанова від 15.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

Постанова від 15.11.2023

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Тимченко О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні