Ухвала
від 04.03.2024 по справі 721/69/24
ПУТИЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

04.03.2024

Справа № 721/69/24

Провадження 2/721/11/2024

У Х В А Л А

про виправлення описки

Суддя Путильськогорайонного судуСтефанко У.Д.розглянувши питаннящодо виправлення описки в ухвалі Путильського районного суду Чернівецької областівід 13.02.2024року у справі №721/69/24 за заявою ОСОБА_1 ,інтереси якоїпредставляє ОСОБА_2 ,заінтересовані особи: Вижницька районна державна адміністрація Чернівецької області, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про встановлення факту,що має юридичне значення,факту проживанняоднією сім`єю чоловіка тажінки безшлюбу,-

В С Т А Н О В И В :

Відповідно до ухвали Путильського районного суду Чернівецької області від 13.02.2024року прийнято заяву до розгляду та відкрито провадження у цивільній справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Вижницька районна державна адміністрація Чернівецької області, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 про встановлення факту проживання однією сім`єю чоловіка та жінки без шлюбу.

Під часвиготовлення текстувказаної ухвалисуду допущеноописку,а саме,в описовійчастині ухвалипомилково незазначено,що заявникомдо відкриттяпровадження усправі зміненоназву заяви, із-встановлення юридичногофакту,визнання особичленом сім`їзагиблого військовослужбовця,на -встановлення фактупроживання однієюсім`єю чоловіката жінкибез шлюбу,і доповнено коло заінтересованих осіб, зокрема додатково зазначено: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 . Вказана заява подана заявником до відкриття провадження у справі із одночасним поданням заяви у новій редакції. А відтак судом у постановленій ухвалі назву заяви та коло заінтересованих осіб одразу зазначено відповідно до заяви поданої заявницею у новій редакції, без посилання на зміни конструкції заяви до відкриття провадження у справі. Вважаю за необхідне виправити описку в ухвалі з метою уточнення позиції заявника до відкриття провадження у справі, що не суперечить нормам закону, буде відповідати способу захисту інтересів фізичних осіб та сприятиме забезпеченню диспозитивності цивільного судочинства.

Так, відповідно до ч. 1ст. 269 ЦПК України, суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки.

Питання про внесення виправлень вирішується без повідомлення учасників справи, про що постановляється ухвала. За ініціативою суду питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні за участю учасників справи, проте їхня неявка не перешкоджає розгляду питання про внесення виправлень (ч. 2ст. 269 ЦПК України).

Вивчивши матеріали справи, суддя прийшов до висновку про необхідність виправлення вказаної описки в рішенні Путильського районного суду Чернівецької області від 13.02.2024року.

Враховуючи викладене та керуючись ст.260,269,352-355 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В :

Виправити опискув описовійчастині ухвалиПутильського районногосудуЧернівецької областівід 13.02.2024рокуу справі№721/69/24зазаявою ОСОБА_1 ,інтересиякоїпредставляє ОСОБА_2 ,заінтересовані особи:Вижницька районнадержавна адміністраціяЧернівецькоїобласті, ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 провстановлення факту,щомає юридичнезначення,встановленняфакту проживанняоднієюсім`єю чоловікатажінки безшлюбу,а самевважати вірнимтекст описовоїчастини здодаванням абзацунаступного змісту:Заявникомдо відкриттяпровадження усправі зміненоназву заяви, зівстановлення юридичногофакту визнання особичленом сім`їзагиблого військовослужбовця,на - встановленняфакту щомає юридичнезначення,встановлення фактупроживання однієюсім`єю чоловіката жінкибез шлюбу,і доповнено коло заінтересованих осіб, додатково зазначено: ОСОБА_4 та ОСОБА_5 . Вказана заява подана заявником до відкриття провадження у справі із одночасним поданням заяви у новій редакції, що не суперечить нормам закону, буде відповідати способу захисту інтересів фізичних осіб та сприятиме забезпеченню диспозитивності цивільного судочинства, а відтак назву заяви та коло заінтересованих осіб слід зазначати відповідно до змісту заяви у новій редакції.

Ухвала суду може бути оскаржена, шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Уляна СТЕФАНКО

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117394221
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про встановлення фактів, що мають юридичне значення, з них: інших фактів, з них:.

Судовий реєстр по справі —721/69/24

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Путильський районний суд Чернівецької області

Стефанко У. Д.

Рішення від 11.03.2024

Цивільне

Путильський районний суд Чернівецької області

Стефанко У. Д.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Путильський районний суд Чернівецької області

Стефанко У. Д.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Путильський районний суд Чернівецької області

Стефанко У. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні