Ухвала
від 04.03.2024 по справі 148/524/24
ТУЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 148/409/24 Провадження №2/148/291/24

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

04 березня 2024 року м. Тульчин

Суддя Тульчинського районного суду Вінницької області Штифурко Л.А., вивчивши матеріали заяви Ладижинського дитячого будинку-інтернату, заінтересовані особи - Управління праці та соціального захисту населення Ладижинської міської ради, Опікунська рада Ладижинської міської ради про визнання ОСОБА_1 недієздатним,

встановив:

Представник заявника звернувся в суд з вказаною вище заявою.

Згідно ч.ч.3,4ст.294ЦПКУкраїни справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду.

Ознайомившись з формою та змістом заяви, встановлено, що вона не відповідає вимогам ст. 175 ЦПК України з наступних підстав.

Відповідно до п. 2 ч. 3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету.

Втім, всупереч положенням вказаної вище норми, представник позивача не зазначив ідентифікаційний код юридичної особи-заявника в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, відомості про наявність або відсутність електронного кабінету учасників справи.

Також представником заявника в заяві вказано найменування заявника «Ладижинський дитячий будинок-інтернат». Однак при ознайомленні з матеріалами, доданими до заяви, встановлено, що повним найменуванням заявника є «Ладижинський психоневрологічний інтернат». При цьому, витягу чи копії свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи - заявника матеріали заяви не містять.

Крім того, відповідно до ч. 2 ст. 175 ЦПК України позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатись до суду в інтересах іншої особи.

За вимогами ч. 7 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Частиною першою статті 58 ЦПК України передбачено, що сторона, третя особа, а також особа, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, може брати участь у судовому процесі особисто (самопредставництво) та (або) через представника. Частина третя даної статті визначає, що юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника.

Дана заява про визнання особи недієздатною підписана директором Ладижинського психоневрологічного інтернату Володимиром Мельником.

Разом зцим,доказів того,що МельникВ.є директором Ладижинського психоневрологічного інтернату до матеріалів заяви не додано.

Відповідно до правового висновку, висвітленого в постанові Верховного Суду від 26.02.2020 у справі № 185/2794/19, якщо у суду виникли сумніви в тому, що документи на підтвердження повноважень представника є достатніми, то суду слід залишити позовну заяву без руху з наданням строку для усунення її недоліків.

За таких обставин, у відповідності до вимог ч.ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України, вважаю, що заяву слід залишити без руху та надати представнику заявника строк для усунення вказаних вище недоліків.

На підставі викладеного,керуючись ч.1, 2 ст. 185 ЦПК України, суддя,-

постановив:

Заяву Ладижинського дитячого будинку-інтернату, заінтересовані особи - Управління праці та соціального захисту населення Ладижинської міської ради, Опікунська рада Ладижинської міської ради про визнання ОСОБА_1 недієздатним - залишити без руху до усунення недоліків.

Надати представнику заявника строк для усунення указаних в ухвалі недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити, що в разі усунення недоліків заяви у встановлений судом строк, заява вважається поданою в день первісного її подання до суду, інакше - заява вважається неподаною та підлягає поверненню.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Л.А.Штифурко

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117394870
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання ОСОБА_1 недієздатним

Судовий реєстр по справі —148/524/24

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тульчинський районний суд Вінницької області

Штифурко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні