Ухвала
від 28.02.2024 по справі 945/1658/23
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД

Миколаївської області

Справа №945/1658/23

Провадження №2/477/220/24

УХВАЛА

про витребування доказів

28 лютого 2024 року м. Миколаїв

Суддя Жовтневогорайонного судуМиколаївської областіКозаченко Р.В.,перевіривши матеріалицивільної справиза позовом ОСОБА_1 доМішково-Погорілівськоїсільської радиМиколаївського районуМиколаївської областіпро визнаннямайнових правзабудовника яктаких,що входятьдо складуспадщини,

В С Т А Н О В И В:

Позивачка звернулася до суду із позовом, в якому просить поновити строк на звернення до суду та визнати за нею майнові права як забудовника, а саме: право власності на будівельні матеріали та обладнання, які були використані спадкодавцем у процесі цього будівництва; право завершити будівництво, як правонаступник спадкодавця замінений у порядку спадкування забудовник; право передати від свого імені для прийняття в експлуатацію завершений будівництвом об`єкт; право одержати на своє ім`я свідоцтво про право власності й зареєструвати право власності на житловий будинок, розташований за адресою: АДРЕСА_1 .

Перевіривши матеріали справи, у суду виникла необхідність щодо витребування доказів, а саме копії спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до повідомлення Вітовської державної нотаріальної контори Миколаївської області спадкова справа після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , заводилася Другою державною нотаріальною конторою Миколаївської області (Спадкова справа №93/2014).

Згідно з п.4 ч.5 ст.12 ЦПК України суд сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.81 ЦПК України кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається, як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно з ч.3 цієї ж статті вказано, що суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Відповідно до ст. 116 ЦПК України витребування доказів є способом забезпечення доказів, про що суд постановляє ухвалу.

Тому, враховуючи, що дані, викладені у спадковій справі, підтвердять обґрунтованість позовних вимог, суд вважає необхідним витребувати у Другої державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Керуючись ст.ст. 84, 116, 258-260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В :

Витребувати у Другої державної нотаріальної контори Миколаївської області копію спадкової справи № 93/2014 після смерті ОСОБА_2 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити Другій державній нотаріальній конторі Миколаївської області для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Козаченко

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено05.03.2024
Номер документу117395312
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування доказів 28 лютого 2024 року м. Миколаїв

Судовий реєстр по справі —945/1658/23

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Козаченко Р. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Миколаївський районний суд Миколаївської області

Войнарівський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні