Ухвала
від 29.02.2024 по справі 381/673/24
ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ФАСТІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

08500, м. Фастів, вул. Івана Ступака, 25, тел. (04565) 6-17-89, факс (04565) 6-16-76, email: inbox@fs.ko.court.gov.ua


2-н/381/89/24

381/673/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 лютого 2024 року м. Фастів Київської області

Суддя Фастівського міськрайонного суду Київської області Ковалевська Л.М. розглянувши матеріали заявиТОВ «Майстерпроект» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за Договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком, суд

ВСТАНОВИВ:

08 лютого 2024 року ТОВ «Майстерпроект» звернулося до Фастівського міськрайонного суду Київської області із заявою до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за Договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком в сумі 15945,25 грн.

Вивчивши заяву та додані до неї матеріали, суд дійшов наступних висновків.

Згідно із частиною другоюстатті 161 ЦПК Україниособа має право звернутися до суду з передбаченою частиною першоюстатті 161 ЦПК Українивимогою в наказному або в спрощеному позовному провадженні на свій вибір.

При цьому, як зазначено в частині третійстатті 19 ЦПК України, наказне провадження призначене для розгляду справ за заявами про стягнення грошових сум незначного розміру, щодо яких відсутній спір або про його наявність заявнику невідомо.

У випадку пред`явлення вимоги про стягнення заборгованості за оплату житлово-комунальних послуг в порядку, передбаченому пунктом 3 частиною першоюстатті 161 ЦПК України, тобто шляхом подання до суду заяви про видачу судового наказу, останній може бути виданий, але за умови дотримання встановлених статтями162,163,164 ЦПК Україниправил підсудності, вимог щодо оформлення заяви, а також відсутності підстав для відмови у його видачі, передбаченихстаттею 165 ЦПК України.

Як зазначено у заяві,ТОВ «Майстерпроект» звернулось до суду із вимогою про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 за надання житлово-комунальних послуг. Вказані послуги надавались за місцем знаходження нерухомого майна за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до правової позиції, викладеної у постанові Верховного Суду від 10 квітня 2019 року N 638/1988/17 правила виключної підсудності застосовуються до позовів з приводу нерухомого майна, стосуються позовів з приводу будь-яких вимог, пов`язаних з правом особи на нерухоме майно: земельні ділянки, будинки, квартири тощо, зокрема щодо права власності на нерухоме майно, а також щодо речових прав на нерухоме майно, дійсності (недійсності) договорів щодо такого майна або спорів з приводу невиконання стороною договору, об`єктом якого є нерухоме майно. Позов про стягнення заборгованості за надання послуг з утримання нерухомого майна має пред`являтися за місцем знаходження цього майна, за правилами виключної підсудності.

Відповідно до частини шостоїстатті 13 Закону України "Про судоустрій і статус суддів"висновки щодо застосування норм права, викладені у постановах Верховного Суду, враховуються іншими судами при застосуванні таких норм права.

Як вбачається із заяви,ТОВ «Майстерпроект» надавало житлово-комунальні послуги саме за місцем знаходження нерухомого майна. Місцем знаходження майна, щодо якого виникла заборгованість є: : АДРЕСА_1 , що територіально не відноситься до Фастівського міськрайонного суду Київської області.

Також, згідно відповіді Управління обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Києві та Київській області від 27.02.2024, боржник ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 зареєстрована за адресою: АДРЕСА_2 .

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що дана справа відноситься до територіальної юрисдикції (підсудності) Солом`янського районного суду міста Києва.

Згідно п. 1 ч. 1ст. 31 ЦПК Українисуд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно ч. 1ст. 32 ЦПК Україниспори між судами про підсудність не допускаються.

Керуючись ч. 1 ст.27, п. 1 ч. 1 ст.31 ЦПК України

УХВАЛИВ:

Заяву ТОВ«Майстерпроект» до ОСОБА_1 про видачу судового наказу про стягнення заборгованості за Договором про надання послуг з управління багатоквартирним будинком передати на розгляд до Солом`янського районного суду міста Києва (м.Київ, вул. Максима Кривоноса,25).

Ухвала може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Київського апеляційного суду.

Суддя Л.М.Ковалевська

Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117396834
СудочинствоЦивільне
Сутьнадання послуг з управління багатоквартирним будинком

Судовий реєстр по справі —381/673/24

Судовий наказ від 05.04.2024

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Зуєвич Л. Л.

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Ковалевська Л. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні