Ухвала
від 04.03.2024 по справі 542/171/24
НОВОСАНЖАРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Справа № 542/171/24

Провадження № 2-о/542/19/24

У Х В А Л А

про витребування доказів

04 березня 2024 року селище Нові Санжари

Новосанжарський районний суд Полтавської області в складі:

головуючої судді Афанасьєвої Ю.О.,

присяжних: Черненко О.В., Лози Б.М.,

за участю секретаря судового засідання Чиж Л.О.,

заявника ОСОБА_1 ,

представника заявника адвоката Плішкіна Ю.С.,

особи, стосовно якої розглядається справа - ОСОБА_2 ,

адвоката особи, стосовно якої розглядається справа, ОСОБА_2 ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Нові Санжари цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересовані особи: виконавчий комітет Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області, орган опіки та піклування виконавчого комітету Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області, про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна,

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду із заявою про визнання недієздатним ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , встановлення опіки над ним та призначення опікуном ОСОБА_1 .

В судовому засіданні 04.03.2024 року представником заявника адвокатом Плішкіним Ю.С. заявлено клопотання про витребування доказів, а саме: амбулаторну картку хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з Комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області».

Заявник ОСОБА_1 , особа, стосовно якої розглядається справа - ОСОБА_2 , адвокат особи, стосовно якої розглядається справа, ОСОБА_2 - ОСОБА_3 в судовому засіданні підтримали клопотання та просили його задовольнити.

Відповідно до ч. 1 та ч. 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

На підставі викладеного, з метою встановлення психічного стану ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , суд дійшов висновку про задоволення клопотання представника заявника про витребування доказів.

На підставі наведеного та керуючись ст. 84 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Клопотання представника заявника про витребування доказів задовольнити.

Витребувати амбулаторну картку хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з Комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області».

Копію ухвали для виконання направити до Комунального підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги Нехворощанської сільської ради Полтавського району Полтавської області».

Вимоги ухвали про витребування доказів виконати протягом п`яти днів з дня її отримання.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складений 04 березня 2024 року.

Суддя Новосанжарського районного суду

Полтавської області Ю.О. Афанасьєва

Присяжні: О.В.Черненко

Б.М.Лоза

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117397239
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна

Судовий реєстр по справі —542/171/24

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

Ухвала від 05.02.2024

Цивільне

Новосанжарський районний суд Полтавської області

Афанасьєва Ю. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні