Ухвала
від 13.02.2024 по справі 415/5451/12
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

справа № 415/5451/12

№ провадження 6/208/79/24

УХВАЛА

Іменем України

13 лютого 2024 р. м. Кам`янське

Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, в складі: Головуючого, суддіПохвалітої С.М., за участю секретаря судового засіданняГрищенко О.Л.,

розглянув увідкритому судовомузасіданні цивільнусправу зазаявою ОСОБА_1 , заінтересованіособи:Заводський відділдержавної виконавчоїслужби умісті Кам`янськеКам`янськогорайону Дніпропетровськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса),Служба усправах дітейКам`янськоїміської ради, «про заміну сторини стягувача» по цивільній справі №415/5451/12 за позовом ОСОБА_2 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Заводської районної ради м.Дніпродзержинска «про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини»,-

в с т а н о в и в:

В провадженні Заводського районного суду м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області знаходилась цивільна справа за позовом ОСОБА_2 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Заводської районної ради м.Дніпродзержинска «про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини».

До судузвернувся ОСОБА_1 , заінтересованіособи:Заводський відділдержавної виконавчоїслужби умісті Кам`янськеКам`янськогорайону Дніпропетровськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса),Служба усправах дітейКам`янськоїміської ради з заявою про заміну сторони стягувача по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Заводської районної ради м.Дніпродзержинска «про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини».

В обґрунтування заяви зазначає, що 11 жовтня 2012 року рішенням Заводського районного суду м. Дніпродзержинська у справі №415/5451/12, яким ОСОБА_7 та ОСОБА_8 були позбавлені батьківських прав неповнолітніх дітей: ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , а також з них стягнуто аліменти на утримання дітей на користь ОСОБА_2 , починаючи з 02.07.2012 року до досягнення дітьми повноліття.

20.12.2023 року рішенням виконавчого комітету Кам`янської міської ради №888 встановлено піклування над неповнолітньою дитиною ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та призначено піклувальника заявника - ОСОБА_1 . У зв`язку з тим, що аліменти стягнуті на користь опікуна ОСОБА_2 , а на даний час дитиною піклується заявник, тому звернувся до суду, щодо заміни сторони стягувача у виконавчому листі по справі №415/5451/12 замінивши сторону стягувача на ОСОБА_10 , піклувальника дитини.

В судове засідання заявник ОСОБА_1 не з`явився, надав заяву про слухання справи без його участі, заяву підтримує в повному обсязі, заінтересовані особи: Служба усправах дітейКам`янськоїміської ради надалазаяву прослухання справибез їхучасті. Заводський відділ державної виконавчої служби у місті Кам`янське Кам`янського району Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) в судове засідання не з`явилися про день, місце та час розгляду заяви повідомлені належним чином, про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч. 2ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши матеріали справи, дослідивши письмові докази, приходить до наступного.

Судом встановлено,що напідставі рішенняЗаводського районногосуду м.Дніпродзержинська від11жовтня 2012року усправі №415/5451/12 ОСОБА_7 та ОСОБА_8 булипозбавлені батьківськихправ неповнолітніхдітей: ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,а такожстягнуті з ОСОБА_7 аліментина користьопікуна дітей- ОСОБА_2 наотримання підопічнихдітей ОСОБА_9 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 у розмірі1/2 частини з усіх видів доходу, але не меншому 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідно віку, щомісячно до їх повноліття, починаючи з 02.07.2012 року.

Свідоцтвом про народження серія НОМЕР_1 виданого 15.10.2008 року Заводським відділом реєстрації актів цивільного стану Дніпродзержинського міського управління юстиції Дніпропетровської області, де значиться, що ОСОБА_6 народилася ІНФОРМАЦІЯ_5 у місті Дніпродзержинськ Дніпропетровської області, про що 15.10.2008 року складено відповідний актовий запис №843, де батьками дитини записані: батько дитини - ОСОБА_11 та мати - ОСОБА_7 .

Відповідно до рішення виконавчого комітету Кам`янської міської ради від 20.12.2023 року №888, де вказано, що встановлено піклування над неповнолітньою дитиною ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 та назначили піклувальником ОСОБА_1 .

Відповідно до ст.442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

В правовій позиції, висловленій Верховним Судом України в постанові від 20 листопада 2013 року (справа № 6-122 цс13), зазначено, що виходячи зі змісту статей 512, 514 ЦК України, ст.378 ЦПК України, ст.8 Закону України «Про виконавче провадження», заміна кредитора у зобов`язанні можлива з підстав відступлення вимоги (цесія), правонаступництва (смерть фізичної особи, припинення юридичної особи) тощо й до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, у тому числі бути стороною виконавчого провадження шляхом подання ним та розгляду судом заяви про заміну стягувана.

Відповідно до п.11 узагальнення судової практики Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 25 вересня 2015 року «Про практику розгляду судами процесуальних питань, пов`язаних із виконанням судових рішень у цивільних справах», згідно положень Закону України «Про виконавче провадження», у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов`язкові тією мірою, якою б вони були обов`язкові для сторони, яку правонаступник замінив.

Отже, заявник скористався наданими йому правами, обґрунтував свої вимоги, надав суду докази на їх підтвердження.

З огляду наведених у сукупності обставин, суд вважає необхідним задовольнити заяву про заміну стягувача.

На підставі викладеного, керуючись ст.247,442 ЦПК України, суддя,-

п о с т а н о в и в:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересованіособи:Заводський відділдержавної виконавчоїслужби умісті Кам`янськеКам`янськогорайону Дніпропетровськоїобласті Південногоміжрегіонального управлінняМіністерства юстиції(м.Одеса),Служба усправах дітейКам`янськоїміської ради «про заміну сторини стягувача» по цивільній справі №415/5451/12 за позовом ОСОБА_2 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Заводської районної ради м.Дніпродзержинська «про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини»,-задовольнити.

Замінити стягувача - ОСОБА_2 у справі №415/5451/12 за позовом ОСОБА_2 в інтересах малолітніх дітей: ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 до ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , третя особа: Орган опіки та піклування виконавчого комітету Заводської районної ради м. Дніпродзержинська про позбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини, в частині стягнення аліментів на утримання дітей на користь ОСОБА_1 , піклувальника неповнолітньої дитини - ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбаченоЦПК України.

Ухвали, що постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Дніпровського апеляційного суду безпосередньо або через Заводський районний суд м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Похваліта С. М.

Дата ухвалення рішення13.02.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117403063
СудочинствоЦивільне
Сутьпозбавлення батьківських прав та стягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —415/5451/12

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Похваліта С. М.

Ухвала від 10.06.2015

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ричка С. О.

Рішення від 11.10.2012

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ричка С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні