Постанова
від 12.10.2010 по справі 2а-8292/10/1370
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД



  

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

79018,  м. Львів,  вул. Чоловського, 2

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М   У К Р А Ї Н И

12 жовтня 2010 р.                                                                                    Справа № 2а-8292/10/1370  

14 год. 15 хв.                                                                                                 зал судових засідань № 6

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого-судді                          Гулика А.Г.;

секретар судового засідання    Андрушакевич Т.В.,

за участю:

представника позивача: ОСОБА_1;

представник відповідача: не з’явився,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області до Товариства з обмеженою відповідальністю «Племптахорепродуктор «Сокальський»про стягнення заборгованості, -

                                                                   в с т а н о в и в :

Управління Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області звернулося до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю «Племптахорепродуктор «Сокальський»(далі –ТзОВ «Племптахорепродуктор «Сокальський»), в якому просить суд стягнути з відповідача суму заборгованості у розмірі 8161 грн. 23 коп.

Позовні вимоги мотивовані тим, що ТзОВ «Племптахорепродуктор «Сокальський»перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області як платник страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, проте, в порушення вимог ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», не в повному обсязі сплачує страхові внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що призвело до виникнення боргу.

Представник позивача в судовому засіданні позовні вимоги підтримав з підстав, викладених в позовній заяві. Просить суд задоволити позов в повному обсязі.

Відповідач явку уповноваженого представника в судове засідання не забезпечив, хоча належним чином був повідомлений про дату, час та місце його проведення. Про причини неявки суд не повідомив, а тому, суд ухвалив розглядати справу без його участі.

           Відповідно до ч. 1 ст. 71 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення.

Оскільки, відповідач жодних заперечень проти позову не подав, суд розглядає справу на підставі наявних доказів.

Суд, заслухавши пояснення представника позивача, з’ясувавши обставини, на які позивач посилається як на підставу своїх вимог, та дослідивши докази, якими вони обґрунтовуються, вважає, що позов підлягає до задоволення, виходячи з наступного.

Відповідач –ТзОВ «Племптахорепродуктор «Сокальський», відповідно до ст. 15 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»від 09.07.2003 року № 1058-ІV, є платником страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області та, у відповідності до п. 6 ч. 2 ст. 17 цього Закону, зобов’язане нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

          Відповідно до ч. 3 ст. 18 цього Закону, страхові внески є цільовим загальнообов’язковим платежем, який справляється на всій території України в порядку, встановленому цим Законом.

          Як вбачається з розрахунків суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, що підлягають сплаті, загальна сума нарахованих страхових внесків ТзОВ «Племптахорепродуктор «Сокальський»становить 8161 грн. 23 коп., а саме: 7534 грн. 67 коп. (розрахунок за червень 2010 року) + 626 грн. 56 коп. (розрахунок за липень 2010 року) = 8161 грн. 23 коп. (загальна сума нарахованих страхових внесків).

Таким чином, судом встановлено, що загальна сума заборгованості відповідача перед управлінням Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області зі сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування становить 8161 грн. 23 коп.

Відповідно до ч. 6 ст. 20 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», страхувальники зобов’язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж, через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Базовим звітним періодом є календарний місяць.

Статтею 106 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування»визначено, що суми страхових внесків своєчасно не нараховані та/або не сплачені страхувальниками у строки, визначені ст. 20 цього Закону, в тому числі обчислені територіальними органами Пенсійного фонду у випадках, передбачених ч. 3 ст. 20 цього Закону, вважаються простроченою заборгованістю із сплати страхових внесків (далі - недоїмка) і стягуються з нарахуванням пені та застосуванням фінансових санкцій.

Згідно із ч. 5 ст. 106 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», відповідно до календарної черговості виникнення недоїмки, пені та фінансових санкцій здійснюється перерозподіл сплаченої суми, про що боржнику надсилається повідомлення про перерозподіл.

Отже, судом встановлено, що сума боргу ТзОВ «Племптахорепродуктор «Сокальський»перед управлінням Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області є узгодженою та становить 8161 грн. 23 коп.

Докази вжиття відповідачем заходів погашення заборгованості перед управлінням Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області зі сплати суми страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування у розмірі 8161 грн. 23 коп. в матеріалах справи відсутні.

          Таким чином, на підставі наявних у справі доказів, суд дійшов висновку, що позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

          Відповідно до ч. 4 ст. 94 КАС України, судові витрати з відповідача не стягуються.

Керуючись ст.ст. 7-11, 14, 69-71, 86, 87, 94, 159, 160-163 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1.Позов задоволити повністю.

2.Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «Племптахорепродуктор «Сокальський»(місцезнаходження: 80014, Львівська область, Сокальський район, с. Варяж, код ЄДРПОУ –05477089) на користь управління Пенсійного фонду України в Сокальському районі Львівської області (місцезнаходження: 80000, Львівська область, м. Сокаль, вул. Героїв УПА, буд. 11, код ЄДРПОУ –22382924) суму заборгованості у розмірі 8161 грн. 23 коп. (вісім тисяч сто шістдесят одна гривня двадцять три копійки).

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого Кодексом адміністративного судочинства України, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений Кодексом адміністративного судочинства України, постанова набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження. Якщо строк апеляційного оскарження буде поновлено, то вважається, що постанова суду не набрала законної сили.

Апеляційна скарга подається до Львівського апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом ч. 3 ст. 160 Кодексу адміністративного судочинства України, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом 10 днів з дня отримання копії постанови. Якщо суб’єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою ст. 167 Кодексу адміністративного судочинства України, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п’ятиденного строку з моменту отримання суб’єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 15 жовтня 2010 року.

                  Суддя                                                                                                          Гулик А.Г.

Дата ухвалення рішення12.10.2010
Оприлюднено23.10.2010
Номер документу11740348
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-8292/10/1370

Постанова від 12.10.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 16.09.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 16.09.2010

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні