Ухвала
від 04.03.2024 по справі 341/94/24
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Єдиний унікальний номер 341/94/24

Номер провадження 2-о/341/72/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04 березня 2024 року м. Галич

Галицький районний суд Івано-Франківської області у складі:

головуючого судді: Васильцової Г.А

присяжних: Оніщук Н.Б., Кантор Н.В.,

секретарі: Габлей А.В.,

представника заявника ОСОБА_1

представника третьої особи Шидзінського І.В.,

в ході розгляду у відкритому судовому засіданні цивільної справи за заявою ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи Орган опіки та піклування при Виконавчому комітеті Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області, ОСОБА_3 ,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Галицького районного суду Івано-Франківської області перебуває вищевказана цивільна справа.

Ухвалою судді від 15 січня 2024 року було відкрито провадження по справі.

Протокольною ухвалою суду від 06 лютого 2024 року судове засідання відкладено.

Судове засідання призначене на 26 лютого 2024 року на 11-30 годин, не відбулося, у зв`язку із неявкою сторін по справі.

В судовому засіданні заявник ОСОБА_2 підтримав клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи відносно свого сина ОСОБА_3 .

В судовому засідання представник заявника адвокат Шевчук-Філімон Н.М. підтримала клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи та просила задовольнити.

Заінтересована особа ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, належним чином був повідомлений про дату, час та місце розгляду справи.

Представник особи, стосовно якої розглядається справа адвокат Шидзінський І.В. в судовому засіданні пояснив, що він обізнаний про стан здоров`я ОСОБА_3 та не заперечує щодо призначення судово-психіатричної експертизи відносно ОСОБА_3 .

Представник органу опіки та піклування при Виконавчому комітеті Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області у судове засідання не з`явився, проте в матеріалах справи наявна заява, в якій просять розгляд справи проводити без участі представника Дубовецької сільської ради. Крім того, надано копію рішення Виконавчого комітету Дубовецької сільської ради від 22 лютого 2024 року та копію Висновку опікунської ради при Виконавчому комітеті Дубовецької сільської ради від 30.01.2024 року.

Суд, заслухавши пояснення сторін, оглянувши матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до п.2 ч. 1 ст. 105 ЦПК України, призначення судом експертизи є обов`язковим за клопотанням хоча б однієї із сторін, якщо у справі необхідно встановити психічний стан особи.

Згідно ч. 1 ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово - психіатричну експертизу.

Згідно матеріалів справи, ОСОБА_3 , 1974 року народження перебуває на обліку у лікаря психіатра. Діагноз параноїдна шизофренія.

Таким чином, суд вважає необхідним задовольнити клопотання представника заявника - адвоката Шевчук-ФілімонН.М. та призначити по справі судово-психіатричну експертизу для встановлення психічного стану ОСОБА_3 .

Керуючись ст. ст. 105, 298 ЦПК України,суд

У Х В А Л И В:

Призначити по справі за заявою ОСОБА_2 про визнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи Орган опіки та піклування при Виконавчому комітеті Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області, ОСОБА_3 , амбулаторну судово-психіатричну експертизу.

На вирішення експертизи поставити питання:

1. Чи страждає ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , якимось психічним захворюванням? Якщо страждає, то яким саме?

2. Чи може ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

3. Чи потребує ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , встановлення опіки або піклування?

Проведення експертизи доручити експертам Івано-Франківської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» /76011, вул. Медична, буд. 15, м. Івано-Франківськ.

Експерта попередити про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків, згідно ст.ст. 384, 385 КК України.

Для проведення судово-психіатричної експертизи направити експертам Івано-Франківської філії судово-психіатричних експертиз державної установи «Інститут судової психіатрії Міністерства охорони здоров`я України» /76011, вул. Медична, буд. 15, м. Івано-Франківськ/ амбулаторну карту хворого ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду через Галицький районний суд Івано-Франківської області шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня його складення, апеляційної скарги.

Ухвала суду складена 04 березня 2024 року.

СуддяГанна ВАСИЛЬЦОВА

Присяжні: Наталія ОНІЩУК

Наталія КАНТОР

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117403742
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання особи недієздатною, встановлення опіки і призначення опікуна, заінтересовані особи Орган опіки та піклування при Виконавчому комітеті Дубовецької сільської ради Івано-Франківської області, ОСОБА_3

Судовий реєстр по справі —341/94/24

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Галицький районний суд Івано-Франківської області

ВАСИЛЬЦОВА Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні