Ухвала
від 04.03.2024 по справі 307/728/24
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/728/24

Провадження № 2/307/177/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі

04 березня 2024 року м. Тячів

Суддя Тячівського районного суду Закарпатської області Бряник М.М., ознайомившись з позовною заявою виконувача обов`язків керівника Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області поданої в інтересах держави в особі Буштинської селищної ради, Тячівського району Закарпатської області, розташованої за адресою смт. Буштино вул. Головна, 91, Тячівського району, Закарпатської області код ЄДРПОУ 04349685 до ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки,

В С Т А Н О В И В:

Виконувач обов`язків керівника Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області Фістер О. діючи в інтересах держави в особі Буштинської селищної ради, Тячівського району Закарпатської області, звернувся в суд з позовом до ОСОБА_1 , про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки.

Судом, в порядку ч.8 ст.187 ЦПК України, з метою визначення місця проживання відповідача було сформовано запит, згідно якого було отримано відповідь №467501 від 28.02.2024 року з Єдиного державного демографічного реєстру, а саме: за вказаними параметрами особу не знайдено.

Разом з цим, судом, 28.02.2024 року, в порядку ч.6 ст.187 ЦПК України, було направлено запит до органу реєстрації місця перебування та місця проживання особи щодо надання інформації про зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання відповідача.

Відповідно до письмової відповіді Буштинської селищної ради, Тячівського району, Закарпатської області від 29.02.2024 року, яка надійшла на адресу суду 04.03.2024 року відомості про реєстрацію місця проживання відповідача ОСОБА_1 відсутні.

Відповідно до письмової відповіді Головного управління Державної міграційної служби України в Закарпатській області від 01.03.2024 року, яка надійшла на адресу суду 04.03.2024 року місцем реєстрації відповідача ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , є адреса: АДРЕСА_1 .

Подана прокурором в порядку ч.4 ст. 56 ЦПК України позовна заява відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України та підсудна Тячівському районному суду Закарпатської області.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі, передбачені ст. ст. 185, 186 ЦПК України, відсутні.

За таких обставин, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Враховуючи положення ч. ч. 3-4 ст. 274 ЦПК України при вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження, та з огляду на предмет позову, дану справу слід розглянути в порядку загального позовного провадження.

За таких обставин, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 19, 175, 177, 259-261, 274 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти дорозгляду та відкрити провадження у цивільній справі за позовною заявою виконувача обов`язків керівника Тячівської окружної прокуратури Закарпатської області поданої в інтересах держави в особі Буштинської селищної ради, Тячівського району Закарпатської області до ОСОБА_1 про стягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки.

Розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження з викликом сторін.

Підготовче судове засідання призначити на 14.00 год. 2.04.2024 року у приміщенні Тячівського районного суду Закарпатської області за адресою: вул. Незалежності, 120, м. Тячів, Закарпатська область.

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам частин третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам частин третьої-п`ятої ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Веб-адресасторінки наофіційному веб-порталісудової владиУкраїни вмережі Інтернет,за якоюучасники справиможуть отриматиінформацію щодосправи,що розглядаєтьсяtс .zk.court.gov.ua.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя М.М. Бряник

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117405665
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення безпідставно збережених коштів за використання земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —307/728/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бряник М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні