Ухвала
від 05.03.2024 по справі 354/447/24
ЯРЕМЧАНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ 

Справа № 354/447/24

Провадження № 2/354/262/24

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі і призначення її до підготовчого судового розгляду

05 березня 2024 року м.Яремче

Суддя Яремчанського міського суду Івано-Франківської області Остап`юк М.В., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Ворохтянської селищної ради Івано-Франківської області про визнання права власності на спадкове майно,-

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду із позовною заявою про визнання права власності на спадкове майно.

При вирішенні питання про відкриття провадження у зазначеній цивільній справі були вивчені матеріали.

Справа підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства, підсудна Яремчанському міському суду Івано-Франківської області. Підстав для залишення без руху або повернення заяви, відмови у відкритті провадження не встановлено.

Відповідно до вимог ст.19 ЦПК України справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

Проведення підготовчого судового засідання у справі є необхідним.

Одночасно із поданням позовної заяви, позивачем у порядку ст. 84 ЦПК України заявлено клопотання про витребувати від приватного нотаріуса Надвірнянського районного нотаріального округу Івано-Франківської області Дремлюк Віри Вікторівни належно засвідчену копію спадкової справи №13/2022, заведену після смерті ОСОБА_2 та від ОКП «Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації» інвентарну справу на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 , оскільки стосуються предмету спору. Визнавши клопотання про витребування доказів обґрунтованим, суд вважає за необхідне його задовольнити.

Керуючись ст.19, 84, 187-192, 260, 353 ЦПК України, суддя,

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в цивільній справі №354/447/24 (провадження №2/354/262/24) за позовом ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ) до Ворохтянської селищної ради Івано-Франківської області (зареєстроване місцезнаходження: смт. Ворохта, вул. Д. Галицького, 41, Надвірнянського району, Івано-Франківської області, 78595, ЄДРПОУ 04354522) про визнання права власності на спадкове майно.

Справу розглянути за правилами загального позовного провадження.

Підготовче судове засідання призначити в приміщенні Яремчанського міського суду Івано-Франківської області (м. Яремче, вул. Довбуша, 32, зал судового засідання № 1) о 09 годині 00 хвилин 25 квітня 2024 року.

Витребувати відприватного нотаріусаНадвірнянського районногонотаріального округуІвано-Франківськоїобласті Дремлюк Віри Вікторівни (вул. Грушевського, 3, м. Надвірна, Івано-Франківської області, 78405):

-належно засвідчену копію спадкової справи №13/2022, заведену після смерті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 жительки с. Татарів, яка померла ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Витребувати з ОКП «Коломийське міжрайонне бюро технічної інвентаризації»

(вул. Переяславська, 2. м. Коломия, Івано-Франківської області, 78200 ).

- інвентарну справу на житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами АДРЕСА_1 .

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи повинні подати докази на які вони посилаються у відповідності до ч.8ст. 43 ЦПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника). Якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Відповідачі мають право протягом 15 календарних днів з дня отримання даної ухвали надіслати суду відзив на позовну заяву і всі письмові докази, висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідачі зобов`язані в цей же строк надіслати позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Роз`яснити відповідачам, що в разі ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її складення. Якщо ухвала суду не була вручена у день складення, учасник справи має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом 15 днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://yr.if.court.gov.ua.

Повні найменування/імена сторін:

Позивач: ОСОБА_1 (зареєстроване місце проживання: АДРЕСА_2 , РНОКПП НОМЕР_1 ).

Відповідач: Ворохтянська селищна рада Івано-Франківської області (зареєстроване місцезнаходження: смт. Ворохта, вул. Д. Галицького, 41, Надвірнянського району, Івано-Франківської області, 78595, ЄДРПОУ 04354522).

Суддя: М. В. Остап`юк

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117418537
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на спадкове майно

Судовий реєстр по справі —354/447/24

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Яремчанський міський суд Івано-Франківської області

Остап'юк М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні