Ухвала
від 29.02.2024 по справі 646/3285/23
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/3285/23

№ провадження 2/646/406/2024

УХВАЛА

про витребування доказів

29.02.24 м.Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова

у складі: головуючогосудді Барабанової В.В.

за участю секретаря судового засідання Ільченко В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м. Харків клопотання представника відповідача Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом представника ОСОБА_2 , адвоката Луніки Тараса Ярославовича до Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», третя особа: Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу,-

встановив:

05 липня 2023 року до Червонозаводського районного суду м. Харкова надійшла цивільна справа за позовом представника ОСОБА_2 , адвоката Луніки Тараса Ярославовича до Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», третя особа: Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 06.07.2023 у вказаній цивільній справі відкрито провадження та призначено цивільну справу до розгляду в спрощеному позовному провадженні з виклом сторін.

29.02.2024 від представника відповідача Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», ОСОБА_1 надійшло клопотання про витребування доказів, в якому він просив витребувати у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 26) інформацію про перетинання державного кордону України (в`їзд та виїзд) у період з 01 серпня 2022 по 01 травня 2023 року ОСОБА_2 / ОСОБА_3 , дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , паспорт громадянина України серія НОМЕР_2 , виданий Октябрським РВ у м. Полтаві УДМС України в Полтавській обл. 20 липня 2013 року, закордонний паспорт НОМЕР_3 , виданий 28 квітня 2018 року, орган, що видав документ 6301.

В обгрунтування клопотання зазначено, що 18 жовтня 2022 року позивачу, як особі, яка тимчасово знаходилась за межами України, направлено листа з пропозицією прибути на своє робоче місце ( АДРЕСА_1 ) для врегулювання питання щодо виконання у подальшому трудових обов`язків, у зв`язку з тим, що згідно Постави КМУ від 26.04.2022 №481 «Деякі питання організації роботи працівників суб`єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану» для працівників, які знаходяться за межами України, не може запроваджуватися дистанційна робота. Наказом від 27.10.2022 №40/П ОСОБА_2 скасований режим простою, у зв`язку з поверненням в Україну. 01 травня 2023 року позивач не з`явилася на роботу, та повідомила, що перебуває за межами України (жодним належним допустимим доказами позивач не підтвердив та не надав роботодавцю відповідних доказів).

Відповідач неодноразово звертався до позивача з вимогою надати підтвердження перебування позивача за межами України, але ці вимоги запишись без уваги та задоволення.

Відповідач звертався із запитами до Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України про надання інформації щодо перетинання кордону України Позивачем, але на запити від 29.12.2022 та 10.02.2023 у надані зазначенної інформації було відмовлено.

Оскільки, з`ясування обставин про перебування аозивача на терирорії або поза межами України, має істотне значення для відповідача та вирішення цієй справи по суті, то у відповідності до ч. 1 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

В судове засідання, позивач, його представник, відповідач та його представник не з`явилися, про його час та місце повідомлялися належним чином.

Відповідно до ст.84ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Враховуючи те, що витребувані матеріали, мають істотне значення для розгляду справи, у представника позивача є перепони в отриманні вказаних доказів самостійно, суд приходить до висновку про необхідність їх витребування.

Таким чином, суд доходить висновку про необхідність задоволення клопотання представника відповідача Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», ОСОБА_1 про витребування доказів у цивільній справі за позовом представника ОСОБА_2 , адвоката Луніки Тараса Ярославовича до Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», третя особа: Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» про поновлення на роботі та стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу.

Одночасно суд роз`яснює, що у разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами.

Керуючись ст.ст.84,259-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника відповідача Північно-Східної філії Державного підприємства «Український державний центр радіочастот», ОСОБА_1 - задовольнити.

Витребувати у Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, буд. 26) інформацію про перетинання державного кордону України (в`їзд та виїзд) у період з 01 серпня 2022 по 01 травня 2023 року ОСОБА_2 / BURIAKOVA NATALIIA, дата народження ІНФОРМАЦІЯ_1 , ІПН НОМЕР_1 , паспорт громадянина України серія НОМЕР_2 , виданий Октябрським РВ у м. Полтаві УДМС України в Полтавській обл. 20 липня 2013 року, закордонний паспорт НОМЕР_3 , виданий 28 квітня 2018 року, орган, що видав документ 6301.

Роз`яснити Головному центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України, що витребувані докази мають бути направлені на адресу Червонозаводського районного суду м. Харкова протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду, але не пізніше01 квітня 2024 року.

Судове засідання відкласти на 09годину 30хвилин 01квітня 2024року в приміщенні Червонозаводського районного суду м. Харкова, про що повідомити сторони.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Барабанова

СудЧервонозаводський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення29.02.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117418993
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них про поновлення на роботі, з них

Судовий реєстр по справі —646/3285/23

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

Ухвала від 06.07.2023

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Барабанова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні