Ухвала
від 05.03.2024 по справі 583/1931/21
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 583/1931/21

2/583/8/24

УХВАЛА

05 березня 2024 року м. Охтирка

Охтирський міськрайонний суд Сумської області в складі:

головуючого судді Сидоренка Р.В.,

з участю секретаря судового засідання - Якубович В.В.,

представника позивача Огреба М.А.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду № 5 в загальному позовному провадженні цивільну справу за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» в особі нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди, що заподіяна нестачею паливно-мастильних матеріалів, та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» в особі нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» про визнання незаконним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення -

Встановив:

13.05.2021 ПАТ «Укрнафта» звернулося до суду із зазначеним позовом.

Ухвалою Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 17.05.2021 року відкрите провадження по справі та призначено справу до розгляду у відкритому засіданні за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням та викликом сторін.

Ухвалою суду від 19.07.2021 р. був прийнятий до спільного розгляду зустрічний позов ОСОБА_1 до ПАТ «Укрнафта» в особі НГВУ «Охтирканафтогаз» про визнання незаконним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення. Судом було прийняте рішення перейти до розгляду справи за позовом Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» в особі нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» до ОСОБА_1 про стягнення матеріальної шкоди, що заподіяна нестачею паливно-мастильних матеріалів та за зустрічним позовом ОСОБА_1 до ПАТ «Укрнафта» в особі НГВУ «Охтирканафтогаз» про визнання незаконним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення за правилами загального позовного провадження, замінивши судове засідання на підготовче судове засідання та призначено підготовче судове засідання у приміщенні Охтирського міськрайонного суду Сумської області у залі суду №5 на 10 год. 00 хв. 09 серпня 2021 року.

Ухвалою суду від 13.06.2023 було закрите підготовче провадження і справу призначено до розгляду по суті.

07.07.2023 р. відповідачка та її представник до суду не зявились, будучи належним чином повідомлентими про час та місце розгляду справи.

У звязку із тривалим перебуванням головуючого судді на лікарняному судлове засідання було призначене на 05.03.2024 р. Проте і на зазначену дату ані відповідач ОСОБА_1 , ані її представник не зявились, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Про причини своєї неявки до суду ОСОБА_1 та представник не повідомили, заяви про розгляд справи у їх відсутність суду не надали.

Представник позивача заявив клопотання про залишення без розгляду зустрічного позову через повторну неявку іншої сторони в судове засідання без поважних причин та через відсутність клопотання про проведення розгляду справи у їхню відсутність.

Відповідно ч. 1, 5 ст. 223 ЦПК неявка у судове засідання будь-якого учасника справи за умови, що його належним чином повідомлено про дату, час і місце цього засідання, не перешкоджає розгляду справи по суті, крім випадків, визначених цією статтею. У разі повторної неявки позивача в судове засідання без поважних причин або неповідомлення ним про причини неявки суд залишає позовну заяву без розгляду, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності, і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Як вбачається із матеріалів справи належним чином повідомлені відповідачка та її представник (позивач за зустрічним позовом) повторно не з`явились у судове засідання, не додали доказ поважності причин неявки у судове засідання. Також ОСОБА_1 та її представник не надавали згоду на проведення судового розгляду у їхню відсутність.

Підстав для відкладення розгляду справи, передбачених ст. 223 ЦПК України, суд не вбачає.

Суд бере до уваги строки розгляду справи, передбачені законом, враховує неодноразову неявку відповідача та її представника і не встановлення наявності поважних причин для неявки.

В зв`язку з викладеним, суд дійшов висновку про наявність підстав для залишення зустрічної позовної заяви без розгляду, відповідно до положень ч. 5 ст. 223 ЦПК України.

На підставі викладеного, керуючись ч. 5 ст. 223, ст. 257 ч. 1 п. 3 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до Публічного акціонерного товариства «Укрнафта» в особі нафтогазовидобувного управління «Охтирканафтогаз» про визнання незаконним та скасування наказу про застосування дисциплінарного стягнення залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Сумського апеляційного суду протягом 15 днів з часу її проголошення.

Суддя Охтирського міськрайонного суду Р.В.Сидоренко

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117421305
СудочинствоЦивільне
Сутьзастосування дисциплінарного стягнення

Судовий реєстр по справі —583/1931/21

Рішення від 05.03.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Рішення від 05.03.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 13.06.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Постанова від 18.05.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Постанова від 18.05.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 01.05.2023

Цивільне

Сумський апеляційний суд

Кононенко О. Ю.

Ухвала від 24.03.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

Ухвала від 04.01.2023

Цивільне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Сидоренко Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні