Ухвала
від 04.03.2024 по справі 286/324/24
ОВРУЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 286/324/24

У Х В А Л А

04.03.2024 м. Овруч

Овруцький районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді Кулініча Я. В.

з секретарем Грищенко Н. А.,

розглянувши у судовому засіданні в м. Овруч справу за заявою Виконавчого комітету Овруцької міської ради Житомирської області про визнання спадщини відумерлою; заінтересовані особи: виконавчий комітет Гладковицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, Овруцька державна нотаріальна контора Житомирської області, -

В С Т А Н О В И В:

Міський голова Овруцької міської ради Житомирської області Коруд І.Я., що знаходиться в м. Овруч по вул. Т. Шевченка, 31-А Коростенського району Житомирської області звернувся до суду із заявою, в якій просить передати квартиру АДРЕСА_1 ; квартиру АДРЕСА_2 ; квартиру АДРЕСА_3 ; 11/25 частини квартири АДРЕСА_4 , як відумерлу спадщину, Овруцькій міській територіальній громаді в особі Овруцької міської ради Житомирської області.

Ухвалою судді Овруцького районного суду Житомирської області від 08.02.2024 року прийнято заяву до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено судове засідання.

Представник Овруцької міської ради надав заяву про проведення судового засідання без його участі, проти залучення заінтересованих осіб не заперечує.

Завідувачка Овруцької державної нотаріальної контори надала листа про розгляд справи без їхньої участі. Щодо розгляду справи та винесення рішення покладається на погляд суду.

Виконавчий комітет Гладковицької сільської ради Коростенського району Житомирської області про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, про що свідчить розписка, причини неявки свого представника суду не повідомлено.

Як видно з повідомлень Овруцької ДНК та приватного нотаріуса Коростенського районного нотаріального округу Житомирської області Кушнерчук О.М., після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_1 , заведена спадкова справа №293/213, у зв`язку з подачею заяви про прийняття спадщини за законом від сина померлого гр. ОСОБА_2 , що проживає в АДРЕСА_5 , РФ. Після померлої ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_3 заведена спадкова справа №461/2011, у зв`язку з подачею заяв про прийняття спадщини за законом від рідної сестри померлої гр. ОСОБА_4 , що проживає в АДРЕСА_6 , та від сина померлої гр. ОСОБА_5 , що проживає в АДРЕСА_7 Хабаровського краю РФ. Із заявою про прийняття спадщини за заповітом, після смерті гр. ОСОБА_6 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_3 , звернулася дочка померлої, ОСОБА_7 , що проживає в АДРЕСА_8 . Спадкова справа №2/2014 року.

Відповідно до вимог ст. 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, за винятком положень щодо змагальності та меж судового розгляду. Справи окремого провадження суд розглядає за участю заявника і заінтересованих осіб.

Під час розгляду справ окремого провадження суд у відповідності з вимогами статті 294 ЦПК України зобов`язаний сприяти у здійсненні та охороні гарантованих Конституцією і законами України прав, свобод чи інтересів фізичних або юридичних осіб, вживати заходів щодо всебічного, повного і об`єктивного з`ясування обставин справи.

З огляду на те, що порядок залучення заінтересованих осіб у ЦПК України не врегульований, а відповідно до частини третьої статті 294 ЦПК України справи окремого провадження розглядаються судом з додержанням загальних правил, встановлених цим Кодексом, суд при залученні заінтересованих осіб керується вимогами статей 52, 53 ЦПК України.

Виходячи з наведеного, суд вважає, що доцільно залучити до участі у справі в якості заінтересованих осіб ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_7 .

У зв`язку з необхідністю залучення до участі у справі інших осіб, суд вважає за необхідне розгляд справи відкласти.

Керуючись ст. ст. 53, ст. 240 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Залучити до участі у справі за заявою Виконавчого комітету Овруцької міської ради Житомирської області про визнання спадщини відумерлою; заінтересовані особи: виконавчий комітет Гладковицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, Овруцька державна нотаріальна контора Житомирської області, у якості заінтересованих осіб - ОСОБА_2 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 та ОСОБА_7 .

Заінтересованим особам направити копію ухвали та заяви з додатками.

Розгляд справи відкласти до 12 год. 00 хв. 26 березня 2024 року

В судове засідання викликати учасників справи.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Я. В. Кулініч

Дата ухвалення рішення04.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117424078
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання спадщини відумерлою; заінтересовані особи: виконавчий комітет Гладковицької сільської ради Коростенського району Житомирської області, Овруцька державна нотаріальна контора Житомирської області

Судовий реєстр по справі —286/324/24

Ухвала від 04.03.2024

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Кулініч Я. В.

Ухвала від 06.02.2024

Цивільне

Овруцький районний суд Житомирської області

Гришковець А. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні