Ухвала
від 05.03.2024 по справі 373/1745/21
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/1745/21

Номер провадження 2/373/377/24

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 березня 2024 року м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Хасанова В.В., розглянувши клопотання позивачки ОСОБА_1 про залучення третьої особи у цивільній справі № 357/1745/21 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Київської області, про поділ спільного майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області перебуває вищезазначена цивільна справа.

04 березня 2023 року до суду надійшло клопотання ОСОБА_1 , в якому, поміж іншим, остання просила залучити до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Службу у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради.

Обґрунтувала клопотання необхідністю захисту майнових інтересів дітей з огляду на предмет позову.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Іх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Судом встановлено, що позивач звернулася до суду з позовною заявою про поділ майна подружжя, в якій просила відступити від засади рівності часток подружжя, збільшивши належну їй частку у зв`язку із тим, що діти проживають разом з нею, батько їх утриманням та вихованням не займається.

Як вбачається, третьою особою у позові зазначено Службу у справах дітей Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Київської області.

Разом з тим, Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1635-р від 16.12.2020 «Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій» реорганізовано Переяслав-Хмельницьку райдержадміністрацію Переяслав-Хмельницького району, ліквідованого постановою Верховної Ради України від 17 липня 2020 р. № 807-IX Про утворення та ліквідацію районів, шляхом приєднання до Бориспільської райдержадміністрації, розташованої в адміністративному центрі у місті Бориспіль.

У зв`язкуз означеним,діяльність Служби у справах дітей Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Київської області 10.09.2021 припинено шляхом реорганізації.

Станом на даний час, завдання з реалізації державної політики у сфері соціального захисту дітей на території Переяславської міської територіальної громади покладено на Службу у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради.

Відповідно до ст.55 ЦПК України у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Враховуючи вищезазначене, суд вбачає за необхідне залучити до участі у справі правонаступника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради.

Керуючись ст. ст.53, 260, 261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання позивачки ОСОБА_1 задовольнити.

Залучити до участі у справі правонаступника третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - Службу у справах дітей та сім`ї Переяславської міської ради.

Правонаступнику третьої особи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета спору-Службі усправах дітейта сім`їПереяславської міськоїрадинаправити копію даної ухвали суду, копію позовної заяви з додатками, а також копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя В. В. Хасанова

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117424502
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах щодо права власності чи іншого речового права на нерухоме майно (крім землі), з них: про приватну власність, з них: визнання права власності

Судовий реєстр по справі —373/1745/21

Ухвала від 20.05.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Хасанова В. В.

Постанова від 05.12.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 27.11.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 17.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 06.10.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 07.09.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сушко Людмила Петрівна

Ухвала від 22.09.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сліпченко Олександр Іванович

Ухвала від 11.02.2022

Цивільне

Київський апеляційний суд

Сліпченко Олександр Іванович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні