Ухвала
від 05.03.2024 по справі 621/4322/23
ЗМІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 621/4322/23

Провадження № 2/621/211/24

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

05 березня 2024 року м. Зміїв

Зміївський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді - Шахової В.В.,

секретаря судового засідання - Девятерикової А.Р.,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні позовну заяву Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" до Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК Україна", ОСОБА_1 , треті особи: Харківська обласна військова адміністрація, Зміївська державна нотаріальна контора Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про витребування земельної ділянки, -

в с т а н о в и в:

Представник позивача ДСГП "Ліси України" звернувся до суду із позовом до ТОВ "АПК Україна", ОСОБА_1 , треті особи: Харківська обласна військова адміністрація, Зміївська ДНК Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, в якому просить суд:

- витребувати на користь ДП "Ліси України" земельну ділянку з кадастровим номером 6321755300:01:000:0043,яка знаходиться в межами кварталу 111 Чемужівського лісництва філії "Зміївське лісове господарство" ДП "Ліси України", площею 0,7113 га, що належить ОСОБА_1 на підставі свідоцтва про право на спадщину, серія та номер: 3-423, виданого 15.05.2010 Зміївською ДНК Харківської області, та перебуває у користуванні ТОВ "АПК Україна" на підставі договору оренди № 579 від 25.06.2020.

- стягнути з відповідачів на користь позивача судові витрати.

Ухвалою суду від 21.11.2023 позовну заяву прийнято до розгляду та відкрито провадження по цивільній справі.

Учасники справи в підготовче судове засідання не з`явились.

Представник позивача Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" адвокат Гордієнко Ю.Ю. подав заяву в якій просив провести підготовче судове засідання без його участі та призначити справу до судового розгляду по суті.

Представник відповідача ТОВ "АПК Україна", відповідач ОСОБА_1 повторно в підготовче судове засідання не з`явились, про причини неявки не повідомили. Заяв про відкладення підготовчого судового засідання, відзиву на позов до суду не надходило.

Представники третіх осіб: Харківської обласної військової адміністрації та Зміївської ДНК Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про причини неявки не повідомили. Заяв про відкладення підготовчого судового засідання, письмових пояснень до суду не надходило.

У зв`язку з неявкою в судове засідання усіх учасників справи, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, суд розглянув цивільну справу без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису.

У судовому засіданні встановлено, що позивач позов підтримує.

Відповідачами не надано суду відзив з викладом заперечень проти позову.

Письмових пояснень від третіх осіб до суду не надходило.

Судом встановлено, що ухвалою судді провадження у справі відкрито, з дня постановлення ухвали почате підготовче провадження.

Інших заяв і клопотань, можливість, яких передбачена ст. 197 ЦПК України не подано.

Судом встановлено наступний порядок з`ясування обставин справи на які сторони посилаються, як на підставу своїх вимог і заперечень та порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються під час розгляду справи, що передбачено ст. ст. 230, 235 ЦПК України.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому судовому засіданні у відповідності до ст. 189 ЦПК України виконано завдання підготовчого провадження, а саме остаточно визначено характер спірних правовідносин, встановлено обставини, які підлягають доказуванню, склад учасників процесу тощо.

В справі в порядку ст. 198 ЦПК України проведено підготовче засідання, за наслідками якого судом з`ясовані та вирішені усі питання передбачені ч. 2 ст. 197 ЦПК України, виконані усі завдання підготовчого провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого судового засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Згідно п. 15 ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

З урахуванням вказаного, суд приходить до висновку про необхідність закриття підготовчого засідання, підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст. ст. 189, 196 - 198, 200 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Підготовче провадження в справі за позовом Державного спеціалізованого господарського підприємства "Ліси України" до Товариства з обмеженою відповідальністю "АПК Україна", ОСОБА_1 , треті особи: Харківська обласна військова адміністрація, Зміївська державна нотаріальна контора Харківської області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції про витребування земельної ділянки закрити.

Призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні на 13годину30хвилин27березня2024року в приміщенні суду (63404, м. Зміїв, вул. Адміністративна, 6, Чугуївського району Харківської області).

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи.

Судовий розгляд справи буде здійснюватися у складі судді Шахової В.В. одноособово.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текст ухвали складено та підписано 05 березня 2024 року.

Суддя: В. В. Шахова

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117427924
СудочинствоЦивільне
Сутьвитребування земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —621/4322/23

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Шахова В. В.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Зміївський районний суд Харківської області

Шахова В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні