Ухвала
від 05.03.2024 по справі 494/1352/21
БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Березівський районний суд Одеської області

05.03.2024

Справа № 494/1352/21

Провадження № 2/494/21/24

УХВАЛА

05 березня 2024 року м.Березівка

Березівський районний суд Одеської області в складі:

головуючого судді Панчишина А.Ю.

за участісекретаря судових засіданьТвердун Т.В.

представника позивача Гасанової О.М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Березівка клопотання відповідача Головного управління Держгеокадастру в Одеській області про поновлення строку для подання відзиву на позовну заяву,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Березівського районного суду Одеської області знаходиться цивільна справа за позовом керівника Березівської окружної прокуратури Одеської області в інтересах Раухівської селищної ради Березівського району Одеської області, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки

04.03.2024 на адресу суду від відповідача Головного управління Держгеокадастру в Одеській області надійшло клопотання про поновлення строку для подання відзиву на позовну заяву.

Заслухавши пояснення представника позивача, вивчивши письмові матеріали справи, зваживши доводи відповідача щодо продовження строку для надання відзиву, суд дійшов наступних висновків.

Згідно із п.4 ч.3ст.2 ЦПК України, змагальність сторін є однією із основних засад цивільного судочинства.

Згідно ч. 1ст. 178 ЦПК України у відзиві відповідач викладає заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4, ч. 5ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

До відзиву додаються: докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Відповідно до ч. 7 ст. 178 ЦПК України, Відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Відповідно до ч.1ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч.3ст. 127 ЦПК України якщо інше не встановлено законом, заява про поновлення процесуального строку, встановленого законом, розглядається судом, у якому належить вчинити процесуальну дію, стосовно якої пропущено строк, а заява про продовження процесуального строку, встановленого судом, - судом, який встановив строк, без повідомлення учасників справи.

Відповідно до ч. 4ст.127 ЦПК України одночасно із поданням заяви про поновлення процесуального строку має бути вчинена процесуальна дія (подана заява, скарга, документи тощо), щодо якої пропущено строк.

Дане клопотання про поновлення строку на подання відзиву надійшло до суду з відповідним відзивом.

Згідно з пунктом 1статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свободкожен має право на справедливий розгляд його справи судом, який вирішить спір щодо його прав та обов`язків цивільного характеру.

З`ясовуючи питання дотримання відповідачем строків для подання відзиву на позов, визначених ч. 7 ст. 178 ЦПК України, суд враховує наведені у клопотанні підстави для поновлення пропущеного строку та вважає за можливе поновити відповідачу строк для подання відзиву на позов з метою забезпечення змагальності сторін та рівних прав учасників справи щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом, що встановлено ст. 12 ЦПК України, та за наявності підтверджуючих доказів про направлення відзиву на позовну заяву на адресу суду та іншому учаснику справи.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст.ст.127, 178, 191, 258-261 ЦПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Заяву представника відповідача Головного управління Держгеокадастру в Одеській області - задовольнити.

Визнати поважними причини пропуску строку для подання відповідачем по справі відзиву на позов.

Поновити процесуальний строк для подання відзиву відповідачу в цивільній справі за позовом керівника Березівської окружної прокуратури Одеської області в інтересах Раухівської селищної ради Березівського району Одеської області, Головного управління Держгеокадастру в Одеській області, ОСОБА_1 про визнання незаконним та скасування наказу, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки, скасування державної реєстрації та повернення земельної ділянки - та прийняти поданий представником відзив.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя Панчишин А.Ю.

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117428838
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них оренди

Судовий реєстр по справі —494/1352/21

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 28.12.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Панчишин А. Ю.

Ухвала від 14.03.2023

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 16.12.2021

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

Ухвала від 05.01.2022

Цивільне

Березівський районний суд Одеської області

Лебединський С. Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні