Ухвала
від 05.03.2024 по справі 502/2495/23
КІЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 502/2495/23

УХВАЛА

05 березня 2024 року м. Кілія

Кілійський районний суд Одеської області

у складі:

головуючого - судді Балан М. В.,

за участю секретаря судового засідання - Урсул Г. К.,

розглянувши клопотання заявника по цивільній справі за заявою

ОСОБА_1

заінтересовані особи:

ОСОБА_2 ,

Виконавчий комітет Кілійської міської ради Ізмаїльського району Одеської області в особі Служби у справах дітей Кілійської міської ради

про

встановлення факту самостійного виховання та утримання неповнолітньої дитини, -

В С Т А Н О В И В :

Заявник ОСОБА_1 звернувся до Кілійського районного суду Одеської області з заявою про встановлення факту самостійного виховання та утримання неповнолітньої дитини.

05.03.2024 року від заявника ОСОБА_1 надійшло клопотання по справі, відповідно до якого він просив суд витребувати від Служби у справах дітей Кілійської міської ради висновок щодо факту самостійного виховання та утримання ним неповнолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В зв`язку з тим, що розгляд справи проведено за відсутності всіх учасників справи, фіксування ходу судового засідання звукозаписувальним технічним засобом не здійснювалось, що узгоджується з положеннями ч. 2 ст. 247 України.

Проаналізувавши матеріали справи, суд дійшов наступних висновків.

У відповідності до ч. 4, 5 ст. 19 Сімейного кодексу України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

Орган опіки та піклування подає суду письмовий висновок щодо розв`язання спору на підставі відомостей, одержаних у результаті обстеження умов проживання дитини, батьків, інших осіб, які бажають проживати з дитиною, брати участь у її вихованні, а також на підставі інших документів, які стосуються справи

За таких обставин, суд, в порядку ч. 2 ст. 13 ЦПК України, з метою захисту інтересів неповнолітньої дитини, для повного та об`єктивного розгляду справи, вважає за необхідне витребувати від Служби у справах дітей Кілійської міської ради висновок щодо розв`язання даного спору.

Керуючись ст. ст. 13, 76, 80, 84, 258-260 ЦПК України, суд,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Зобов`язати Службу у справах дітей Кілійської міської ради (68355, Одеська область, Ізмаїльський район, м. Кілія, вул. Миру, 57) надати в судове засідання, яке призначено на 04.04.2024 року о 11-й годині 30 хвилин письмовий висновок щодо підтвердження або спростування факту самостійного виховання та утримання ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 неповнолітньої доньки ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Копію ухвали направити учасникам справи та органу опіки та піклування.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кілійського районного суду М. В. Балан

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117429256
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту самостійного виховання та утримання неповнолітньої дитини

Судовий реєстр по справі —502/2495/23

Ухвала від 23.04.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Кілійський районний суд Одеської області

Балан М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні