Ухвала
від 05.03.2024 по справі 174/1121/23
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 174/1121/23

н/п 2/174/35/2024

У Х В А Л А

05 березня 2024 року м.Вільногірськ

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області в складі:

головуючого - судді Борцової А.А.,

за участю секретаря - Килинчук Л.Л.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Вільногірської міської ради Дніпропетровської області про визначення додаткового строку на прийняття спадщини, третя особа на боці відповідача - ОСОБА_2 ,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Вільногірської міської ради Дніпропетровської області та просить визначити їй додатковий строк для прийняття спадщини після смерті батька ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 , терміном в три місяці.

Ухвалою Вільногірського міського суду Дніпропетровської області від 24.11.2023 у справі відкрито загальне позовне провадження, сторонам роз`яснені їх процесуальні права та обов`язки.

В судовезасідання, призначене на 05.03.2024 учасники справи не з`явилися,про місце, дату і часрозгляду справи повідомлені належнимчином.

Представник позивачки ОСОБА_4 направив заяву,відповідно доякої повідомляєпро неможливістьприйняти участьпозивачки ОСОБА_1 та свідка ОСОБА_5 у розглядісправи попричині організаціїпоховання свекрапозивачки табатька свідка,допит свідка ОСОБА_5 по обставинам справи просить провести в режимі відеоконференції в приміщенні Київського районного суду м.Полтава.

Представник відповідача - Вільногірської міської ради Дніпропетровської області Сукач Л.О. надала заяву про розгляд справи без її участі.

Третя особа ОСОБА_2 та її представник ОСОБА_6 про причини неявки суд не повідомили.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до п.2 ч.2ст.223 ЦПК України, суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку у разі першої неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнані поважними.

Згідно вимог ст.11 Закону України «Про судоустрій та статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом, обов`язок забезпечення проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до ч.6 ст.212 ЦПК України, суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Відповідно до ч.2 ст.182 ЦПК України, заяви, клопотання і заперечення подаються та розглядаються в порядку, встановленому цим Кодексом. У випадках, коли цим Кодексом такий порядок не встановлено - він встановлюється судом.

Таким чином, оскільки представник позивачки ОСОБА_4 повідомив про поважні причини неявки позивачки ОСОБА_1 та свідка ОСОБА_5 в судове засідання, то розгляд справи слід відкласти, а зважаючи на віддаленість місця проживання свідка ОСОБА_5 від Вільногірського міського суду Дніпропетровської області та наявну на даний час технічну можливість у суді для проведення допиту свідка у режимі відеоконференції, з метою забезпечення розумних строків розгляду даної справи, суд вважає за доцільне провести допит вказаного свідка в режимі відеоконференції з Київським районним судом м.Полтава, задовольнивши клопотання представника позивачки.

Керуючись ст.ст.182, 212 ЦПК України, суд,-

П О С Т А Н О В И В:

Судовий розгляд справи відкласти до 10 год. 30 хв. 26березня2024 року.

В судове засідання викликати учасників справи, свідка ОСОБА_5 .

Клопотання представника позивачки -задовольнити.

Допит свідка ОСОБА_5 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 - провести в режимі відеоконференції, доручивши Київському районному суду м.Полтава (36000, м.Полтава, Хорольський провулок, буд.6) забезпечити участь вказаного свідка в судовому засіданні 26березня2024року о10год. 30хв. в режимі відеоконференції.

Свідку ОСОБА_5 , для прийняття участі в судовому засіданні, призначеному на 26 березня 2024 року о 10.30 годині необхідно прибути на вказану дату та час до Київського районного суду м.Полтава.

Відповідно до ч.9ст.212 ЦПК України,доручити уповноваженій особі Київського районного суду м.Полтава, перевірити явку свідка ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , та встановити його особу.

Відповідно до ч.8ст.212 ЦПК України, копію ухвали негайно надіслати до Київського районного суду м.Полтава та свідку ОСОБА_5 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий - суддя: підпис А.А.Борцова

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено06.03.2024
Номер документу117429767
СудочинствоЦивільне
Сутьвизначення додаткового строку на прийняття спадщини,

Судовий реєстр по справі —174/1121/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 26.12.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 14.12.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні