Ухвала
від 05.03.2024 по справі 610/17/24
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 610/17/24

провадження № 2/610/450/2024

У Х В А Л А

про закінчення підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду

05.03.2024 Балаклійський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Тімонової В.М.,

за участю секретаря Артамонової А.А.,

розглядаючи у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом Ізюмської окружної прокуратури Харківської області в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 , третя особа: ТОВ «Річленд Інвест», про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації,-

ВСТАНОВИВ:

03 січня 2024 року до Балаклійського районного суду Харківської області надійшла вказана позовна заява у якій позивач просить: припинити відповідачу право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 6320287401:03:000:0004, площею 4,1765 га, яка знаходиться на території Шевелівської сільської ради Балаклійського району Харківської області, шляхом конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області; припинити відповідачу право власності на земельну ділянку з кадастровим номером 6320287400:03:000:0498, площею 0,64 га, яка знаходиться на території Шевелівської сільської ради Харківської області, шляхом конфіскації на користь держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Харківській області.

Ухвалою судді від 08.01.2024 відкрито провадження у цій справі та призначено підготовче засідання.

15.01.2024 представником позивача подані письмові пояснення, у яких просили позов задовольнити.

05.02.2024 представником третьої особи подані письмові пояснення, у яких просили розгляд справи проводити без участі їх представника, не заперечували проти задоволення позову.

Прокурор Балаклійського відділу Ізюмської окружної прокуратури Євсюкова Я.А. подала заяву про проведення підготовчого судового засідання за її відсутності, не заперечувала проти його закриття та призначення справи до судового розгляду. Просила встановити наступний порядок з`ясування обставин: вислухати пояснення учасників справи, дослідити письмові докази по справі.

Представник позивача подав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Відповідач також у підготовче судове засідання повторно не з`явився, про час та місце його проведення повідомлявся належним чином шляхом розміщення оголошення на сайті «Судова влада». Причини неявки суду не повідомив, відзив не подав.

У зв`язку з неявкою в підготовче засідання всіх учасників справи, згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Відповідно до ч. 2 ст. 197 ЦПК України, у підготовчому провадженні судом проведено такі дії:

- з`ясовано питання про склад осіб, які беруть участь у справі;

- визначено характер спірних правовідносин та закон, який їх регулює;

- з`ясовано обставини, на які посилаються сторони як на підставу своїх вимог та заперечень;

- встановлено порядок з`ясування обставин справи, на які позивач та відповідач посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень, порядок дослідження доказів.

З клопотаннями про виклик свідків, призначення експертизи, витребування доказів, судових доручень щодо збирання доказів, залучення до участі у справі спеціаліста, перекладача учасники справи не звертались.

До судового розгляду спір між сторонами не врегульований. Підстав для відкладення підготовчого засідання немає.

Враховуючи наведене, суд прийшов до висновку, що є всі правові підстави для закінчення підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 197, 200, 258, 260, 261 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом Ізюмської окружної прокуратури Харківської області в інтересах Головного управління Держгеокадастру у Харківській області до ОСОБА_1 , третя особа: ТОВ «Річленд Інвест», про припинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації та призначити справу до судового розгляду по суті на 28березня 2024року на14.00годину в залі судових засідань Балаклійського районного суду Харківської області за адресою: вул. Соборна, 87, м. Балаклія, Ізюмський район, Харківська область.

В судове засідання викликати учасників справи.

Встановити порядок з`ясування обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог та заперечень, порядок дослідження доказів, якими вони обґрунтовуються, під час розгляду справи по суті: вислухати пояснення учасників справи, дослідити письмові докази по справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: В.М.Тімонова

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117430954
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельну ділянку шляхом її конфіскації

Судовий реєстр по справі —610/17/24

Рішення від 06.05.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 08.01.2024

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні