Ухвала
від 01.03.2024 по справі 133/582/24
КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОЗЯТИНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №133/582/24

Провадження №2-о/133/44/24

У Х В А Л А

01.03.24

Суддя Козятинського міськрайонного суду Вінницької області КучерукІ.М., перевіривши заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 та Орган опіки та піклування Козятинської міської ради Вінницької області, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 , в інтересах якого діє адвокат Кучер Г.М., звернувся до суду з заявою до Приватного акціонерного товариства «Українська пожежно-страхова компанія» про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки.

Судом встановлено,що вказанузаяву поданобез додержаннявимог,передбачених ст.177 ЦПК України.

Частиною 5 ст. 177 ЦПК України передбачено, що позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Згідно з ч. 2 ст. 95 ЦПК України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

З наданих до матеріалів заяви письмових доказів, а саме довідки про рух коштів (заключної виписки), неможливо встановити зміст вказаного документу, оскільки він знаходяться в непридатному для читання вигляді.

Згідно з ч.1 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Суд вважає за необхідне встановити заявнику десятиденний строк від дня отримання копії цієї ухвали для усунення недоліків заяви шляхом надання письмових доказів належної якості.

Керуючись ст. ст.175,177,185 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи ОСОБА_2 та Орган опіки та піклування Козятинської міської ради Вінницької області, про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки, залишити без руху.

Встановити позивачу десятиденний з дня отримання копії ухвали строк для усунення зазначеного недоліку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.М.Кучерук

СудКозятинський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення01.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117431567
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —133/582/24

Ухвала від 25.03.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

Ухвала від 01.03.2024

Цивільне

Козятинський міськрайонний суд Вінницької області

Кучерук І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні