Ухвала
від 26.02.2024 по справі 646/1269/24
ЧЕРВОНОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 646/1269/24

№ провадження 2/646/1494/2024

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

26.02.24 м.Харків

Червонозаводський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого судді Сіренко Ю.Ю., за участю секретаря Шарашидзе М.Г.,

розглянувши питання про виправлення описки в ухвалі Червонозаводського районного суду м. Харкова від 08.02.2024 року у цивільній справі №646/1269/24 за позовною заявою адвоката Яковенко О.Г., яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Харківрегіонгаз» про стягнення грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди,

в с т а н о в и в :

Ухвалою Червонозаводського районного суду м. Харкова від 08.02.2024 року цивільну справу за позовом адвоката Яковенко О.Г., яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Харківрегіонгаз» про стягнення грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди, - передано на розгляд за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова (61007, м. Харків, проспект Архітектора Альошина, 7).

Однак, судом встановлено, щопри виготовлені ухвали Червонозаводського районного суду м. Харкова 08.02.2024 року у даній справі судом було допущено описку у резолютивній частині ухвали, а саме не вказано до якого суду направлено справу, тоді як зазначені відомості містяться в мотивувальній частині ухвали.

У відповідності до положеньст. 269 Цивільного процесуального кодексу України(далі -ЦПК України) суд може з власної ініціативи або за заявою учасників справи виправити допущені в рішенні чи ухвалі описки чи арифметичні помилки. Питання про внесення виправлень вирішується в судовому засіданні, про що постановляється ухвала.

Як роз`яснено п. 19Постанови Пленуму Верховного суду України «Про судове рішення у цивільній справі» від 18 грудня 2009 року №14, вирішуючи питання про виправлення описок чи арифметичних помилок, допущених у судовому рішенні (рішенні або ухвалі), суд не має права змінювати зміст судового рішення, він лише усуває такі неточності, які впливають на можливість реалізації судового рішення чи його правосудності. Проте якщо неправильне визначення стягнутої суми було наслідком, наприклад, застосування закону, який не підлягав застосуванню, то підстав для виправлення арифметичних помилок немає. Питання про внесення виправлень може бути вирішено судом, що ухвалив рішення, як із власної ініціативи, так і за заявою осіб, які беруть участь у справі, і незалежно від того, чи виконано рішення, але в межах установленого законом строку, протягом якого воно може бути пред`явлено до примусового виконання. Внесення виправлень у судове рішення, яке не підлягає примусовому виконанню, строком не обмежено. Після внесення виправлень чи арифметичних помилок текст рішення змінювати не можна, проте у виконавчому листі наводяться формулювання резолютивної частини рішення в тій редакції, яку воно отримало у зв`язку з постановленням відповідної ухвали.

Відповідно до ч. 2ст. 269 ЦПК Українипитання про внесення виправлення вирішується без повідомлення учасників справи.

Судове рішення повинно бути точним. Помилки у тексті судового рішення, зумовлені арифметичними помилками або описками, що стосуються істотних обставин або ускладнюють виконання рішення, можуть бути усунуті судом, який ухвалив рішення або ухвалу.

Описки - це помилки, зумовлені неправильним написанням прізвищ та імен, адрес, найменувань спірного майна, зазначення дат та строків.

Питання про виправлення описок ініційовано судом та вирішується судом без повідомлення учасників справи, відповідно до ч. 2ст. 269 ЦПК України, та без фіксації судового засідання за допомогою технічних засобів згідно ч. 2ст. 247 ЦПК України.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне доповнити перший абзац резолютивної частини ухвали Червонозаводського районного суду м. Харкова від 08.02.2024 року у цивільній справі №646/1269/24.

Згідно з ч. 4ст. 269 ЦПК Україниухвала про внесення виправлень надсилається всім особам, яким видавалося чи надсилалося судове рішення, що містить описки чи арифметичні помилки.

Керуючись статтями269,353-356 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В :

Перший абзац резолютивної частини ухвали Червонозаводського районного суду м. Харкова від 08.02.2024 року у цивільній справі №646/1269/24 викласти в такій редакції, а саме: цивільну справу за позовом адвоката Яковенко О.Г., яка діє в інтересах ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Харківрегіонгаз» про стягнення грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди, - передати на розгляд за територіальною юрисдикцією (підсудністю) до Орджонікідзевського районного суду м. Харкова (61007, м. Харків, проспект Архітектора Альошина, 7)

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її підписання.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя - Ю.Ю. Сіренко

Дата ухвалення рішення26.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117431934
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошової компенсації за затримку виплати остаточного розрахунку, компенсації втрати частини доходів, вихідної допомоги та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —646/1269/24

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 28.03.2024

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м.Харкова

Шевченко С. В.

Ухвала від 26.02.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

Ухвала від 08.02.2024

Цивільне

Червонозаводський районний суд м.Харкова

Сіренко Ю. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні