Ухвала
від 05.03.2024 по справі 716/145/24
ЗАСТАВНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №716/145/24

У Х В А Л А

про проведення судового засідання в режимі відеокнференції

05.03.2024 суддя Заставнівського районного суду Чернівецької області Пухарєва О.В., розглянувши клопотання представника позивача - Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області про участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції у цивільній справі за позовом керівника Чернівецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_1 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах ,

В С Т А Н О В И Л А:

В провадженні суду перебуває цивільна справа за позовом керівника Чернівецької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області до ОСОБА_1 , третя особа яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача- Сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Україна" про припинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах.

Справа призначена до судового засідання на 11:00 год. 27.03.2024 .

04.03.2024 від представника ГУ Держгеокадастру у Чернівецькій області Швачій С.І. надійшло клопотання про проведення засідання, яке призначене на 27.03.2024 по справі за №716/145/24 у режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Відповідно до ч.3 ст. 212 ЦПК України, учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Відповідно до пункту 10 частини 1 статті 152, частини 5 статті 153 Закону України "Про судоустрій і статус судів" Державна судова адміністрація України Наказом від 08.04.2020 №169 затвердила Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок).

Відповідно до Наказу Державної судової адміністрації України від 23 квітня 2020 №196 Порядок викладено в новій редакції.

За пунктом 2 розділу І Порядку учасники судового процесу беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі, у порядку, встановленому процесуальним законодавством.

Відповідно до пункту 2 розділу ІІІ Порядку, серед іншого, рішення про обрання Системи, що буде використана для проведення судового засідання в режимі відеоконференції, приймається головуючим суддею, у провадженні якого знаходиться справа.

За пунктами 3, 4 розділу ІІІ Порядку учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду, зразок якої наведено в додатку 2 до цього Порядку, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається учасником, що подав заяву, іншим учасникам справи.

Заява представниці ГУ Держгеокадастру у Чернівецькій області Швачій С.І. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду подана з дотриманням правил процесуального закону, відповідає вимогам Порядку щодо форми і змісту.

З оглядуна необхідністьзабезпечення своєчасногорозгляду справи,суд вважаєза доцільнезадовольнити заяву представника позивача та провести судове засідання в режимі відеоконференції з урахуванням технічних можливостей у суді з використанням системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon".

Керуючись ст.ст. 212, 260 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В :

Заяву представника Головного управління Держгеокадастру у Чернівецькій області Швачій С.І. про участь в судовому засіданні у режимі відеоконференції за межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів задовольнити.

Проведення підготовчого засідання в режимі відеоконференції здійснити за допомогою системи відеоконференцзв`язку "EаsyCon" - vkz.court.gov.ua. Інструкція участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення "EаsyCon" знаходиться за вебпосиланням: vkz.court.gov.ua/help_uk-ua.pdf.

Забезпечити участь представниці позивача ОСОБА_2 у судовому засіданні у справі №716/145/24, призначеному на11:00 год. 27.03.2024 в режимі відеоконференції відповідно до Порядку роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, затвердженого наказом Державної судової адміністрації України від 23.04.2020 №196.

Роз`яснити представниці позивача Швачій С.І., що для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції заявник зобов`язаний дотримуватись правил вказаного Порядку, він зобов`язаний зайти та авторизуватися в системі відеоконференцзв`язку за 10 хвилин до часу судового засідання; активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи відеоконференцзв`язку; очікувати запрошення секретаря судового засідання до участі в судовому засіданні. На початку судового засідання учасники, що беруть участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, за потреби, на вимогу головуючого судді повинні показати свій паспорт або інший документ, що посвідчує особу, в розгорнутому вигляді на сторінці з фотографією в камеру та оригінали документів, які підтверджують їх повноваження.

Роз`яснити представниці позивача Швачій С.І., що ризики технічної неможливості участі у відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.Пухарєва

Дата ухвалення рішення05.03.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117432067
СудочинствоЦивільне
Сутьприпинення права власності на земельні ділянки шляхом їх конфіскації та продажу на земельних торгах

Судовий реєстр по справі —716/145/24

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Рішення від 24.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 27.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

Ухвала від 31.01.2024

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Пухарєва    О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні