Ухвала
від 28.02.2024 по справі 2-о-114/10
КОСТЯНТИНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

233 Справа № 2-о-114/10

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 лютого 2024 року Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області в складі:

головуючого судді Малінов О. С.

за участю секретаря Штреккер В.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі № 2-о-114/10 Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , -

В С Т А Н О В И В:

22лютого 2024 року до суду надійшла заява ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі № 2-о-114/10 Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В обґрунтування заяви заявник зазначив, що в провадженні Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області перебувала цивільна справа за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 . Рішенням від 16 червня 2010 року Червоногвардійського районного суду м. Макіївки Донецької області заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задоволено. Починаючи з 2014 року територія м. Макіївка Донецької області знаходиться в окупації. Згідно листа Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області вбачається, що справи та архів Червоногвардійського районного суду м. Макіївка в установленому законом порядку не передавались, була передана лише електронна база автоматизованої системи документообігу справ Червоногвардійського районного суду м. Макіївка Донецької області, тому вказана цивільна справа є втраченою.

Заявники ОСОБА_1 , ОСОБА_2 в судове засідання не з`явилися, причини неявки суду не повідомили, про дату час та місце судового засідання повідомлялися належним чином. Їх неявка не є перешкодою для розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження.

Суд, перевіривши зібрані матеріали, приходить до наступного.

Згідно зі ст. 488 ЦПК України відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення, або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно до ст. 489 ЦПК України втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

Відповідно до ст. 490 ЦПК України, заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який розглядав справу як суд першої інстанції.

Так, заявники звернулися до суду з заявою про відновлення втраченого судового провадження у справі № 2-о-114/10 Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області за позовом ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідно до ст. 1 Закону України «Про здійснення правосуддя та кримінального провадження у зв`язку з проведенням антитерористичної операції» та розпорядження ВССУ від 02.09.2014 року № 27/0/38-14 «Про визначення підсудності справ» визначено, що Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області підсудні справи, які були підсудні Червоногвардійському районному суду міста Макіївка Донецької області.

Проте, цивільні справи, що перебували в архіві Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області, у зв`язку із дією розпорядження голови Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ № 27/0/38-14 від 02 вересня 2014 року щодо зміни територіальної підсудності справ (зі змінами), на зберігання до Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області не надходили.

Судом встановлено, що рішенням від 16 червня 2010 року Червоногвардійського районного суду м. Макіївки Донецької області заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задоволено

В електронній базі даних Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області, доступ до якої наданий Костянтинівському міськрайонному суду Донецької області, відсутня повна інформація щодо вищезазначеної справи.

Для відновлення тексту рішення Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області від 16 червня 2010 року по справі № 2-о-114/10 за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , використано електронну копію рішення від 16 червня 2010 року, яка внесена до Єдиного державного реєстру судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ст. 4 Закону України «Про доступ до судових рішень»).

Частиною 1 ст. 7 цього Закону вказано, що у текстах судових рішень, що відкриті для загального доступу через оприлюднення на офіційному веб-порталі судової влади або офіційне опублікування, не можуть бути розголошені відомості, що дають можливість ідентифікувати фізичну особі. Такі відомості замінюються літерними або цифровими позначеннями.

Пунктом 2 розділу ІХ порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень вказано, що дозвіл на повний доступ до судових рішень надається, зокрема, суддям.

Повний доступ до судових рішень - режим доступу до внесених до Реєстру електронних копій судових рішень, який передбачає можливість одержання та використання інформації, що міститься у Реєстрі, зокрема відомостей, які не можуть бути розголошені в судових рішеннях, відкритих для загального доступу.

Тож, при здійсненні судочинства Закон України «Про доступ до судових рішень» наділяє суд повноваженнями використовувати текст судового рішення, який опубліковано офіційно або внесено до Реєстру.

Отже, повна копія електронного судового рішення - рішення Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області від 16 червня 2010 року по справі № 2-о-114/10 за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , із Єдиного державного реєстру судових рішень є належним та допустимим доказом у даній справі.

Згідно ч. 1 ст. 493 ЦПК України при розгляді заяви про відновлення втраченого судового провадження суд бере до уваги: 1) частину справи, яка зберіглася (окремі томи, жетони, матеріали з архіву суду тощо); 2) документи, надіслані (видані) судом учасникам судового процесу та іншим особам до втрати справи, копії таких документів; 3) матеріали виконавчого провадження, якщо воно здійснювалося за результатами розгляду справи; 4) будь-які інші документи і матеріали, подані учасниками судового процесу, за умови, що такі документи і матеріали є достатніми для відновлення справи; 5) відомості з Єдиного державного реєстру судових рішень; 6) дані, що містяться в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі; 7) будь-які інші відомості, документи тощо, отримані у законний спосіб з інших офіційних джерел.

Відповідно до положень ч.ч. 1-2 ст. 3 Закону України від 22.12.2005 року № 3262-ІV «Про доступ до судових рішень» для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень - автоматизованої системи збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Частиною 1 статті 494 ЦПК України передбачено, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд постановляє ухвалу про відновлення втраченого судового провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Як встановлено судом, метою відновлення втраченого судового провадження є вирішення питання щодо встановлення статусу усиновленої дитини, як дитини, яка на момент усиновлення була позбавлена батьківського піклування для отримання відстрочки від мобілізації згідно ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», а також для підтвердження права на отримання гарантій та пільг, передбачених КЗпП України для усиновителів, зокрема права на отримання додаткової щорічної відпустки згідно ст. 182-1 КЗпП України.

Враховуючи вищенаведене та мету відновлення втраченого судового провадження в цивільній справі, суд доходить висновку про наявність підстав для відновлення втраченого судового провадження в цивільній справі № 2-о-114/10 Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 488-495 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі № 2-о-114/10 Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Відновити втрачене судове провадження в цивільній справі № 2-о-114/10 Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вважати встановленим зміст відновленого рішення Червоногвардійського районного суду міста Макіївка Донецької області від 16 червня 2010 року по справі № 2-о-114/10 (повний текст) в наступній редакції:

Державний герб України

Справа № 2-о-114/10

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2010 року.

Червоногвардійський районний суд міста Макіївки Донецької області у складі:

головуючого судді: Кононихіної Н.Ю.,

при секретарі: Негрій І.І.,

за участю народних засідателів: Сердюк А.В., Столярової Н.В.,

представника зацікавленої особи Органу опіки та піклування

виконкому Макіївської міської ради: Балтухіної Н.І.,

представника зацікавленої особи дитячого будинку «Пташеня» Євтушенко К.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Макіївці цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , зацікавлені особи: Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради; Адміністрація дитячого будинку «Пташеня» про усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ,-

ВСТАНОВИВ:

До суду із заявою про усиновлення звернулися ОСОБА_1 та ОСОБА_2 щодо усиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться на вихованні та утриманні дитячого будинку « Пташеня ». Заявники пояснили, що у них є дитина ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . 06 березня 2010 року під час ДТП у зв`язку з отриманою травмою живота на дев`ятому місяці вагітності загинула друга їхня дитина. Після цього випадку ними було прийняте рішення про усиновлення дитини, ще раніше їм припадало на думку усиновити дитину, обміркувавши це питання, вони впевнено заявляють, що зможуть прийняти, любити, піклуватися та виховувати усиновлену дитину як свою рідну. Їх батьки підтримали їхнє бажання про всиновлення, для всіх їхніх рідних та друзів дитина буде вбачатися їхньою рідною, оскільки вони не мають згадки про смерть їх другої дитини при ДТП, всім було озвучено, що дитина перебуває в лікарні після ДТП. З метою усиновлення вони звернулися у службу у справах дітей Центрально-Міської районної адміністрації Макіївської міської ради з потрібними документами, де їх поставили на облік, як кандидатів в усиновителі за № 18 від 09 квітня 2010 року. Отримавши направлення служби вони звернулися до служби у справах дітей Червоногвардійської районної адміністрації Макіївської міської ради за отриманням відповідного дозволу, для знайомства з дитиною ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який перебуває у дитячому будинку « Пташеня » на повному державному утриманні. Вони прибули до дитячого будинку, де 29 квітня 2010 року відбулося знайомство з дитиною. Після знайомства з ОСОБА_3 вони від всієї душі впевнені, що саме цю дитину бажають всиновити. Їх рішення виважене, відповідальне і добре обмірковане. Зі станом здоров`я дитини вони ознайомлені. Дитину після народження біологічною матір`ю було покинуто у пологовому будинку, після цього вона не з* являлась і з її боку не було жодної спроби хоча б дізнатися про долю малюка, місце знаходження її невідомо, інші рідні дитини також невідомі. Вони мешкають у приватній трикімнатній квартирі, в якій є всі необхідні для життя і розвитку дитини предмети побуту, в їх осілі створені всі умови для прийняття, виховування і утримання дитини. Вони матеріально забезпечені та мають місце роботи, стабільний заробіток. Заявники бажають усиновити дитину та надати їй своє прізвище, по батькові ІНФОРМАЦІЯ_7 , змінити дату народження - з 22 січня 2010 року на ІНФОРМАЦІЯ_3 , встановити нове місце народження м. Донецьк, виключити запис про біологічних батьків та записати батьками ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

У судовому засіданні заявники ОСОБА_1 та ОСОБА_2 підтримали вказані вимоги.

Орган опіки та піклування виконкому Макіївської міської ради на підставі довіреності від якого діє начальник служби у справах дітей Червоногвардійської районної адміністрації - Балтухіна Н.І., у судовому засіданні пояснила, що усиновлення ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з боку заявників доцільне та відповідає інтересам дитини, яка знаходиться на державному утриманні. Мати дитини, покинула її у пологовому будинку, місцезнаходження матері дитини невідоме. Відомості про батька в свідоцтві про народження записані згідно ст. 135 Сімейного кодексу України, у дитячому будинку дитиною ніхто з батьків не цікавився, родичі її не відвідували, станом її здоров`я не піклувалися. Заявники мають щире бажання усиновити дитину, у зв`язку з тим, що відчувають почуття незадовільненої батьківської любові, мають можливість реалізувати конституційне право усиновленої дитини на сім`ю, створити відносини, які відповідають усім вимогам родини, як первинного та основного осередку суспільства. Заявники усвідомлюють відповідальність щодо виховання усиновленої дитини, додержання найвищості її інтересів, з правовими підставами усиновлення та з фізичним і розумовим станом дитини ознайомлені, мають можливість надати усиновленій дитині сприятливі умови матеріального та морального характеру для виховання і всебічного розвитку дитини у фізичному, духовному та іншому відношенні.

Представник дитячого будинку «Пташеня» - Євтушенко К.О., яка діяла на підставі довіреності, у судовому засіданні пояснила, що адміністрація дитячого будинку дає згоду на усиновлення дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 заявниками ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , оскільки вони встановили тісний та стабільний емоційний зв`язок з дитиною, в змозі забезпечити дитині належне виховання, освіту, медичне обслуговування, дати любов та тепло справжніх батьків.

Суд, вислухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав. Як пояснили у судовому засіданні представники дитячого будинку «Пташеня» та Органу опіки та піклування виконкому Макіївської міської Ради - усиновлення малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з боку заявників доцільне та відповідає інтересам дитини, яка знаходиться на державному утриманні. Мати дитини, покинула її у пологовому будинку, місцезнаходження матері дитини невідоме. Відомості про батька в свідоцтві про народження записані згідно ст. 135 Сімейного кодексу України, у дитячому будинку дитиною ніхто з батьків не цікавився, родичі її не відвідували, станом її здоров`я не піклувалися.

Відповідно до висновку служби у справах дітей Центрально-міської районної адміністрації Макіївської міської ради від 09 квітня 2010 року № 325 про можливість бути усиновлювачами, ОСОБА_1 та ОСОБА_2 перебувають на обліку кандидатів в усиновлювачі від 09 квітня 2010 року за № 18 та мають м можливість бути усиновлювачами малолітньої дитини.

Подружжя ІНФОРМАЦІЯ_8 перебувають у шлюбі зареєстрованому 19 липня 2002 року відділом реєстрації актів цивільного стану Кіровського міського управління юстиції Донецької області, актовий запис № 102. Мають малолітню доньку ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Заявники вирішили усиновити дитину і впевнені, що зможуть виростити її як свою власну, надати їй любов батьків, сімейний затишок, все необхідне для повноцінного життя та розвитку. Їх рішення мотивоване почуттям до тих дітей, котрі не мають іншої нагоди пізнати, що таке бути любимими, мати родину та люблячий дім.

Відповідно до акту обстеження житлово-побутових умов проживання сім`ї ІНФОРМАЦІЯ_8 від 02 квітня 2010 року, складеного службою у справах дітей Центрально-міської районної адміністрації Макіївської міської ради, умови проживання сім`ї задовільні та відповідають вимогам діючого законодавства щодо відповідності умов для виховання, утримання та розвитку малолітньої дитини.

Відповідно до довідок, заявники мають стабільне економічне становище, не знаходяться на обліку психоневрологічному та наркологічному диспансері, стан здоров`я їх задовільний.

Адміністрація дитячого будинку «Пташеня» вважає усиновлення малолітнього ОСОБА_3 відповідним інтересам дитини (згода на усиновлення від 20 травня 2010 року № 167, складена директором дитячого будинку ОСОБА_9 )

З`ясувати волю дитини щодо усиновлення є неможливим, оскільки за віком малолітня дитина не може висловлювати свою думку і не усвідомлює факт усиновлення.

Заявники мають щире бажання усиновити дитину, у зв`язку з тим, що відчувають почуття незадовільненої батьківської любові, мають можливість реалізувати конституційне право усиновленої дитини на сім`ю, створити відносини, які відповідають усім вимогам родини, як первинного та основного осередку суспільства. Заявники усвідомлюють відповідальність щодо виховання усиновленої дитини, додержання найвищості її інтересів, з правовими підставами усиновлення та з фізичним і розумовим станом дитини ознайомлені, мають можливість надати усиновленій дитині сприятливі умови матеріального та морального характеру для виховання і всебічного розвитку дитини у фізичному, духовному та іншому відношенні. Зі станом здоров`я дитини заявники ознайомлені.

За таких обставин суд вважає можливим усиновити малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 з боку ОСОБА_1 та ОСОБА_2 , змінивши прізвище дитини на « ІНФОРМАЦІЯ_8 », по батькові встановити « ІНФОРМАЦІЯ_7 », змінити дату народження - з 22 січня 2010 року на ІНФОРМАЦІЯ_3 , встановити нове місце народження м. Донецьк, виключити запис про біологічних батьків та записати батьками ОСОБА_1 та ОСОБА_2 .

На підставі ст. ст. 207, 208, 209, 211,214, 215, 219, 221, 222, 223, 224, 229, 230, 231, 233, 283 Сімейного Кодексу України, ст.ст. 251-255 ЦПК України, керуючись ст.ст. 5, 10, 60, 208, 210, 212-215 ЦПК України, суд -

ВИРІШИВ:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про усиновлення малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 - задовольнити.

Дозволити ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 , громадянину України, уродженцу міста Каджаран Кафанського району Вірменії, ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , громадянки України, уродженки міста Кіровське Донецької області, усиновити малолітнього ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який народився у Центрально-Міському районі міста Макіївки Донецької області.

Макіївському відділу реєстрації актів цивільного стану Макіївського міського управління юстиції Донецької області внести зміни до актового запису № 290 від 01 квітня 2010 року про народження ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , змінити прізвище дитини з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_8 », по батькові з « ОСОБА_3 » на « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ім`я залишити без змін « ОСОБА_3 », змінити дату народження - з « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на « ІНФОРМАЦІЯ_3 », місце народження дитини змінити з «Центрально-Міського району м. Макіївки» на «м. Донецьк». Виключити запис про біологічних батьків дитини. В графі батько замість « ОСОБА_12 » вказати « ОСОБА_1 ». В графі мати замість « ОСОБА_13 » вказати « ОСОБА_2 ».

Рішення може бути оскаржено до Апеляційного суду Донецької області протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскарження рішення суду може бути подано протягом десяти днів з дня проголошення рішення через Червоногвардійський районний суд міста Макіївки Донецької області.

Суддя /підпис/ Оригінал рішення суду набрав

Народні засідателі /підписи/ законної сили 29 червня 2010 року.

З оригіналом згідно. Суддя:

Суддя:

Оригінал рішення суду цивільної справи № 2-о-114/10 зберігається в приміщенні Червоногвардійського районного суду м. Макіївки за адресою: м. Макіївка-21, пров. Тореза, 49.

Суддя:

Дата ухвалення рішення28.02.2024
Оприлюднено07.03.2024
Номер документу117432596
СудочинствоЦивільне
Сутьусиновлення малолітньої дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1

Судовий реєстр по справі —2-о-114/10

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

Ухвала від 23.02.2024

Цивільне

Костянтинівський міськрайонний суд Донецької області

Малінов О. С.

Рішення від 03.12.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд Одеської області

Вінська Н. В.

Рішення від 10.12.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 10.11.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Підберезний Г. А.

Ухвала від 03.12.2010

Цивільне

Балаклійський районний суд Харківської області

Стригуненко В. М.

Ухвала від 11.06.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Ухвала від 12.02.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 08.04.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

Ухвала від 21.06.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Мохонько В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні